跳至

首頁

尾頁

大宅

各位媽咪

請問你地同BB有冇上playgroup呀?有冇D好介紹呢?謝謝!

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 reneeleung 於 08-9-23 22:49 發表
Sound good.你响邊區上呀? 咁即係話唔同活動有唔同導師帶, 對嗎?

我喺九龍塘上. 我嗰班大部份活動都係潔儀姐姐帶, 到跳舞時先會轉Kako 姐姐. 其實2班都各自有唔同導師帶, 佢地人手真係好足夠.

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 花花公仔 於 08-9-21 22:55 發表
Je Je,

Thanks! You Cannan playgroup locates at Kowloon Tong or Central?

我問過佢地話而家只得九龍塘有playgroup, 妳試試打去問問.
Tel.: 2338 3262

禁止訪問

大宅

Je Je,

Thanks! You Cannan playgroup locates at Kowloon Tong or Central?

子爵府

原文章由 花花公仔 於 08-9-20 23:06 發表
jeje,

Which Cannan playgroup are your child studying? What's the playgroup name? What's the name of the teacher?

Cannan playgroup 叫"綠苗工作坊", for 15m-24m only. 我個女上緊嗰班教做手工, 訓練大小肌肉係潔儀姐姐, 彈琴係敏姐姐, 跳舞係Kako 姐姐.

子爵府

原文章由 bb女女 於 08-9-17 23:17 發表
請問Kingston邊區有,如果銅鑼灣有無啊,thx!

我只知九龍塘金巴倫道有Kingston, 唔知仲有邊區有, 如果妳住觀塘去九龍塘都好近啫.

大宅

jeje,

Which Cannan playgroup are your child studying? What's the playgroup name? What's the name of the teacher?

大宅

原文章由 bb女女 於 9-17-08 23:19 發表
CindyMak ,

請問tutor time係邊區,可唔可以比tutor time電話我打去問,thx!

tutor time & kingston 都o係 kln tong

珍珠宮

畀面勳章

回覆 #23 CindyMak 的文章

CindyMak ,

請問tutor time係邊區,可唔可以比tutor time電話我打去問,thx!

珍珠宮

畀面勳章

回覆 #25 jeje 的文章

請問Kingston邊區有,如果銅鑼灣有無啊,thx!

珍珠宮

畀面勳章

回覆 #10 reneeleung 的文章

reneeleung,

但我有一個朋友上觀塘一間Kindermusik又話幾好。我諗係depends 老師。--請問有無官塘kindermusik電話或者網址,thx!

子爵府

原文章由 CindyMak 於 08-9-10 18:49 發表
jeje
請問你覺得迦南同Nottinghill 的playgroup,除左言語之外,分別大唔大?

其實我移家同細女上緊tutor time,佢都幾鐘意,只係我覺得好貴,想睇下有冇其他選擇。
我去過Nottinghill 睇,我見佢個課室唔係好大,聽佢介紹,上堂的野 ...

我之前返嗰間係Nottingham 啊, 喺Kingston 隔離. 其實2間比較當然Cannan 比較優勢, 始終佢地方大, 人手多, 玩具樂器亦多, 好似近呢2堂有玩鼓, 玩馬鈴, 我個女一聽到teacher 彈piano 就開心到不停跳舞, 呢d 喺Nottingham 根本唔會有, 佢地只得睇video, 播cd, 唱歌, 做勞作, 同埋Cannan 好處係每做一樣野都會講解係訓練小朋友d 乜, 例如大家除對襪放出去, 然後叫小朋友逐個出去攞返對襪返黎, 就係訓練佢地有耐性等侯同埋配對能力; 又或者做勞作盡量要佢地自己撕一條條嘅紙, 畫直線, 貼眼耳口鼻等等就訓練佢地手同手指仔, Nottingham 就無咁多講解, 只係teacher 叫大家照住做就算, 所以我覺得Cannan 比Nottingham 更適合我個女.

民房

我覺得俾bb番playgroup只係俾一個地方bb集合地來一齊學習, 佢地咁細個, 番一小時, 其實學到既野只係好少. 不過我都有俾個仔番playgroup, 希望對佢有少少幫助都好啦.

大宅

jeje
請問你覺得迦南同Nottinghill 的playgroup,除左言語之外,分別大唔大?

其實我移家同細女上緊tutor time,佢都幾鐘意,只係我覺得好貴,想睇下有冇其他選擇。
我去過Nottinghill 睇,我見佢個課室唔係好大,聽佢介紹,上堂的野同tutor time 差唔多。

原文章由 jeje 於 08-9-5 01:30 發表

其實大致上同妳玩嘅差不多, 不過佢係外籍女人教, 全程都係英文, 同埋一堂兩個鐘, 我諗貴在呢度啩.
我而家上緊迦南playgroup, 感覺啱我個女多d, 佢亦都好鐘意上, 所以我會keep 住比佢返迦南playgroup, 詳情pm 同妳講 ...

複式洋房

me 2 wor. 請問你上邊班AR? 我囡上星期二2-4PM RM課程

原文章由 nataliesiu 於 08-9-4 11:59 發表
我個囡上kinder U (cwb), 返左一個月到, 佢都幾開心.
Athena

禁止訪問

男爵府

原文章由 reneeleung 於 08-9-8 13:54 發表
Children Own Workshop(Causeway Bay):
係montessori 的tiny toddlers 班, 老師叫samantha.我都跟過bb上堂,見到d約2歲小朋友好專心咁自己做自已野, 我信motessori教學法.
每班我見約6-7小朋友, 要家長陪上堂. $2370- ...

其實我覺得最重要係陪bb上堂的家長/工人 會番到屋企同bb玩番上堂時的遊戲或唱歌. 咁bb就會投入d.

very agree on this point

禁止訪問

珍珠宮

畀面勳章

回覆 #4 reneeleung 的文章

請問你所講係邊間playgroup,唔知道可唔可以pm比我,thx!

首頁

尾頁

跳至