跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

我來了溫哥華就快5年, 但識的朋友很少, 這兒有幾多個媽咪係住溫哥華呢?

做個朋友?

大宅

那讀 Killarney 那邊嗎?

原帖由 chuchu-fighting 於 10-9-20 11:50 發表
Hi,all
睇左幾個pages ,好似我的小朋友係比較大,12(G7),14(G10),17(G12),我剛回流2.5月,住Champain mall 附近,多多指教!
chuchu-ma

大宅

好媽媽勳章

請問如何join Facebook BABY KINGDOM BC GROUP ???

我上facebook 找不到

原帖由 siuyu0621 於 10-8-1 05:32 PM 發表
nice to meet you all.
剛剛去JOIN FB果個BABY KINGDOM BC GROUP :lol

別墅

Hello, I used to live in Vancouver and come back to HK for almost 12 years. I have a 10 months old daughter, and planing to go back to Vancouver a few years later.

Maggie, how can u handle 3 kids? I feel headache to handle one daughter sometimes.

複式洋房

我十年冇返過來了!

我回流HK巳十年甚麼也没留底,孩子在港讀小學至今中三了,但現開始想孩子回來 讀書,請問有冇大孩子母親比些意見,還有我們的財政一般,不想讀私校!

大宅

大家好, 新年快樂!!

我很久無上來了, 原來多咗咁多媽咪加入.

我現在湊3個, 湊到頭暈眼花!

講下自己近況, 大仔已經7歲了, 二仔5月就5歲, 3仔就歲半.

3仔食人奶食咗14個半月, 現在食全脂鮮奶.

每日過咗車出車入的生活, 送返學接放學.
:)
大仔(BB)2003年12月13日出世
細仔(QQ)2006年05月12日出世
孻仔(豆豆)2009年07月15日出世

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

我妹妹都住 Vancouver好多年喇. 我都去過幾次搵佢 lu

佢有個6歲女 + 4歲仔, 2個都讀耿好學校, 校名我要問下先, 星期六佢地2個都要去 Richmond 學中文, 又有普通話要學, 學得唔錯架

想知多d嘅媽咪, 我可以問佢多d Details,因為佢女女讀到可以老師問佢跳唔跳班添呀, 不過當然我地都覺得無咁嘅需要囉 !!!

原帖由 alanpig 於 10-4-3 02:25 發表
各位溫哥華媽咪:
Hello!我叫Bonnie,係一個經常加/港兩邊飛嘅太空媽咪,喺Vancouver好少fd,我哋可唔可以做朋友ar?我住喺Champlain Heights 嘅Naples Way.

大宅

Hi,all
睇左幾個pages ,好似我的小朋友係比較大,12(G7),14(G10),17(G12),我剛回流2.5月,住Champain mall 附近,多多指教!
chuchu-ma

民房

大家好呀,我由香港過左黎溫哥華8 個月左右,預產期11月(第一胎好緊張!) 好大可能會係屋企water birth.

我係呢邊冇咩朋友, 希望可以識多d 媽咪見下面傾下計. 多多指教! :)

複式洋房

回覆 132# maggielikl 的文章

hi,大家好我住richmond,我有個就快3歲嘅大仔同埋就快3個月嘅女,希望大家可以做個朋友啦:loveliness:

大宅

這間在那一區?

原帖由 JoyceLai 於 10-4-28 23:51 發表
各位媽咪你地好, 我計劃將於明年到溫哥華, 大女明年5歲, 而家開始想搵學校, 聽聞有一間St. Anthony of Padua school, 我完全吾知係咩學校, 大家可以俾d意見我好嗎? ...

別墅

May I know how to join the BC Group from Baby Kingdom, please?

大宅

nice to meet you all.
剛剛去JOIN FB果個BABY KINGDOM BC GROUP :lol

大宅

好媽媽勳章

報到﹗

各位好呀﹗
我第一次有bb﹐咩都唔識﹐請大家多多指教~

禁止訪問

chinese school

別墅

各位媽咪你地好, 我計劃將於明年到溫哥華, 大女明年5歲, 而家開始想搵學校, 聽聞有一間St. Anthony of Padua school, 我完全吾知係咩學校, 大家可以俾d意見我好嗎?
http://tw.myblog.yahoo.com/joan68117/

複式洋房

hi Bonnie

我成日同囡囡去Champlain Heights Branch Library睇書 & 聽故仔,跟住買餸返屋企烹飯!你有冇去Champlain Mall 買野 ?

各位溫哥華媽咪:
Hello!我叫Bonnie,係一個經常加/港兩邊飛嘅太空媽咪,喺Vancouver好少fd,我哋可唔可以做朋友ar?我住喺Champlain Heights 嘅Naples Way.

大宅

Bonnie....

Of course.......

Elly

各位溫哥華媽咪:

複式洋房

hello,朋朋

如果你幫人湊兩個小朋友係唔使license,你有無用facebook,如有的話﹐你去baby kingdom -vancouver,bc group 看下﹐我post咗一些資料出來。你可以在那邊發問。

民房

各位溫哥華媽咪:

首頁
12345...8

尾頁

跳至