懷孕前後

跳至

首頁
12345...18

尾頁

男爵府

有好多人話鄧遠釗醫生吾好,有好多人話佢好,之前都係抱住聽下就算既態度,但我有左bb之後經朋友介紹話佢開刀手勢一流,第二日即可落床,咁諗住試下,點知一試就換來慘痛經歷一星期.

上星期第一次做婦產科檢查,搵左佢做,佢開4,350分到左,開門入去,d姑娘叫番出去等,(惡惡地),咁無所謂啦,出去等,入去登記,10分鐘到我,一入到去有個姑娘話6week要做陰道超音波,我話做普通得吾得,佢話吾得,一定要做陰超,我又問c6入黎得吾得, 佢又話吾得,咁無法啦,醫生一入到黎,問我私家生定政府生,我話政府,咁之後佢同我檢查個胸,佢用兩隻手楂住我兩個胸上下郁,好似怪怪地咁,但有姑娘在場諗住都吾會有野掛,之後做陰超,照左一陣,醫生話我知個胎無左心跳,我成個人呆左,跟住個醫生係咁安慰我,之後叫埋我c6入黎講,c6都呆左,到佢話寫封信我去醫院做人工流產,我先識咸出黎,佢仲同我地講有61人會咁叫我地吾好太上心,我地之後好失落咁走左,我仲好自暴自棄咁食番煙,去到醫院急症,醫生話6week 太細睇吾到吾出奇,但吾排除有停止心跳的可能,要兩個星期後再照先知,

[ 本文章最後由 thundersml 於 08-9-26 22:53 編輯 ]

禁止訪問

BK Milk勳章 畀面勳章

大宅

回覆 LedTV 的帖子

都係檢查的...又唔係可以叫揸,
不過佢有問我想唔想檢查乳房...
如果唔想. 佢可以唔檢.,,,

男爵府

陪月勳章

引用:Quote:原帖由+thundersml+於+08-09-13+發表

原帖由 viva4ever 於 12-06-30 發表
6w係一定要照陰超先睇到,但佢按胸就真係好怪,另外心跳遲排卵都未必咁快見到,等多2星期再照啦。

...
呢個post幾年前架,樓主已經生左個小朋友!我睇第二個post講呢個醫生好咸濕的!

禁止在頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

複式洋房

回覆 回覆:kitty0502的帖子

哇!個醫生真係累死人喇,好彩宜家無事咋

大宅

嘩.... 個醫生咁衰架 !!! 不過好彩你醒, 搵過第2個醫生 check.

之後好好安胎, 唔好食煙啦...

大宅

引用:Quote:Chloe0804+發表於+12-6-29+21:44+有

原帖由 meimei11 於 12-06-29 發表
香港好既醫生大把,如果知道佢既惡名,何必為咁美好既事(懷孕)留下一點污點/遺憾呢?
亦無需要用自己為呢d ...
Agree!

大宅

引用:偶然見到這個post 決定也要說出來 我經歷過

原帖由 melomame 於 11-09-25 發表
偶然見到這個post
決定也要說出來
我經歷過一模一樣的事
請開名,以免再有人中招!

禁止訪問

畀面勳章

引用:[size=11.5pt]有好多人話鄧遠釗醫生吾好[si

男爵府

回覆 thundersml 的帖子

呢個e生咁都得ga

男爵府

點解要摸胸???

複式洋房

慘痛經歷一星期-因為鄧遠釗(多人回應不幸經歷)

好離譜呀,不過BB最緊要,不要再勞氣了,好好享受懷孕過程

侯爵府

lengkwan 發表於 12-6-29 21:17
我做咁多次產檢醫生都無掂過個胸喎!

我在政府產檢第一次見醫生都要檢查個胸架喎(果個仲係部門主管)
佢話要CHECK下D乳腺有冇問題
不過果個係好有經驗既女醫生, 而且過程亦冇唔舒服既感覺
我諗檢查胸部未必係多餘既, 只係佢既手勢有問題姐

珍珠宮

引用:[size=11.5pt]有好多人話鄧遠釗醫生吾好[si

原帖由 thundersml 於 08-09-13 發表
有好多人話鄧遠釗醫生吾好,有好多人話佢好,之前都係抱住聽下就算既態度,但我有左bb之後經朋友介紹話佢開刀 ...
無啦啦摸胸!!!!??痴缐!佢変態架?告佢非禮!

禁止訪問

禁止訪問

別墅

回覆:meimei11 的帖子

有同佢傾過,佢都有打算同99講,但空口講白話,如果睇左一次之後,再同99講醫生唔好,轉第二個睇。

好煩惱!又怕唔搵佢,唔知搵邊個幫我接生。

禁止訪問

複式洋房

回覆:Chloe0804 的帖子

自己身體,自己話事。堅持睇第二個得嗎?話你D朋友/親戚介紹第二個啦。

別墅

回覆:pumpkin-baba 的帖子

好難逆99意思。男家所有bb都係佢接架,包括我c6!

99仲幫我book時間去排隊等。真係好大壓力!

首頁
12345...18

尾頁

跳至