自由講場

跳至

首頁
12345...12

尾頁

子爵府

我答 唔會冇女人唔化妝 就算化左 你睇唔出姐

男爵府

回覆:c6問我 其實有冇女人係永遠唔化妝

大把,喜歡運動既已經唔會點化妝

子爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我,除左結婚嗰日化粧
平日零化粧

珍珠宮

Fion_Chan 發表於 16-2-20 10:51
佢無試過搽化妝品上面又點知自己敏感?所以應該無女人係永遠無化過妝。

...
都唔一定搽上面~
我以前都唔知自己對化妝品有皮膚敏感(之前只知自己對銀+金屬有敏感, 全身上下只有一隻結婚介子係首飾, 只能戴純金/純白金), 有次我同表妹行街, 佢去睇化妝品, 忽然拉我隻手係我手上搽左D野(應該係護膚品果類掛?), 我不以為意, 但半個小時後又紅又腫又痕, 洗走左都仲痕足成日!

♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

珍珠宮

jump.jump 發表於 16-2-21 09:31
咁請問眉粉係咩黎?潤唇膏點解要有色?

其實我個人係贊成化少少淡妝望落精神d, 奈何我皮膚敏感,一查Bb cream, 粉底吾係紅面就起粒粒,我都想平日靚靚出街囉

珍珠宮

婚前無化妝,婚後先化妝

子爵府

唔化妝有咩問題,人地喜歡,人地覺得咁最舒服都唔得,一定要為街外i dont care的無謂人化?

咁化左都唔見得好過唔化妝既女人咁咪一定要去整容?好肥果d係咪唔應該著靚衫?

男爵府

人生一定點都有兩次機會,結婚個日同死左出殯個日囉

子爵府

又未必既
我認識好多女人都5打扮5化妝
甘結婚例外

男爵府

呢個世上無永遠呢樣野

大宅

除咗自己結婚、影婚紗相同做姊妹時化過妝,平時唔化妝

教養孩童,使他走當行的路,就是到老他也不偏離。
─ 箴 22:6

翡翠宮

引用:Quote:bkfans 發表於 16-2-21 10:00 係, 好

原帖由 bertcat123 於 16-02-21 發表
我有朋友著衫好得好講究, 但完全唔化妝(坦白講個樣係幾殘), 佢話因為唔識化, 費時越攪越樣衰; 其實我覺得香 ...
好似驚化妝會俾人話咁

睇呢個帖就知,真相無人講佢知遮

大宅

實有,冇錢何來買化妝品

男爵府

我平時唔化妝,清水洗面,冬天乾少少先保濕,好懶

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

有, 我妹, 結婚都冇化妝, 皮膚仲係白白淨淨, 羨慕死

伯爵府

我覺得話有的人好多都錯解個定義,唔係一定要搽粉先叫化妝,問下自己有無劃眉?搽有色唇膏?用有色防曬 / bb / cc cream? 劃眼線? 甚至整咗繡眉眼線的,我都定義為係有化妝架啦

侯爵府

bkfans 發表於 16-2-21 10:00
係, 好多女人唔化粧, 面黃黃條眉一忽忽(生得唔平均, 眉頭眉尾好淡)唇色天然瘀瘀黑黑, 都覺得自己素顏好OK ...
我有朋友著衫好得好講究, 但完全唔化妝(坦白講個樣係幾殘), 佢話因為唔識化, 費時越攪越樣衰; 其實我覺得香港女人係呢方面幾保守, 好似驚化妝會俾人話咁, 但好多時我見有D女人著到好靚但面無血色咁, 我覺得有D怪囉

禁止訪問

公爵府

我只係影結婚相及結婚日化過妝,其他日子最多塗唇膏,皮膚反而幾好,我身邊有朋友及同事 成日化妝 ,反而塊面成日生粒粒

侯爵府

認真答, 非常貧困地區女性可能會, 因為窮到無得食, 點會有化妝品; 至於香港真係少, 我諗我阿婆阿媽可能結婚影相或者娶新抱當晚都有化少少

首頁
12345...12

尾頁

跳至