跳至

首頁

尾頁

大宅

我仔仔係14年細b,依家只係得英藝pm n班offer。之前聽過唔少媽媽講英藝又貴,行政又亂,有得揀都唔好揀佢。佢收得咁貴,但又有唔少人讀,其實英藝係咪真係咁差?我想俾仔仔好的英文語境,如果俾你地揀,你地會讀出面啲英文playgroup,還是照揀番英藝?謝謝解答!

大宅

引用:但佢仲未識講野,會唔會in佢架。 +

原帖由 AFT 於 16-03-03 發表
但佢仲未識講野,會唔會in佢架。
德怡的話,1.5歲就會in,其他未夠1.5歲都會in
佢2歲就入學,而家唔in等幾時?

大宅

回覆:AFT 的帖子

我仔有言語遲緩!細仔!in時未夠1歲,未識講嘢,未識行!一樣收!宜家讀緊賞湖N半年了!

大宅

回覆:芒果小妹 的帖子

我女讀過。 行政可能係亂啲。但我幾仲意。因我女依家因貴轉左校。但我女k1依家仲係每次經過英藝都好開心。 同真係學倒英文。

複式洋房

回覆:wumaggie 的帖子

但佢仲未識講野,會唔會in佢架。

別墅

回覆:請媽媽俾下意見,英藝n班問題

請問有無小朋友讀緊翠湖英藝?係唔係只有主流班無國際班?老師好唔好?我仔15年大b, 係唔係今年要報16-17既班呀?我上英藝個網好似無乜收生既資料咁*_*

複式洋房

引用:你報左主流?如果想轉國際班,你聽日打去話

原帖由 tigerling81 於 16-03-02 發表
你報左主流?如果想轉國際班,你聽日打去話要轉,記得堅持,話𨍭唔到考慮唔讀,記住係話考慮!不過 ...
多謝提點,貴幾百小朋友有好既語言環境都值回票價

大宅

回覆:雨後天晴 的帖子

你報左主流?如果想轉國際班,你聽日打去話要轉,記得堅持,話𨍭唔到考慮唔讀,記住係話考慮!不過國際班係比主流班貴幾百蚊的!

複式洋房

引用:唔係喎,國際班係外藉老師做班主任喎,唔會

原帖由 tigerling81 於 16-03-02 發表
唔係喎,國際班係外藉老師做班主任喎,唔會淨係茶點先喺度架!門囗啲職員成日亂答架,所以咪話佢行政亂囉! ...
咁架,但係收左我地啦,重有無得轉先

大宅

引用:想問下我個小朋友而家16個月,係咪都可以報

原帖由 AFT 於 16-03-02 發表
想問下我個小朋友而家16個月,係咪都可以報n班架。係咪要18個月大才可以報呢?

...
而家可以報啦

複式洋房

回覆:tigerling81 的帖子

想問下我個小朋友而家16個月,係咪都可以報n班架。係咪要18個月大才可以報呢?

大宅

回覆:雨後天晴 的帖子

唔係喎,國際班係外藉老師做班主任喎,唔會淨係茶點先喺度架!門囗啲職員成日亂答架,所以咪話佢行政亂囉!你試下再問清楚吖!

別墅

引用:Quote:原帖由+Suet_yi2005+於+16-03-02+發

原帖由 雨後天晴 於 16-03-02 發表
多謝分享,因為報名職員同我講國際班其實係茶點時間先有外籍老師係度,其餘時間係講普通話多所以令我卻步報 ...
佢話一間係會申請學卷,應該係舊校,我仔今年轉左去新校舍,校長話全部國際班都係新校舍

雖然話唔多,但應該比主流班多,而且見家長多數係net teacher,見佢都了解小朋友,相處時間應該都唔少

複式洋房

引用:Quote:原帖由 雨後天晴 於 16-03-02 發表請

原帖由 Suet_yi2005 於 16-03-02 發表
小朋友讀國際班,平時嫲嫲湊,英文通常只有我同佢講,所以佢學幾多係學校教,我會知

...
多謝分享,因為報名職員同我講國際班其實係茶點時間先有外籍老師係度,其餘時間係講普通話多所以令我卻步報國際班,不過我報嗰間係賞湖唔知有無分別呢!

別墅

引用:Quote:原帖由+Suet_yi2005+於+16-03-02+發

原帖由 雨後天晴 於 16-03-02 發表
請問小朋友讀主流班定國際班呢?平時同屋企人係唔係用英文溝通呢?
小朋友讀國際班,平時嫲嫲湊,英文通常只有我同佢講,所以佢學幾多係學校教,我會知

複式洋房

引用:我仔今年K2,一直由n班讀到而家,英藝行政

原帖由 Suet_yi2005 於 16-03-02 發表
我仔今年K2,一直由n班讀到而家,英藝行政混亂是無誇大的,試過拎左同學d書,回條返屋企,d姨姨同佢著鞋著 ...
請問小朋友讀主流班定國際班呢?平時同屋企人係唔係用英文溝通呢?

大宅

回覆:請媽媽俾下意見,英藝n班問題

多謝各位jm的意見,你們的解說很詳細我會好好考慮!

大宅

引用:我兒子都係14年細B, 報咗英藝N班, 收PM班 ,

原帖由 jacymw 於 16-03-02 發表
我兒子都係14年細B, 報咗英藝N班, 收PM班 ,但我係request am班, 剛收到信3月要訂校服 (太早了, 細b 出年2月 ...
我都係收到信話要訂校服,但我覺得太早,可唔可以依家唔訂到時先訂?

大宅

引用:我兒子都係14年細B,+報咗英藝N班,+收PM班+,

原帖由 jacymw 於 16-03-02 發表
我兒子都係14年細B, 報咗英藝N班, 收PM班 ,但我係request am班, 剛收到信3月要訂校服 (太早了, 細b 出年2月 ...
點解14年細B出年2月先開學嘅?

大宅

回覆:jacymw 的帖子

其實英藝有play group! 可以比小朋友試下返學上堂感覺!

首頁

尾頁

跳至