夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

老公婚後事業成日要駐內地,一個月先反黎幾日,有時2次。
女女4個月就開始了,而家已經一年多d
我地之間無第三者,我都信佢。
但工作需求,佢成日要飲酒陪客。一次又一次失約或失信,過去一年大家生日,女女一歲生日正日都反唔到黎
大部分份週末都自己同女女
看不到盡頭
不知不覺間,我覺得對佢有積怨。。已經無左愛情,覺得佢反唔反都無所謂
佢亦都感覺到
有時候覺得自己唔係一個好老婆,我做唔到默默係背後支持佢
拍拖4年佢都好錫我。。因為long d加上一次又一次失望,我都好心淡, 覺得佢行動上將我地2母女擺得好低
有時覺得自己太注重愛情。。係咪進入婚姻,為左仔女,乜野都要睇開d?
有無單方面既婚姻輔導?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

sad

大宅

我同我老公都係一個LD嘅例子,我老公係韓國人,基本上長駐韓國做嘢,而我就同女女長駐香港,由我地拍拖開始已經係LD,拍拖兩年幾入面真正一齊嘅時間我諗半年都冇,但係我地都可以去到結婚、生埋小朋友、女女而家都1歲嚕

佢兩、三個月先會返黎香港一次,但係我地每一日都一定會不停msg對方,俾對方知道自己做緊咩,每一晚都會skype傾計,佢仲會用skype同女女玩,因為每一晚準時skype見到爸爸,女女從來唔會唔認得佢,亦好鍾意同老公玩,我亦都好放心佢,每年我地仲會二人世界去旅行,所以我地感情好好

講到尾,其實係老公緊唔緊自己,重唔重視家庭,工作關係冇得一齊,但係其實有好多方法去維繫感情嘅,建議真係坐低大家傾下,睇下大家期待嘅係咪一樣,同埋係咪真係想繼續一齊落去,係就要想辦法修補關係喇

大宅

引用:我有朋友係大陸做野因為佢太太唔番大陸佢日

原帖由 eggpudding 於 16-04-21 發表
我有朋友係大陸做野
因為佢太太唔番大陸
佢日日都會番黎香港
認同,一份感情係要兩個人維繫,唔係一方死守住。默默為對方付出。

水晶宮

BK Milk勳章

回覆:婚後long d, 覺得自己似單親

有無人幫手照顧小朋友
一个月自己上去幾日

大宅

我都好明白樓主,湊大個B唔係講咁易,老公長期唔係身邊,時間耐左感覺真係好似單親咁,我c6去左國外做野半年,大既返小學,細既而家先一歲幾,樣樣親力親為,好多野有苦自己知壓力真係好大,雖然話婚姻係要信任,但係冇咩係絕對,我同c6 計埋結婚今年16年啦,但係無意中比我發現過左去第二個月同女網友係網上傾計,講既野睇完好嬲,因為一直以來佢比我感覺都係好專一完全唔似會背住自己對第2個女人口花花,唔知點解因為咁失去左信任仲有d心淡,雖然講到好想快d返黎香港,但事實。。。。係咪只有佢自己先知。。。。所以樓主一定要睇開d,一係叫c6盡快返黎香港做,零願搵少d,小朋友成長階段過左就冇,而且長期分隔兩地真係唔易維繫的

男爵府

我絕不贊同long d
一係跟埋去!

大宅

引用:回覆+awifetobe+的帖子樓主好明白你感愛.+

原帖由 worthy 於 16-04-21 發表
回覆 awifetobe 的帖子

樓主好明白你感愛. 可能會有人叫你要堅強獨立呀! 要體諒個老公呀! 係, 女人基本上 ...
講岀心聲,成日諗結婚為左乜

珍珠宮

回覆 awifetobe 的帖子

樓主好明白你感愛. 可能會有人叫你要堅強獨立呀! 要體諒個老公呀! 係, 女人基本上都可以好堅強好獨立甚至叻過男人, 但如果唔享受被愛被寵被照顧嘅女人結婚嚟做咩? 體諒個老公, 邊個體諒個老婆呀?
樓主老公究竟真係咁無可奈何要接受公司咁嘅安排, 定係佢根本好享受呢種生活. 佢本人嘅表現又如何? 相信佢枕邊人一定可以感覺到. 如果發覺有異樣而你又唔想事情變壞, 就要出聲. 有無幫助都好, 起碼佢知你點諗.
HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

大宅

引用:Quote:awifetobe+發表於+16-4-21+13:19+強

原帖由 Nancy20090615 於 16-04-21 發表
您係點樣肯定無呢?
靠個信字,同感覺

大宅

引用:Hi,+我同C6都係澳門人,我識C6戈陣佢係台灣

原帖由 meng922 於 16-04-21 發表
Hi, 我同C6都係澳門人,我識C6戈陣佢係台灣做野,到佢諗住返黎同我一齊同一城市戈陣, 佢又走左黎HK搵工, HK- ...
多謝你,真係好辛苦,佢有同事老婆有左,都係咁捱,我諗到都驚

瑪瑙宮

awifetobe 發表於 16-4-21 13:19
強調,唔會有第三者。...

您係點樣肯定無呢?

子爵府

一係樓主去搵佢既炸喎 咩空氣差果d 樓主老公都忍受緊 一家人咪一齊捱囉 好過頭家咁樣散啦

嫁雞隨雞 見輔導都無用既啦

大宅

Hi, 我同C6都係澳門人,我識C6戈陣佢係台灣做野,到佢諗住返黎同我一齊同一城市戈陣, 佢又走左黎HK搵工, HK-澳門遠距離左一年後結婚, 到我有左, BB出左世都唔係同一個城市,話就話HK-澳門隔個海...唔係好遠, 但懷孕10個月, 除左五六日,每晚都係自己瞓, 夜晚抽筋, 試過跌落樓梯成隻腳腫晒, 腸胃炎發燒呢D全部都係自己捱過, 有傷心偷偷喊過, 但我知道C6係為頭家有理想先會隻身係香港做野,我選擇相信同支持佢

我相信你C6都會好想睇到BB成長GE全部過程,
只係路途遙遠要7個鐘返HK真的會有點累,
你話佢需要時間辭職就比時間佢啦
有時工作GE野唔係話可以即時搞掂就搞掂到
同C6定個時間每日視訊就唔會咁sad ga喇
我都係咁捱過黎
加油

子爵府

你都講無第三者⋯但點解你又唔上去搵下佢呢?

I can be mean as fxck. Sweet as candy, Cold as water. Evil as hell. Or loyal like a soldier. It all depends on you.

大宅

如果叫得郁,就唔洗心淡。講又講過,理性分析過,喊都喊過。佢唔係唔翻,只係上年話聖誕,年頭話年中,而家年中話年尾。我盡量唔想嗌交唔想喊,以為自己係習慣左,但發覺自己已經心淡都覺得無愛情,無乜所謂,由得佢,關係好似俾我想像中差。強調,唔會有第三者。

大宅

引用:你老公係大陸邊度做先.如果係上海,湖南個邊

原帖由 小艾美 於 16-04-21 發表
你老公係大陸邊度做先.
如果係上海,湖南個邊,係難D返.但如果係深圳個邊,由新年到而家都未返到?
睇黎就係唔 ...
唔係咁近,要7個鐘以上。我意思係佢話新年後就唔再翻去,開始係香港揾野做,但係又因為公司問題要遲d

侯爵府

你老公係大陸邊度做先.
如果係上海,湖南個邊,係難D返.但如果係深圳個邊,由新年到而家都未返到?
睇黎就係唔想返多過返唔到.
我老公同我公司好多人都係駐大陸,未見過有同事係上面留星期六日.
如果佢自己係老細咁就唔同講法既.

大宅

其實樓主有無番工?如果無就跟上去一齊住啦

翡翠宮

遠距離嘅愛情好難維繫,不如叫佢返嚟做嘢或者你哋跟埋上去

首頁

尾頁

跳至