夫婦情感

跳至

首頁

尾頁
shsaa 該用戶已被刪除

大宅

好媽媽勳章

如果您係男人, 個topic一定俾人丙到九彩..

而家人人叫您回頭是岸, 樓主, 真係要三思三思

原文章由 sulamita 於 08-11-3 18:16 發表
事實上, 你個case我聽過個真人真事版本,
同你差不多又係舊情人揾返佢,
又係話自己嫁左個唔係最愛既老公!
女主角而家做送件架,
情人同老公都無左,
仔女恨佢入骨,
而家自己一個人無人無物,
直情係你呢類人中的表表者, 抵死!

子爵府

樓主令我諗起一個故事,

以下內容純粹虛構,如有雷同,實熟巧合

曾經有一個女人,佢有一個好好ga家庭,有一個好好ga老公,同一個好乖ga仔.
佢地ga生活過得好平淡,冇激情,但好幸福.
一日,個女人認識左一個男人,個女人好快就愛上左呢個男人.
又一日,個男人同個女人講:不如我地私奔,離開呢道,去過我地ga新生活喇~
個女人諗左下,就決定跟個男人走.
個男人叫個女人攞晒佢老公d 過俾佢,跟住就安排個女人同佢會合,女人於是將所有ga 過晒俾個男人,男人就叫佢向碼頭道等佢.
女人以約黎到碼頭,等左好耐好耐...
最終個男人冇出現....
呢個時候....
一隻野狗行過,隻野狗就講,
我原先向海裡面捉到一條魚,跟住我見到一隻雀仔飛過,於是我放低條魚,去追隻雀仔,最後....
雀仔飛走左,魚亦都游走左.....
我以為自己已經好蠢....點知原來有人比我更蠢....
呢個故事令我地明白左一個道理....

原來野狗係識講野嫁mouth:

唔好笑勿插

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回憶永遠係美好既,好似我自己,我有時都會諗返以前個男朋友,佢係我既回憶永遠都係好架,因為果時自己仲細,乜負擔,又浪漫

到左而家,結左婚,有兩個小朋友,家庭開支大,負擔重左,買乜都要諗過,樣樣計過,邊有浪漫可言,不過我又覺得好幸福(有過有時比C6激親),兩個小朋友帶比我無限既快樂

不過,靜雞雞話比你聽,係7年前,我咁啱撞返ex時,我個心好似跳出黎咁,我相信我塊面一定紅晒,呢一D都係回憶,留返我老果時慢慢回味啦

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

點解你當日會嫁俾你老公既?

大宅

樓主,你有冇諗過你D仔女會點呢? 人真係會偶然一時衝動. 你嘗試想下你老公的優點. 自問我以前都係愛情大過天的人,結咗婚生咗仔,生活當然會平淡一D. 但係你有沒有諗過,可能你同EX生活多一排,故事又會重覆呢? 會唔會你只顧及自己既感受,而自私地影響咗自己既仔女呢? 可唔可以抽離自己. 人永遠都係咁,唔見咗既嘢永遠係最好,買都買唔噃. 得唔到既人都係最好. 樓主,我覺得你都只係一時衝動,慢慢再諗清楚.

子爵府

爸B勳章

如果佢無話「i still love you」,
咁您仲會唔會中個頭埋去?

無見10年,大家都唔同晒,
經歷左乜都唔知啦!
其實佢still love既,係以前既您,
而唔係而家既您。
而您亦只係懷念以前既佢。

如果您真係想做朋友咁簡單,
就唔會想入非非啦!
既然係咁,一係就唔再contact,
一係就同老公攤牌。

有乜話捨唔捨?
您最唔捨得既,d甜言蜜語既感覺者!

My child, you hold the whole of my heart in your small hands

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

擁不擁有也會記住誰 快不快樂留在身體裡

愛若難以放進手裡 何不將這雙手放進心裡

大宅

這個世紀點解還是有人說,我身邊果個唔係最愛?
當初你情我願所以結婚,又無人逼你結婚,如果唔係最愛,當初又何苦結婚?

翡翠宮

唔好怪我講野直接,我覺得keep住呢d咁的關係好不知所謂囉!!!

講咁鬼多野,講黎講去咪又係同自己發生左婚外情係度揾藉口,哂鬼氣~~~

"己所不欲,勿施於人"你諗下如果你老公又同另一個女仔keep住呢d瞹眛的關係,你又接受到咩???被所愛的人欺騙,你會有乜野感受呀???

你咁大個人,仔都生埋,做左人媽咪,做每一樣野都要負責任,你估你依架係15/16歲d無知少女咩???仲學人玩火,你的所作所為足以破壞整個家庭,你收手喇!!!

放生自己,放生人地喇!!!

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

通常行到呢步,個女人先覺得個老公最好囉!
呢d 女人永不滿足,累人累物!
換轉係男人同樓主一樣開個咁既topic?
比人剷到死啦......

原文章由 sulamita 於 08-11-3 18:16 發表

話我黑心啦!

希望你同舊情人快d搞埋一齊,
然後你快d同你老公攤牌,
咁你老公就快d知道當年取左個咩人,
咁佢為左成全你就同你離婚,
咁你就帶埋個小朋友跟舊情人啦!
不過又好快發現舊情人同其他女人都話 "I Still l ...

複式洋房

原文章由 shsaa 於 08-11-3 12:20 發表
http://forum.baby-kingdom.com/images/common/back.gif我知依家我ge做法係好自私..
好唔佩做人mami & 老婆..但係到今日為止,我又如何去壓抑自己ge情感..if 我冇顧慮的話,我都一早走咗....個心已經唔屬於自己了..感情 ...

話我黑心啦!

希望你同舊情人快d搞埋一齊,
然後你快d同你老公攤牌,
咁你老公就快d知道當年取左個咩人,
咁佢為左成全你就同你離婚,
咁你就帶埋個小朋友跟舊情人啦!
不過又好快發現舊情人同其他女人都話 "I Still love you...."
然後你就真真正正明白咩叫 "珍惜眼前人...."

成件事最大受害者係 - 個小朋友!

事實上, 你個case我聽過個真人真事版本,
同你差不多又係舊情人揾返佢,
又係話自己嫁左個唔係最愛既老公!
女主角而家做送件架,
情人同老公都無左,
仔女恨佢入骨,
而家自己一個人無人無物,
直情係你呢類人中的表表者, 抵死!

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

樓主,你唔捨得個家庭,不等於珍惜個家庭囉~~keep住聯絡,講真如果你老公知道會點先??都係個句,試下企係你老公角度睇囉~~俾人傷害係好難受架~~點解為左自己既快樂,要去傷害自己最親既人??仲話要死,你都真係痴痴地,而家你係度自尋煩惱囉~~諗唔到揀邊個好o者,你自己都話啦,如果冇顧慮你一早走左,仲話自己都係玩玩下既人,你有冇覺得自己講既野好荒謬呀??你仲話唔介意人地有gf,咁即係在於你,你覺得狐狸精係冇錯喇喎??我真係好唔明,點解而家d人睇得婚姻咁兒戲~~究竟你當日結婚,係唔係人有我有架??好似冇諗清楚就嫁咁囉~~今日就思想出軌o者,大家再見多幾時,真係唔知你同佢會變成點囉~~你自己都其身不正,仲叫人地好好珍惜??你攪掂自己先啦~~為左個外人攪到自己食唔落野,好心你用多d時間去睇住d小朋友啦~~你估你唔開心或者係悶悶不樂,你身邊個個人會唔知咩~~你係度話自己自私係冇用架~~你知自己衰,但又唔去改,咁做人係正確咩??我真係唔知你點教小朋友囉~~你呢d叫明知不可為而為知~~難為呢度好多媽咪個老公有第三者都要忍,為咩呀??就係想為個家庭好囉,但你就偏偏想去攪散自己頭家~~唉......真係唔知話你咩好呀~~

[ 本文章最後由 janet 於 08-11-3 15:05 編輯 ]
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

別墅

佢話愛你你都好信...
係愛你既話, 十年前都應該搵返你啦...
等而家?

你唔好傻啦! 如果你認為你自己可以同佢做朋友
咁見下面就無所謂, 如果你有多餘既幻想
就唔好再見呢個人, 唔好再有任何contact啦

我而家個男人都唔係最愛
但係我會用我最大既努力去愛佢
因為我知佢係好愛我同埋對我好好~
既然有個咁好既男人係身邊
又何必去揀一個對你唔知點既人呢?

最愛又如何?~

你都係快d了結左去啦!
人在做,天在看!
>>小三<<
shsaa 該用戶已被刪除

回覆各位...

民房

原文章由 janet 於 08-11-3 08:48 發表
阿樓主,我見到你話神點解要考驗你,我估你都係教徒~~我真係好想問你一句,點解你揀老公時,唔揀過自己最愛先黎嫁呢??係要係婚後攪埋D咁既野??我只可以話你知,呢一刻你話做好朋友,下一刻你個心係唔會死囉~~你講到你咁愛 ...

好 ! 講得好 ! 正如我前妻話我唔關心佢唔愛佢. 所以佢同左第二個一齊. 係呢十幾年. 我放工就返屋企湊仔 . 放假亦都一樣 . 去邊都同佢地一齊. 佢屋企有事我就第一個到. 呢十幾年只可以換黎一句 " 合格既丈夫 " 講真呢 d 野牛唔飲水點禁得牛頭低 ...............

民房

小弟只係想講一句. ..........
人係你簡既 . 誓言係你自己講既.
再者一句 i still love you . 呢 d 咁既野係我失意或未結婚果時我都會同 d 女仔講 . 如果佢真係關心你同重愛你就唔會同你講埋 d 咁既野. 佢根本就係想同你搞婚外情. 我最憎呢 d 咁既男人.

複式洋房

睇完你個post , 唔係我講, 係我衰佬老公自己講 : 男人講野唔好信, 女人只可以信自己 !

原文章由 shsaa 於 08-10-30 16:54 發表
就好似一場夢一樣,轉眼已經10年了,今日佢知我有老公&仔女時,透過msn 同我講 he is still love me..我真的迷失了???
佢係我puppy love..but 咁又可以點?

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

阿樓主,我見到你話神點解要考驗你,我估你都係教徒~~我真係好想問你一句,點解你揀老公時,唔揀過自己最愛先黎嫁呢??係要係婚後攪埋D咁既野??我只可以話你知,呢一刻你話做好朋友,下一刻你個心係唔會死囉~~你講到你咁愛佢~~我個PK隻狐狐狸精當日都係咁架,都係話我個PK係佢一生中最愛架,如果真係既,咁做咩要同第二個男人生BB先??好好玩呀??真係調轉啦,你老公咁樣出去玩,你又有咩感覺呀??唔係咩事都冇做過就叫做對得住人呀~~你個心已經出左軌囉~~你已經將你部份時間去諗住出面個個男人,你自己話,你咁做對唔對得住個家庭呀??以前D女人咩都以家庭行先,點解而家多左咁多,只求自己開心,不理家庭既人架~~
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

琴晚同老公講起你呢個case, 佢叫我同你講,問你知唔知咩叫love? True love is unconditional.

你話驚你愛佢太多,又話搵老公要愛自己多過自己愛佢,如果咁多計算已經唔係愛,即使你今日話仲愛你個初戀男友,其實都係因為果種浪漫感覺同留戀年青歲月,激情過後,你又會點?

又同佢分手,番去老公度?又或係你又驚自己又愛佢太深?

唔係話嫁咗人唔可以浪漫,而係要認清對手,要浪漫都搵自己老公啦,唔應該俾機會老公以外嘅男人。

你如果愛你個初戀男友,你應該叫佢去搵番個老婆,唔應該留戀以前,除非你想佢一直都available 等你啦。

同樣地,如果佢愛你,唔應該同你講I still love you, 而係要祝福你至啱。

呢度有好人俾咗意見俾你,但始終你自己想點你最清楚,但人真係唔可以咁貪心,唔可能得一想二,要去留住段感情就會傷害到你老公同小朋友,如果你滿足現在,咁又點解去自尋煩惱?
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

首頁

尾頁

跳至