跳至

首頁

尾頁

大宅

我仲有個38吋的大肚腩,
41吋仍躉,
31吋雄腰,
比生之前仲肥,
依家仲喂緊人奶,
餐餐食2碗飯,
出街仲有人以為我大肚,
幫我開門tim!!
知足常樂!要為你所有的去感恩,
不要為失去的而埋怨!

複式洋房

oh, i tried the grapefruit receipe too last time after i quit breastfeeding my 1st boy. it helped me reduce 12 pounds and the result was quite obvious and fast. but afterwards, people said it's actually not very good for health...

i dare not cut carbonhydrates now as i'm still breastfeeding my 2nd boy.

原帖由 mf7433 於 09-5-16 10:59 發表
我生完frist Baby後肥左20磅.試過食西柚餐單減左10磅.跟住再有BB再肥20磅,依家再食過,減左6磅,依家仲減緊.

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我生完frist Baby後肥左20磅.試過食西柚餐單減左10磅.跟住再有BB再肥20磅,依家再食過,減左6磅,依家仲減緊.

大宅

我懷孕時足足重了45磅以上, 而家就仲有8磅先可以回復以前的磅數, 但外表睇就好似已經修哂身咁, 可以著番以前的衫褲, 不過唔知點解, 覺得塊臉好似仍然減唔到咁....同埋...都真係唔知果8磅究竟肥左在那裏....??? 至於修身方法, 我諗...可能係因為我係全職媽媽兼全職師奶, 每日ONLY做家務, 湊女, 買餸煮飯, 都夠我忙....根本唔駛/ 亦無時間去做運動...

大宅

呢個月終於開始收喇,
不過仲有13磅呀!
知足常樂!要為你所有的去感恩,
不要為失去的而埋怨!

複式洋房

how's everyone's situation recently?

i lost 4 pounds this month cos my maid went back home but new one was late to hk for 2 weeks! housework actually helps reduce weight!

大宅

認識瑞士牛牛第一回

我生完第一個無特別減.....宜家要減都唔知減唔減到未生之前個腰圍. .....希望做運動真係得啦

原帖由 nataliewong_21 於 09-3-15 00:14 發表

你就好啦,唔知我幾時才能全著回,到現在只有兩條褲著到
教育便是一輩子的承諾

複式洋房

原帖由 田中小百合 於 09-3-10 19:41 發表
我覺得第4個月開始瘦得多D~ 我上個月已經著得返D褲~依家同以前差唔多啦!!! 希望可以再瘦返多D啦

你就好啦,唔知我幾時才能全著回,到現在只有兩條褲著到

大宅

我覺得第4個月開始瘦得多D~ 我上個月已經著得返D褲~依家同以前差唔多啦!!! 希望可以再瘦返多D啦

大宅

我之前餵人奶唔敢減,而家停左餵人奶先開始減....好肥呀,起碼減廿磅先見得人....點算...

子爵府

好媽媽勳章

i go to funky dance once a week as i want to stay with my baby over the weekend.. it is hard to spare time for excerise. ar..

侯爵府

原帖由 nataliewong_21 於 09-3-8 15:19 發表
我還有16lbs 未減到呀,有乜可心快減肥的方法呀,就黎夏天了

我就揀跳舞啦,跳一堂已經成身汗,又無咁悶,所以時間過得好快.

複式洋房

我還有16lbs 未減到呀,有乜可心快減肥的方法呀,就黎夏天了

大宅

我未生前有148lbs,現在105lbs,
只係仲有少少肚皮...
著住修身褲ok,連以前d牛仔褲都著得返
連我d同事都問我點減?
可能我日間要返工,夜晚湊b女,做家務...
星期六日同c6帶b女去街街,
行得多,郁得多,當做運動,收得快d
(如果各位媽咪想慳d ,唔想買修身褲,可用較高腰圍既牛仔褲,都得架~)

別墅

我陀到后期有125磅(本身106) 不過就唔覺肥左去邊 只係個肚凸凸
生完好搞笑 姑娘話我個肚好似剛才個肚係假既 即係而家個肚已冇晒野咁 初頭係d肚皮囉 跟住坐月內已打回原型了 坐巴士既沒人讓位了 可能俾b女吸收晒呀

人地話做家務及湊bb自然會瘦喎

大宅

原帖由 孩子他媽媽 於 09-2-12 22:07 發表

係唔係「食蕉減肥法」?想請問喂緊人奶可以食蕉嗎?

我餵人奶都成日食香蕉,我林無咩嘢掛.:D

侯爵府

岩岩JOIN返xyoga,諗住一個禮拜去三次,每次玩兩個鐘,希望可以快d收身啦!

別墅

我都係仲有成20磅要減, 尤其是個肚鬆晒, 我阿媽仲以為我有左3個月tim呀, 死未!!不過真係超難減, 自己又勁懶做運動喎....

大宅

我坐月時好大食,個左仲係錦, 依家仲有20磅, 仲肥個生完果陣...

複式洋房

仲差10 lbs 先打回原形呀
my blog :
http://hk.myblog.yahoo.com/jw!ZOAyGziREQUQ5qAhsPNyphCz

首頁

尾頁

跳至