自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

醒目開學勳章

相中女士, 都好年青, 咩咁唔好品

【東方日報專訊】【本報訊】乘客最怕遇到無禮的士司機,的士司機亦怕遇到無賴客人,日前一名女的士司機早上接載一名女乘客到達目的地後,乘客拒絕付款,更拒絕下車,叫司機報警處理,即使司機願意破財擋災亦無補於事,三催四請下乘客仍毫無下車意思,網民大罵女乘客阻人做生意「不知所謂」。

拒付41元車資 手機影司機

上載片段的的士司機指,某日早上八時在元朗泰祥街接載一名金髮中年女乘客到天水圍天祐苑,乘客一上車便睡着,直至到埗司機方喚醒女乘客,惟女乘客竟然拒絕支付近四十一元車資,更拒絕下車,最後女乘客更發難向司機表示可以報警處理。即使司機願意讓步免收車資要求女乘客下車,女乘客亦無動於衷,再以手機拍攝司機。

司機在片段中只能無奈批評女乘客,坦言「我都要做生意o架,點解你咁樣o架姐姐?你唔好阻我時間啦,朝頭早。」惟女乘客依舊以手機拍攝司機,更以鏡頭貼近司機,片中可聽到司機本身還有「柯打」可接亦無法做生意。最後司機指事件擾攘近一小時方平息。

不少網民批評女乘客撒賴,有網民指應「熄匙鎖佢係車入面」,亦有網民指女乘客坐姿「坐得衰過人」,怒斥其無賴行為「不知所謂」。

https://hk.news.yahoo.com/%E5%9D ... D%9F-220020294.html

wcpcelia    發表於 16-10-12 10:10

珍珠宮

減齡達人勳章

會不會想司機比$打發佢走? 勒索

伯爵府

佢仲好意思影人放上網

珊瑚宮

2024年龍年勳章

回覆:坐「霸王的」拒下車 女客捱轟

應該車佢去差館,好近啫

伯爵府

Vin828 發表於 16-10-11 15:09
佢點解要咁做?

同問

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

魚兒小寶貝 發表於 16-10-11 15:07
冇睇片,女人是否覺得司機兜路,車資唔同平時比開個價?我只係估吓架咋 ...
元朗去天水圍41蚊差唔多啦
天朗氣清

水晶宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

正無瀨

珍珠宮

魚兒小寶貝 發表於 16-10-11 15:07
冇睇片,女人是否覺得司機兜路,車資唔同平時比開個價?我只係估吓架咋 ...
元朗去天水圍差唔多啦, 我覺得平左添!平時係元朗教育路去天水圍賞湖都要40蚊
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

水晶宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

大宅

唔通睇中左司機大佬

大宅

香港越黎越多儍人

大宅

寶石宮

咁奇怪

男爵府

回覆樓主:

咁多癲人

子爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

唔落車咪車佢去警署囉, 睇佢落唔落?

侯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

我都唔明個女想點?到咗唔落車?係咪有問題呀?

子爵府

畀面勳章

有冇搞錯, 司機已經為平息件事唔報警, 仲要free比佢, 已經好好人, 佢仲要唔肯落車, 擺明搞事, 離哂譜, 拉佢返去坐監啦唔該!
***請勿於辨工時間內開PO分享美食(由其係食飯後、放工前)***

翡翠宮

想知佢用咩借口唔比錢.........?!

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

司機黑仔

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

一定係門診未開拿唔到藥食,所以病發,香港真係好多傻人的。

首頁

尾頁

跳至