跳至

首頁

尾頁

男爵府

蝦米媽話蝦米妹個心個"lung"生唔返, 遲d要做手術. 詳情唔知, 不過無即時危險, please pray for her and family

男爵府

好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋

+ oil , take care
我地支持你

複式洋房

我個囝囝遲吓都要做手術, 好擔心....

蝦米妺做咗手術未? 情況如何?

祝一切安好~

原帖由 elmolly 於 08-12-2 01:29 發表
蝦米媽話蝦米妹個心個"lung"生唔返, 遲d要做手術. 詳情唔知, 不過無即時危險, please pray for her and family

別墅

原帖由 leungwaimin 於 09-1-22 01:21 PM 發表

Thanks for you information, nc2000,
we are going to see professor Leung last month, he is a wonderful and responsible DR.
Kylie now need to check up each 4-6 months ,if everything stable,we will let ...

Is he Dr Leung Ping, Maurice? I am a 0705 mama and my boy's heart also had a small hole when he was born. But luckily, Dr Leung confirmed us last month that his hole had sealed. Dr Leung is a reliable Doctor and I always have great confidence on him. He is patient and professional. My sister who used to work in a children hospital told me that he is one of the top doctor in HK and he is professional in children's heart problem. Hope Kylie could have good progress and get well as soon as possible. May God bless Kylie.

大宅

原帖由 nc2000 於 09-1-17 21:15 發表
hi, 你好, 我都係0704mama, 我個b 又係先天心漏, 但就好細個病發, 所以唔可以等到蝦米妹咁大個都未做手術, 阿b 3個月時做左手術, 當時我都做左好多資料搜集同consult 醫生意見, 所以我都知邊d 心臟醫生好, 因為佢也 ...

Thanks for you information, nc2000,
we are going to see professor Leung last month, he is a wonderful and responsible DR.
Kylie now need to check up each 4-6 months ,if everything stable,we will let her do the operation when she is 3-4 years old.
Dr say we better treat her like a normal kids and she will be increase the weight after doing the operation.

Wish all family have a Happy New Year!!
Kylie's Family

別墅

醒目開學勳章

希望蝦米妹無事, 平平安安~ 身體健康!

子爵府

見你post message, 都知蝦米家的擔心, 不過我有d朋友個b都係情況一樣, 現在冇事, 反而有一個都20幾歲先發覺, 真係好茶煲, 個個都會祝褔蝦米妹,
蝦家要加油! 向蝦家打打氣!.
原帖由 elmolly 於 08-12-2 01:29 發表

子爵府

hi, 你好, 我都係0704mama, 我個b 又係先天心漏, 但就好細個病發, 所以唔可以等到蝦米妹咁大個都未做手術, 阿b 3個月時做左手術, 當時我都做左好多資料搜集同consult 醫生意見, 所以我都知邊d 心臟醫生好, 因為佢也太細唔係心臟醫生就可以做手術, 以我所知做細仔既心臟外科手術做得好既, 全港數得出既一隻手數晒! 我好明白仔仔囡囡有事, 做mama 既真係好擔心, 如果你有需要, 隨時歡迎大家交流一下!

原帖由 leungwaimin 於 08-12-2 19:36 發表
我出完街返嚟拉,揾返支筆.
多謝各位關心呀,其實唔係喜興事,所以冇想過post出嚟,
難得各位ee咁關心蝦米家,都要話過你地知蝦米近況既
唔好意思,將會好長篇
希望可以一次過解除各位ee心中对蝦米憂慮呀. ...

男爵府

加油呀~ 祝快D好番~ pray for you

複式洋房

睇完大家的分享, 相信身體的問題不太大,
不過, 作為父母一定會傷心及擔心.
加油啊, 蝦米媽, 大家都會支持妳一家的.

大宅

ALL THE BEST TO HER
:oops:

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

保重呀!蝦米妹叻叻會好快好返,祝手術成功!

大宅

悠悠出世時話個心有雜聲,我同知爸果一個月已經心驚膽跳,好明白蝦米媽的心情,妳已經好叻嫁啦,蝦米妹都會叻叻,支持蝦米一家!Take Good Care!!!

大宅

Best wishes to蝦米妹

大宅

祝福蝦米妹身體健康!早日康複!

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

大人細路都要保重呀..........

複式洋房

祝蝦米健健康康,手術順利

複式洋房

蝦米媽, 好明白你0既心情. 会為蝦米妹禱告.

男爵府

我個仔仔四五個月大做心漏手術的。當時由c+e生轉介去QE,再由QE轉介到葛量洪做手術。因仔仔心漏比較嚴重所以排了個半月做手術。做完手術仔仔連藥都不需要吃,只是定期覆診。現在仔仔已經十三歲了。
其實是QE心臟科醫生提議去葛量洪做手術,e生說這是一間很好的心臟科醫院。
蝦米媽請放心,最緊要照顧蝦米妹身體,因真的很容易病。

公爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆 #14 leungwaimin 的文章

祝蝦米妹早日康復

首頁

尾頁

跳至