美容扮靚

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

我平時最鍾意用屋企d隨手可得既野來做mask,護膚...
慳錢之餘又work....我並唔係話我自創,我只係分享下,試唔試自己決定,有咩問題都唔好懶我...

1)我平時1星期會用白糖全身做磨沙,停留一陣沖左佢之後,就會用溝好既1公升牛奶加麥皮煮過,再另加兩匙蜂蜜落後,之後全身fu住佢,5分鐘後沖左佢,我習慣用冷水,之後白滑到爆,男朋友經常都話點解你可以咁滑架😊
2)用百街牛奶公司乳酪,每兩日沖涼後從雪櫃拎出來fu面10分鐘洗,有個突點,就過期or已過幾天係最好用,可能有d臭但好好架,剛過期既酸菌對肌膚好好,但我只係夏天先用..
3)用雞蛋燙走黑眼圈同淋巴腫好work,用埋銀仲好...方法應該唔洗講
4)用按摩油用力推面部太陽穴,顴骨低少少個凹位,同嘴邊凹位,推幾下就夠,D骨會比你推動,此時就係你快速推番正面骨既幾分鐘

分享住咁多先,有興趣下次再講我更奇怪既美容方法

幼稚    發表於 17-2-9 17:59

侯爵府

Jolinlam111 發表於 17-8-20 10:17
去角質我覺得你可用很多廚房拎起手都用得既野。1)海鹽 2)糖 (比較合乾性皮膚)3)梳打粉 加 白醋 ,其 ...

用左海鹽+水及少少面箱洗左2次面、下巴出左2粒細暗瘡、正常嗎?係米推左d污糟野出黎?
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

大宅

回覆 Jolinlam111 的帖子

謝分享!

侯爵府

Jolinlam111 發表於 17-8-20 10:17
去角質我覺得你可用很多廚房拎起手都用得既野。1)海鹽 2)糖 (比較合乾性皮膚)3)梳打粉 加 白醋 ,其 ...

好、我試試先、因為出左d暗粒。咁你平時有要去做facial 嗎?

成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

大宅

SaBB 發表於 17-8-20 09:58
去角質、深層清潔有介紹嗎?

去角質我覺得你可用很多廚房拎起手都用得既野。1)海鹽 2)糖 (比較合乾性皮膚)3)梳打粉 加 白醋 ,其實已經好夠去角質,全部都係加水or 奶or 綠茶水做磨砂,記得要用溫水沖濕潤面先做,但一定要用凍水沖,之後你想做去黑頭就用雞蛋白+2滴檸檬汁之後擦上黑頭位,查多啲都唔驚,之後就搵一種化妝棉你可以買麗的紙質個種,貼喺個鼻上面面兩邊,
到佢乾咗你feel到完全硬,就撕左它,你留心望吓張化妝棉有好多黑頭,之後你可以雪定支綠茶粉開既水,用化妝棉浸濕佢fu面度,可以收毛孔,之後你買珍珠粉加少少水擦全面,珍珠粉吸油黑頭好勁,再之後你就做平時嘅護膚

侯爵府

Jolinlam111 發表於 17-1-27 20:31
我平時最鍾意用屋企d隨手可得既野來做mask,護膚...
慳錢之餘又work....我並唔係話我自創,我只係分享下, ...

去角質、深層清潔有介紹嗎?

大宅

Jolinlam111 發表於 17-8-19 15:38
人身體既構造係有記憶功能,好似肌肉你做運動會改變型態,骨骼皮膚全部都一樣,鼻骨屬軟骨係可以好易改變 ...

等我試試先

子爵府

開心吸收勳章 15週年勳章

回覆樓主:

試吓先,多謝分享

大宅

FrauNachtmahr 發表於 17-8-19 06:57
有啲唔係好明
同埋可以維持幾耐架

人身體既構造係有記憶功能,好似肌肉你做運動會改變型態,骨骼皮膚全部都一樣,鼻骨屬軟骨係可以好易改變,但要長做,因為軟骨會易打回原形...

大宅

Jolinlam111 發表於 17-2-13 14:53
按摩油按摩皮膚,鼻位要下而上用食指指骨or用3隻手指沿鼻頭多肉位,大力D向上推,推既同時加以搓捏下,好 ...

有啲唔係好明
同埋可以維持幾耐架

大宅

回覆樓主:

up

子爵府

開心吸收勳章 15週年勳章

回覆樓主:

真的要收藏,
謝謝分享

男爵府

畀面勳章

按摩油按摩皮膚,鼻位要下而上用食指指骨or用3隻手指沿鼻頭多肉位,大力D向上推,推既同時加以搓捏下,好 ...
你好呀, 請問你寫既 "成個鼻形個邊位,由外而内慢慢加力去推高同整高條軟骨"

係咪: 巴用3隻手指大範圍地"鏈"個鼻既意思呀!!

大宅

yc00 發表於 17-5-12 20:38
有冇DIY 既洗面好介紹呀?

洗面要diy 最好用鹽水洗就夠,對於我來講,加d綠茶粉已好乾淨,因為我比較油面

別墅

有冇DIY 既洗面好介紹呀?

大宅

Jolinlam111 發表於 17-1-31 03:06
下顎骨你可擘大個口,之後用手指公放係耳仔下方前少少,你會摸到個角位,即下顎骨盡頭,之後你可以慢慢合埋 ...

我都好想學呀樓主⋯就咁睇字好難明 (emoji) 點都好,好多謝你分享呀真係

大宅

fu_linnnnn 發表於 17-2-13 17:21
我都有d擔心. 可唔可以fu完抹走佢倒落馬桶

哈哈...我經驗係唔洗擔心,麥皮係水溶性架,如果你有煲過更加會溶於水中,但如果你怕咪拎埋垃圾桶入去整

大宅

cutebebe210 發表於 17-2-13 15:22
椰子油你用咩牌子?

我求其買咋依家,咁好彩屋企樓下有間買牛排尊門店,有好多香料買,仲有好多都係一次分量,就比我搵到1樽咁輕盈既只係$10...但我以前買200幾個鐘,係明顯香好多囉...平有平做啦

男爵府

多謝指教

大宅

謝謝樓主咁多提供,好有用,我之前成日都用蛋白敷面,敷完好滑、另外呢,我呢啲皮膚比較敏感嘅係唔可以直接查椰子油,一定要喺沖涼是用椰子油查完,再用清水過先唔會阻塞毛孔
另外想問下樓主,有乜方法可以改善眼皮比較腫同黑眼圈問題?麻煩晒

首頁
12345...6

尾頁

跳至