影視娛樂

跳至

首頁
12345...16

尾頁

子爵府

看還沒有人開舖,為了愛姐撐場,一於開舖讓大家討論,不能讓她太低調吧!

漏夜一口看罷兩集,第一集稍為平淡,為之後古代畫師埋下伏筆,第二集走便漸入佳境走入直路了。須又是穿越,但愛姐真的很好看,而且一代畫家大小姐,加現代藝術助教,切合她氣質身份,不覺悶場,支持到底. 實在偏心愛姐,亦第一次為看女演員而開戲。

這兩集宋還沒什麼戲份,沒法評論。另發現金師傅內都院長兒子做男一年青版,古裝非常帥氣,也值得捧場。會繼續看下去呢!

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

子爵府

Pr0udfish 發表於 17-5-8 16:01
我係睇完上星期個時光隧道後,就預左個結局唔慌有圓滿解釋,無期望之下無乜想鬧,嘻…都唔知算唔算包容

...

哈!我下了啖氣啦!
李英愛小小兜既下巴,連我老公都問時否假的。我說她是韓國數一數二天然美顏。她面形圓潤而帶尖,耐看過現在一式一樣的尖削面,三角錐下巴。我都偏心她的美顏。

而宋其實在我眼內不算頂級靚仔,而且身高好像有所不及,但他在此劇做得很好很成功,不是因為他的就算一直在平衡線上,也誓死相隨的痴心而動容。令角色顯得不凡。如妳說,不是她倆,早就跳船,怎捱得過28集。

Pr0udfish    發表於 17-5-8 19:39

伯爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

加多張女貌郎才,哀婉悵惘

好鍾意呢幕

不知魂已斷,空有夢相隨,除卻天邊月,沒人知

伯爵府

2018復活節勳章

familyking 發表於 17-5-7 22:39
妳真的好包容,我就無法原諒一個咁既結尾!還以為28集都有個交代,實在失望!實在不想再細談。向其他劇看 ...

我係睇完上星期個時光隧道後,就預左個結局唔慌有圓滿解釋,無期望之下無乜想鬧,嘻…都唔知算唔算包容

學你話齋,支持大家睇落去係男女主角的美顏 我覺得李英愛响意國的古裝頭飾打扮特別靚,而宋承憲亦演活了這個癡心情長漢

李英愛的側顏真是美絕了,我可以睇好耐

伯爵府

2018復活節勳章

gracelam 發表於 17-5-8 12:11

呢度真係好滴汗。 仲有宣館長突然良心發現開記招爆老公 ...

係,成套戲都欠缺情節張力,去到高潮衝突位平平淡淡就帶過,現代劇情靠館長良心發現,古代就先靠諱音堂,後靠御前護衛大人的義舉幫男女主角渡過危機,個劇本都幾易寫

珍珠宮

環保接龍勳章

Pr0udfish 發表於 17-5-7 18:45
最離譜係慧靜無端端入去買運動裝,又同尚賢响果汁店攪曖昧

呢度真係好滴汗。 仲有宣館長突然良心發現開記招爆老公及自己惡行都好突兀!草草收場來個大圑圓結局!!

真係cut晒現代版仲好,古代師任堂及宜城君的情,盡在不言中係最好睇!!

子爵府

Pr0udfish 發表於 17-5-7 15:31
我睇曬大家的評論至去開E28,打左個底感覺還好。之後再跳睇海外版,情緒鋪陳得順暢好多,會感覺到宜城君在 ...

妳真的好包容,我就無法原諒一個咁既結尾!還以為28集都有個交代,實在失望!實在不想再細談。向其他劇看吧!

近來我竟追看無記的不懂撤嬌的女人,覺得輕鬆貼地,看得幾開心下!而且畫面的確靚。

伯爵府

2018復活節勳章

HappyHappyMa 發表於 17-5-7 16:34
哈哈我中文差,睇果陣真係唔係好明明信片釋靈魂果句,都係上其他網見人解讀先明
最離譜係慧靜無端端入去買運動裝,又同尚賢响果汁店攪曖昧

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 環保接龍勳章

Pr0udfish 發表於 17-5-7 15:41
兩版都有解釋係Rade託徐智允把師任堂的靈魂帶去俾宜城君的。睇到尾,之前大家估的前世今生關係全都變得不 ...

哈哈我中文差,睇果陣真係唔係好明明信片釋靈魂果句,都係上其他網見人解讀先明

你講得好岩呀,現代版真係為左植入廣告而設,臨尾果集護膚品,運動裝,飲品,XX民族塲所排住隊出塲。

伯爵府

2018復活節勳章

Pr0udfish 發表於 17-5-7 16:23
...

伯爵府

2018復活節勳章

Pr0udfish 發表於 17-5-7 15:41
兩版都有解釋係Rade託徐智允把師任堂的靈魂帶去俾宜城君的。睇到尾,之前大家估的前世今生關係全都變得不 ...

deleted

伯爵府

2018復活節勳章

HappyHappyMa 發表於 17-5-6 20:16
原來係咁我睇SBS版,佢地唔係咁翻譯明信片果句,所以我都唔係好明Rade邀請徐智允去意大利原因。:wah ...

兩版都有解釋係Rade託徐智允把師任堂的靈魂帶去俾宜城君的。睇到尾,之前大家估的前世今生關係全都變得不倫不類,現代的智允的角色原來什麼都不是,只是個靈魂擺渡人

至於Rade何德何能,點解識得託智允去意大利一行,更完全欠觀眾一個交代

現代劇情寫得咁屎,應該全部刪掉至係,依家唯一解釋係只有呢部分可以放入植入式廣告,功能就是幫製作公司賺大錢

伯爵府

2018復活節勳章

HappyHappyMa 發表於 17-5-6 17:22
有。海外版係沙灘度佢老公叫師任堂快D過黎一齊玩,但師任堂只係微笑揮手相反方向走左,之後就係佢D仔女同 ...

我睇曬大家的評論至去開E28,打左個底感覺還好。之後再跳睇海外版,情緒鋪陳得順暢好多,會感覺到宜城君在Bologna的古堡內一直沉醉在月亮午休的好夢裡,至交代師任堂去世,唔似得韓版咁睇到O曬咀,會問身在遠方的他點會知道對方的死訊呢,反之觀眾見宜城君似突然心有感應,其中一人在平行道上出了岔子般的體會,然後落寞終其一生

海外版以兩人在美麗的氛圍中牽手作結,我覺得更淒美亦留有餘韻

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

禁止訪問

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 環保接龍勳章

makilaw 發表於 17-5-6 19:13
睇tbb版有一幕個rade(應該係宋承憲)寄張post card叫智倫帶師任堂嘅靈魂去意大利同李岭重聚!
...

原來係咁我睇SBS版,佢地唔係咁翻譯明信片果句,所以我都唔係好明Rade邀請徐智允去意大利原因。

大宅

familyking 發表於 17-5-6 17:41
自己想像或是想當然!真是有圖有真相!唉!Auh 晒頭!

睇tbb版有一幕個rade(應該係宋承憲)寄張post card叫智倫帶師任堂嘅靈魂去意大利同李岭重聚!

大宅

cathy-tse 發表於 17-5-6 13:19
冇$比就冇得睇

不過睇電視話會播

禁止訪問

首頁
12345...16

尾頁

跳至