自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

少 女 遭 姦 獲 男 友 迎 娶
不 堪 奶 奶 冷 嘲 刺 腹 亡

10:07am   瀏覽次數:2140    回應:10

少 女 遭 姦 獲 男 友 迎 娶 , 不 堪 奶 奶 冷 嘲 刺 腹 亡 。

兩 年 多 前 一 名 台 灣 少 女 不 幸 遭 歹 徒 強 暴 , 但 她 男 友 不 嫌 棄 , 不 顧 家 人 反 對 堅 持 娶 她 ; 但 婚 後 奶 奶 卻 不 時 以 其 被 強 暴 之 事 冷 嘲 熱 諷 , 讓 她 身 心 俱 疲 ; 上 月 竟 當 丈 夫 面 持 刀 刺 腹 身 亡 。 法 官 昨 判 強 暴 她 的 歹 徒 十 五 年 重 刑 , 她 的 鄰 居 聞 訊 感 慨 說 : 「 判 再 重 也 挽 不 回 少 女 的 命 , 那 個 混 蛋 該 天 打 雷 劈 , 關 到 死 。 」

2006 年 3 月 9 日 晚 上 8 時 許 , 被 害 少 女 當 時 還 在 念 高 中 、 未 滿 18 歲 , 騎 機 車 在 嘉 義 蘭 潭 環 潭 公 路 準 備 和 男 友 約 會 ; 正 好 蘇 樹 山 也 騎 車 經 過 , 見 少 女 獨 自 一 人 , 乃 心 生 歹 念 , 攔 下 少 女 , 持 西 瓜 刀 架 在 她 脖 子 上 , 把 她 押 到 環 潭 公 路 旁 一 間 小 廟 , 威 脅 她 脫 衣 , 不 從 就 拳 打 腳 踢 , 並 強 迫 口 交 , 再 用 衣 物 遮 住 少 女 頭 部 , 予 以 強 暴 。

警 方 指 出 , 少 女 慘 遭 強 暴 後 , 痛 苦 不 已 , 所 幸 男 友 捨 不 得 她 , 不 顧 家 人 反 對 娶 她 進 門 。 雖 然 婚 後 少 女 先 後 產 下 兩 女 , 但 奶 奶 無 法 諒 解 她 遭 強 暴 之 事 , 常 對 她 冷 嘲 熱 諷 , 讓 少 女 心 如 刀 割 , 弄 得 丈 夫 也 很 為 難 。

上 月 13 日 , 她 和 丈 夫 又 因 此 發 生 口 角 , 丈 夫 說 : 「 我 也 很 痛 苦 , 很 想 死 。 」 未 料 少 女 回 說 : 「 那 我 先 死 。 」 隨 即 拿 刀 猛 刺 腹 部 , 突 然 而 來 的 舉 動 讓 丈 夫 嚇 得 連 忙 拔 出 刀 報 警 , 送 醫 因 傷 重 不 治 。

大宅

咁既奶奶....

伯爵府

呢個咁既99真係一世吳安樂!:;pppp:

侯爵府

點解咁傻?咪益個賤99心涼?捨得自己2個女架la?

複式洋房

哈哈唔係呀, 我只係話我都覺得佢係受害者, 點都數唔到佢要負責任
我唔係話呢度有人講要佢負責,
只係人言可畏, 欲加之罪, 或者其他唔太知情的人講D野出來, 令佢自己諗歪行錯咗, 放棄左咁年輕的生命, 好可惜, 好可憐

原文章由 goat 於 08-12-24 13:48 發表

無人講過呢件事(自殺) 個女仔要負責任wor, 你係唔係睇錯?

珍珠宮

原文章由 kititiiwhite 於 08-12-24 13:43 發表
我覺得好多時個女仔都要負上某程度上的責任, 因為好多事件係可以避免

但呢件事係意外, 意外係無法避免, 咁個女仔點解要負責?怪佢嫁錯郎?定怪佢唔離婚?定怪佢性格太脆弱?我淨係覺得佢命苦咋

...

無人講過呢件事(自殺) 個女仔要負責任wor, 你係唔係睇錯?

子爵府

只有存在愛人,聖靈的心,寬恕,體諒就能快樂!

伯爵府

想生BB熱投 畀面勳章

人言可畏~就算個99唔當住佢面話佢
係出邊同人講, 傳返去個女人度, 結果都會係一樣

複式洋房

我覺得好多時個女仔都要負上某程度上的責任, 因為好多事件係可以避免

但呢件事係意外, 意外係無法避免, 咁個女仔點解要負責?怪佢嫁錯郎?定怪佢唔離婚?定怪佢性格太脆弱?我淨係覺得佢命苦咋

原文章由 goat 於 08-12-24 11:51 發表
突然諗起次次有呢d風化案時, 任何forum都會有人發表類似"個女仔/受害人都有責任" o既意見,
唉, 人言可畏呀

複式洋房

點解有D咁刻薄的99架...

個新抱嫁入去果2年一定仲慘過死, 而家新抱死咗, 個99係咪好安樂?

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

當初有必要向99交代佢以前嘅遭遇咩?

子爵府

真係....唔識講..

大宅

話番轉頭 , 如果男人當初唔娶個女人可能今日個女人唔會死. 個男人可能都會恨佢亞媽一世 . 可憐2個小朋友咁細個就無左媽媽 , 都唔知點解釋比佢地知 媽媽為何要自殺死.

珍珠宮

回覆 #71 roccomami 的文章

突然諗起次次有呢d風化案時, 任何forum都會有人發表類似"個女仔/受害人都有責任" o既意見,
唉, 人言可畏呀

禁止發言

好媽媽勳章

珍珠宮

2024勳章 2018父親節勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

大宅

佢99正衰人

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

如果係佢個女, 佢會點呢??????

男爵府

醒目開學勳章

請問個奶奶自己本身係咪女人黎架!?!!??!!!!!:;pppp:

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

首頁

尾頁

跳至