自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

禁止訪問

珍珠宮

cowcowb 發表於 17-4-24 12:44
因為D人停留左以為仲要用ITUNE既LEVEL, 所以先覺得唔好用,

其實Iphone既securtiy , 用電量,同進步過androi ...

係啊!我用左iPhone 7年都唔識/唔需要用iTunes

公爵府

好媽媽勳章

艾風出到6我先用,一用放棄左咁多年感情既安卓機

大宅

回覆樓主:

Samsung 有一樣野超好,我用S5 and Note5,
跌左陪電話三四十次都冇事,唔爛。

大宅

Ocean11 發表於 17-4-5 14:33
回覆 牛奶朱古力 的帖子

係呀, 我之前用IPHONE, 轉咗三叔唔會再用IPHONE, 同埋我覺得而家D人覺得攞部IPHON ...

型但冇咁好用,iPhone 複習化左

大宅

曾經用蘋果4s嫌電量只可以用到半日(因為狂睇蘋果動,FB,玩candy)之後轉三叔因為貪可以換電,但發現d電用耐左一排會好快冇電而且部機好熱 之後仲會自己熄機
之後用蘋果6直到現在,每日都狂FB,聽歌都捱到1日

男爵府

回覆樓主:

我之前都係用Iphone架,真係好好用,我都好鐘意,可惜用到iphone6就激死我,唔知係咪我唔好彩,買咗部壞機返嚟,用咗半年頂唔順,之後佢地換咗部返新機比我,用咗10日仲衰過我之前嗰部再去嘈,佢地又換一部比我,唉……沒有最衰祗有更更衰比之前2部更加衰,我暫時放棄啦,換咗三叔A7用住先,睇定啲先換返唉瘋
豈能盡如人意,但求無愧於心......

珍珠宮

回覆樓主:

用開samsung,有時借人部iphone睇嘢,會習慣左撳右下角既鍵
這樣初階的髮飾「你」也看在眼內?! 其實世界很大,出去看看開闊自己的眼界吧!   歡迎「你」對  號  入  座。       

珍珠宮

Monkeylily 發表於 17-4-4 11:35
用開嘅人就話好用,但用其他嘅就話唔鐘意,可以講下點唔好用嗎?

用 iPhone 4 轉三叔及索尼,而家用返 iPhone 7!

大宅

我覺得iphone係蠢啲架喎,eg android 計數機有memory, iPhone 無;iPhone 無小熊來電直接cut線,不過我都用緊iPhone,全因有live photo

伯爵府

上面講既問題未遇過,我只係認同電用耐左一樣無咁襟,但速度仲好快
我而家幾個月先backup一次,完全唔使用itunes, 而且我最開始就係欣賞iphone唔使插卡換電,可能呢樣野有人會唔鐘意啦
另外我部ipad mini2用到而家都仲好好唔慢,真心ipad可以用好耐

男爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章

mysterious22 發表於 17-4-24 18:44
請問我想將電腦入面既影片/相放入iphone/ipad,可以唔經itune?要點做?真心請教
...
買個外置usb,叫iflash/istick,然後經apps可以過啲video/相入iphone

子爵府

我一年換一部I phone 真心好用,我地機迷喜歡佢保值有二手市場

大宅

rean_chau 發表於 17-4-4 12:39
iphone好用,我以前都係用Iphone,只係貴啫,宜家用Android, 感覺到Iphone係智慧啲。
...

我都同你一樣

男爵府

回覆樓主:

我同老公都用過ip,但都係轉番android,ip實在太唔方便,咩都限死曬。已經唔係錢既問題,我老公成日鍾意轉款,舊年都換左4部,我就每部android機都用2年,無壞過

琥珀宮

frombetter 發表於 17-4-4 14:23
iPhone 真係好麻煩吖嘛,硬係要用iTunes 入歌ringtones 呀咁。啲文件又唔可以好方便咁抄落手指度帶來帶去。 ...

買左部ipad2都幾後悔,因為真係太煩,下下要開itune

禁止訪問

男爵府

我係iPhone-->android-->iPhone
已經唔想用返轉頭
iPhone用起來安全好多
同埋而家icloud好方便,itunes都未開過

男爵府

麟媽媽 發表於 17-4-4 12:25
其實唔係唔好用,而係唔識用!
我老公用Android我用Apple, 佢唔識開我電話,我又唔識睇佢電話,幾有私隠!: ...

我同你一樣,c6唔識開我電話但我開到佢電話,佢冇set密碼!我有叫佢轉iphone 然後送隻iwatch 佢一套用,佢就係唔想學新嘢到而家都唔肯轉!要再發功氹下佢換機先

男爵府

juv10hk 發表於 17-4-24 14:12
回覆 Dwmn 的帖子

同意呀。app store上架嚴,好多平民化既apps都冇,乜都被iphone管住。

Iphone咁嚴係因為security同virus問題

我之次就係sumsung中左毒搞到部機開唔倒,中過招既人就會明白點解iphone嚴咁

首頁
12345...11

尾頁

跳至