跳至

首頁
12345...13

尾頁

珍珠宮

想問下大家有無興趣同bb一齊搞個二歲生日會呀
如有興趣就嚟報下名先..等我統計下人數再決定啦!
但事先聲明..唔一定攪得成架
或者大家有咩提議..都可以講下
報名就快啲啦....
1. 朗仔媽.....2a1b
2. babehim....2a1b
3. 小豬倩瑜....2a1b

珍珠宮

有關生日會事宜請於此新topic內回應
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=2046209&extra=page%3D1
我已pm大臣取消此topic置頂,但仍未成功

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 catvv88 於 09-2-16 00:15 發表
死火啦,原來4月19日係知知番幼潛最後一堂。

走堂囉

大宅

死火啦,原來4月19日係知知番幼潛最後一堂。

複式洋房

Can I join the baby party too or is it too late? Nana hasn't seen you all for so long now!

2a + 2b

原帖由 bonnielhp 於 09-2-13 12:45 發表
我覺得$3800好似貴左D,而且得兩個攝影師,我地人多,會唔會唔夠呢??另外,如果每個家庭都要share,但結果可能每個家庭影的相不平均,我怕到時引起不愉快事情出現,例如「為何我給的錢一樣,但沒有太多相呢?」
以我個人而言,我是沒有所謂 ...
Please visit my baby's blog: http://www.nataliawong.blogspot.com

別墅

我覺得$3800好似貴左D,而且得兩個攝影師,我地人多,會唔會唔夠呢??另外,如果每個家庭都要share,但結果可能每個家庭影的相不平均,我怕到時引起不愉快事情出現,例如「為何我給的錢一樣,但沒有太多相呢?」
以我個人而言,我是沒有所謂的,大家覺得ok就行了!

原帖由 朗仔媽 於 09-2-12 18:19 發表
另外攝影師亦已經覆咗啦,佢哋會派2個人跟團出發,但價錢為hk$3880.00,大家認為有需要嗎??
請提供意見
因為呢筆錢係需要大家share架 當60倨個family計,每個family要俾多約hk$70.00 ...
常存喜樂、感恩和樂觀的心,勇往直前吧!

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

我都仲諗緊~ 要confirm 工人幾時放假先知去唔去.. 怕到時唔喺HK~

伯爵府

各位....好多謝大家嘅支持!
二歲生日會因我想舉行得比較特別,於是我今次plan咗一個短短的一日團!
大約內容如下:
日期:2009年4月19日(星期日)
時間:約十點至下午四點
行程:出發參觀薰衣草園
   再起程參觀有機乳牛場
   最後轉場去綠田園
   觀賞魔法小丑樂園,帶你參觀精彩表演,
   體驗娛樂教育性,專人教授魔術秘技
   及於場內bbq....
價錢:約hk$130.00/位(大/小同價)
   而0-24月bb因要於車上預留位置,
   所以亦要收取hk$50.00/位!
但詳細情形我仍要待旅行社回覆...
如大家沒有異議,我亦會盡快安排收錢
另外我問緊舊年班攝影師..可唔可以隨團出發
但當然一定要收費啦,所以都要等佢哋覆咗先得!
所以價錢暫只作參考!
大家意見如何呢?!

大宅

各位, sorry 呀, 有一排無仔細睇d post, 請問生日會係決定去酒店 or 旅行? 係咪4月19日?

子爵府

好媽媽勳章

朗仔媽,

傻媽已同傻爸商量過得出已下結論:
如果我哋10點出到九龍集合一起去, 我哋就要好早搞醒傻B同埋我哋要坐個半鐘車程出嚟集合, 而且擔心會遲到延誤大家嘅行程, 我哋有考慮揸車去, 不過傻爸就覺得JOIN埋去旅行就係想享受個過程, 大家喺架車到有講有笑, 嘻嘻哈哈, 再加上我哋人生路不熟又唔知屆時會唔會有車位泊車, 可能我哋等得車位嚟你哋又要起程去下一個景點,咁樣又好似未能盡興, 傻媽同傻爸知道你為咗個party費盡心思, 我哋唔想係旅程中為你添加任何麻煩及令你難做, 大家都係想一班小朋友開開心心過生日, 傻氏一家對今次未能有幸參加此次活動白費咗你嘅心思深感抱歉! 希望你唔好介意, 下次再搞活動時會再預埋傻氏一家

sorry!

子爵府

原帖由 朗仔媽 於 09-2-12 18:19 發表
另外攝影師亦已經覆咗啦,佢哋會派2個人跟團出發,但價錢為hk$3880.00,大家認為有需要嗎??
請提供意見
因為呢筆錢係需要大家share架 當60倨個family計,每個family要俾多約hk$70.00 ...

感覺上好貴同唔知作用大唔大,不過$70一個家庭都可以呀!

珍珠宮

請提供意見
因為呢筆錢係需要大家share架 當60倨個family計,每個family要俾多約hk$70.00

大宅

明白,唔該.

原帖由 朗仔媽 於 09-2-12 05:06 PM 發表
我會全部都當哂係4月bb
唔通佢叫我哋帶出世紙咩
至於你話分開報同一個團就應該唔work,因為佢啲standard團係要08:00出發..同埋啲行程唔係咁架,所以唔得囉 因為我係每個團抽啲地方出嚟去架....

...
hello

珍珠宮

就係因為bb都計1個位,所以佢哋先要收費
所以touch wood有啲咩事,係可以cover埋保險架

原帖由 babushka 於 09-2-12 17:51 發表
我反而比較關心保險的問題
bb計唔計一個位呢? 如果唔計位, 就要考慮一下每架車唔可以坐太多大人.

如果計位, 又好難complaint間公司要收bb錢, 佢都係做生意.

...

男爵府

我反而比較關心保險的問題
bb計唔計一個位呢? 如果唔計位, 就要考慮一下每架車唔可以坐太多大人.

如果計位, 又好難complaint間公司要收bb錢, 佢都係做生意.

原帖由 朗仔媽 於 09-2-12 15:25 發表
啱啱收到旅行社通知....
佢話無諗過我哋有咁多bb,通常一架旅遊車只可以最多坐10個bb,又話做開其他媽咪會都係咁!
我同佢bargain咗一輪,佢話一係..
(1)0-12個月b照收50.00,12個月開始要收全費..但我哋無咩0-12個月b
(2)0-24個月b要收65.00
大家點睇 :sig ...

珍珠宮

我會全部都當哂係4月bb
唔通佢叫我哋帶出世紙咩
至於你話分開報同一個團就應該唔work,因為佢啲standard團係要08:00出發..同埋啲行程唔係咁架,所以唔得囉 因為我係每個團抽啲地方出嚟去架....

原帖由 waitingbaby2006 於 09-2-12 17:02 發表
係喎我個女係3月bb,咁佢未要比全費.....邊間旅行社呀?有冇另一間....冇理由多bb就cover唔到.咁我地可唔可以自己分開報同一個團呀?

子爵府

原帖由 waitingbaby2006 於 09-2-12 17:02 發表
係喎我個女係3月bb,咁佢未要比全費.....邊間旅行社呀?有冇另一間....冇理由多bb就cover唔到.咁我地可唔可以自己分開報同一個團呀?

其實係開一駕車唔平,如果太多b返唔到本,我覺得0-24(25)个月收$65都可以接受.

大宅

hello

珍珠宮

啱啱收到旅行社通知....
佢話無諗過我哋有咁多bb,通常一架旅遊車只可以最多坐10個bb,又話做開其他媽咪會都係咁!
我同佢bargain咗一輪,佢話一係..
(1)0-12個月b照收50.00,12個月開始要收全費..但我哋無咩0-12個月b
(2)0-24個月b要收65.00
大家點睇
佢話因為我哋太多b..佢哋cover唔到個成本喎mouth: mouth: mouth:

伯爵府

原帖由 朗仔媽 於 09-2-11 20:46 發表
價錢:約hk$130.00/位(大/小同價)
   而0-24月bb因要於車上預留位置,
   所以亦要收取hk$50.00/位!

咁即係点呀? 兩歲都要俾$130?
定係當未夠兩歲??

首頁
12345...13

尾頁

跳至