跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我第一胎時就舒服冇嘔,我好舒服咁渡過懷孕期.

但今胎就比較辛苦,日日都作嘔.好倦,但夜晚睡得唔好.要好夜好夜零晨2時幾先訓得到.

你哋怎樣?
The ticker URL: http://lb3m.lilypie.com/gFQmp8.png
http://tickers.baby-gaga.com/t/foxfoxadb20091003_-9_My+child+is.png[/img][/url]

洋房

我諗起好多野都唔想食, 但係有時想食某樣野, 食1半又唔想食... 上一胎完全冇野, 仲好刷得... 聽到d人話由頭嘔到尾都有d驚!

別墅

我今次都可能要請工人, 諗起都煩呀.

男爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 miutang 於 09-2-28 12:42 發表
大約預三個月, 如果由海外請回來, 一般他們不會咁揀擇, 本地果d就可能會.

Thanks~

大宅

大約預三個月, 如果由海外請回來, 一般他們不會咁揀擇, 本地果d就可能會.

原帖由 mylovelyBB 於 09-2-27 19:09 發表
我想問下如果真係要請工人大概要幾多月去請呢?即係要預幾耐時間俾佢地黎?

聽人講d工人唔鍾意d女主人係全職媽咪,因為=有老細係度日日睇住佢做野。希望到時唔會請唔到人喇!:( ...

男爵府

原帖由 kianmaggie 於 09-2-26 17:33 發表
我都係成日個胃頂住, 但又嘔唔出, 同時又無乜胃口, 個人全身好似無力咁...好想快d過三個月呀.

我都係咁呀~呢個情況已經維持左一個星期。

上一胎我係成三個月先開始有孕吐,估唔到今胎5、6week就開始有~

男爵府

我想問下如果真係要請工人大概要幾多月去請呢?即係要預幾耐時間俾佢地黎?

聽人講d工人唔鍾意d女主人係全職媽咪,因為=有老細係度日日睇住佢做野。希望到時唔會請唔到人喇!:(

別墅

回覆 # 的文章

我都係成日個胃頂住, 但又嘔唔出, 同時又無乜胃口, 個人全身好似無力咁...好想快d過三個月呀.

大宅

畀面勳章

原帖由 hellopuppy 於 09-2-26 11:39 發表
我成日都頂住個胃,但如果唔食野又嘔同作嘔好辛苦,食野又客易重.
我前排嘔到飛起,日日如是.又冇心機,又要凑仔,個人簡直倦起來.....希望快d到3個月啦.我諗會好好多. ...

我都係等更3個月, 時間過得好慢

大宅

畀面勳章

原帖由 CoffeeCake 於 09-2-26 11:12 發表
尋日好似有番小小胃口,又開始怕自己大食!
不過,今日番到公司又無胃口。唔知係咪番工影響胃口(尋日放假)。

我尋日都係好咗少少, 嘔得兩次, 不過今日又嚟過, 我覺得同天氣有啲關係.

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我成日都頂住個胃,但如果唔食野又嘔同作嘔好辛苦,食野又客易重.
我前排嘔到飛起,日日如是.又冇心機,又要凑仔,個人簡直倦起來.....希望快d到3個月啦.我諗會好好多.
The ticker URL: http://lb3m.lilypie.com/gFQmp8.png
http://tickers.baby-gaga.com/t/foxfoxadb20091003_-9_My+child+is.png[/img][/url]

大宅

尋日好似有番小小胃口,又開始怕自己大食!
不過,今日番到公司又無胃口。唔知係咪番工影響胃口(尋日放假)。

別墅

我都係好快5week就開始口淡淡, 無咩胃口, 好似快過上次

大宅

畀面勳章

原帖由 必朱 於 09-2-25 12:04 發表
個胃仲係好唔舒服 , 上一胎就成日都有大大 , 今次數日都冇, 又唔敢太出力喎

我成日食唔到嘢, 又成日嘔, 但係就成日都有大大

大宅

畀面勳章

原帖由 必朱 於 09-2-25 11:59 發表
miutang ,陽陽媽媽 ,

咁你地啲工人都幾好喎 !
聽到個心都舒服啲, 好似有返啲希望咁 !

我第一個工人都係好差, 今次呢個算唔錯.

大宅

必朱>> 放心啦, 我相信你會找到個好工人架, 希望在明天.

我都成日反胃, 唔想食野... 真係無晒人生樂趣.

大宅

我都係大大次數疏左,唔知係咪因為食少左野(無胃口)

原帖由 必朱 於 09-2-25 12:04 發表
個胃仲係好唔舒服 , 上一胎就成日都有大大 , 今次數日都冇, 又唔敢太出力喎

大宅

醒目開學勳章

大宅

醒目開學勳章

miutang ,陽陽媽媽 ,

咁你地啲工人都幾好喎 !
聽到個心都舒服啲, 好似有返啲希望咁 !

大宅

畀面勳章

原帖由 必朱 於 09-2-24 14:09 發表
陽陽媽媽 ,
咁你請你個印時, 係唔係已經識講廣東話OR 英文, 因好怕請到啲完全溝通唔到果啲 !

我個印印英文好好, 唔識中文, 佢之前響singapore做過3年, 所以英文好好, 重好過我之前個賓賓. 我之前個賓賓啲英文好唔得

首頁

尾頁

跳至