夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

等待驗證會員

成30歲人, 乜都唔識...
同老公結左婚6年, 完全唔識關心佢, 乜都懶理, 連sex都...已半年無做愛
近排同老公三日唔埋就大吵一餐, 老公話已對我無晒興趣及話我無得救... 但又唔捨得唔要我...
佢真一個好男人好老公, 好愛錫我... 我好後悔攪成咁...
好好地一段婚姻被我自己一手破壞, 而家想補救都唔知點補...

大宅

畀面勳章

我同我老公識o左唔係好耐就結婚,認識真係唔係好深,
家陣仲等緊 bb 出世,自己心情成日都好差,
不過佢都好就我,每次佢早收工都會買送煮飯,買生果,
等我第二日返工有飯帶,唔駛食出面o的味精飯盒,
佢都係為我好,不過有時冇咩胃口好似浪費o左佢心機,
因為我同佢兩個都唔係識煮飯o既人,
有時我放假就由我整,佢都話好味,所以都好感謝佢o架!嘈交都只係有我嘈兩句,大家平心後要檢討,
佢唔會太主動去 tum 我,因為佢知我要靜靜諗一諗,
好快就冇事o架,大家一齊執吓屋,攰就一齊灘響梳化,
都好開心o架,間屋整齊o左,兩個人又拖手訓著o左! 你都要努力呀!!+ 油!!

洋房

原帖由 JCTPMLCF 於 09-2-27 14:30 發表

你好呀~ 見你同你老公咁sweet真係好開心

你要加油ar~

2公婆相處最緊要唔好記仇同有秘密~ 我就唔鍾意同老公吵架~ 如果有爭執~ 我多數會立即收聲抖一陣之後send sms or 寫信比佢講我仲咩會唔開心 &感受~ ...

多謝你! 我就係同佢表明左我自己感受 我同左佢話我只係在望盡量做好個好老婆.... 尋日之前仲成日好唔開心, 我家下講好左, 個心真係輕鬆左好多! 今日連同佢講電話都開心左! 希望我可以keep得好d...
或者係因為我仲係新婚啦... 我地結婚未到半年, 我仲未習慣佢屋企既生活習慣, 未適應而開始亂諗野, 越諗越多! 係我自己擺黎煩! 我會努力做好自己架啦! 希望以後都可以同老公開開心心!

複式洋房

原帖由 meimei1386 於 09-2-27 13:12 發表
我睇到大家都話要返屋企同老公傾下, 我自己都想通左, 我尋晚返左屋企同老公一次過傾哂我所有心底話, 尋晚佢攬住我訓啦.... 好開心, 仲好sweet.... 兩個人中間相處溝通好重要, 可能當中大家有誤會越積越深, 我仲會返 ...

你好呀~ 見你同你老公咁sweet真係好開心

你要加油ar~

2公婆相處最緊要唔好記仇同有秘密~ 我就唔鍾意同老公吵架~ 如果有爭執~ 我多數會立即收聲抖一陣之後send sms or 寫信比佢講我仲咩會唔開心 &感受~ 佢睇完之後會同我講返佢ge感受~ 之後我地就會冇野la~ 所以溝通真係好好好好重要ga~

洋房

我睇到大家都話要返屋企同老公傾下, 我自己都想通左, 我尋晚返左屋企同老公一次過傾哂我所有心底話, 尋晚佢攬住我訓啦.... 好開心, 仲好sweet.... 兩個人中間相處溝通好重要, 可能當中大家有誤會越積越深, 我仲會返去學下大家講, 點氹個老公開心! 雖然你地d意見唔係畀我, 不過都想多謝各位, 仲有啊. LY_C你都要努力D呀. 乜鬼都要試下, 好想你快D開心! 呢個世上冇人會冇用架... 總知你做左你負任, 問心無愧啦! 加油!

子爵府

Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

咁到佢有一日話唔要你..
你唔好再問點解~

洋房

我都唔係一個好好既老婆, 其實好岩... 等老公放工返屋企, 對佢笑多d. 嗲下佢. 我都知道男人鐘意人地氹. 但係.... 我老公好多野都收埋, 其實我地結左婚半年都未夠, 結婚前仲畀我發現左d事, 令到我唔想結婚, 但係我最終都畀左機會佢, 咁人誰無過! 咁結左婚之後, 發現同佢好相處麻麻咁, 新生活唔係太習慣, 開始唔係几開心, 跟住好多野又不繼係腦海浮現返出黎, 我越黎越冇自信呀, 我知道老公好錫我架, 我覺得自己成為左佢一d壓力, 做左佢既包伏, 佢對住我好似收埋左自己咁, 我唔知佢心入面諗緊d咩, 其實我都有主動同佢傾, 自問都係一個喊包, 好難忍住唔喊, 我好驚我地會越走越遠呀, 連性生活都已經變得好少, 我好想做個好老婆, 同佢share心入面既一切, 可惜佢只係可以同朋友share... 對住我呢個女人就做到咩事都冇. 我都係架.... 我都同佢講唔到野, 講唔到心底話, 我好想知我可以點呀?
如果係話要同老公傾下, 我諗我暫時唔想, 因為我自己都覺得自己好煩! 我都feel到佢好煩, 所令到佢開心d先再傾, 同埋我對我自己冇哂信心呀.... 成日都驚有第二個. 但係我其實覺得我老公唔會咁架....

男爵府

我既睇法有的唔同 ........
照顧家庭, 照顧老公仔囡...呢的係婚姻關係既其中一部份, 係大部份亦話小部份, 因人而定, 你無做呢的野, 你都依然可以表示你既關心 , 問題係照顧家庭/老公/仔囡, 係最容易去表達你係呢段關係既角色.......
你知道有問題, 想改, 係代表你以前懶 .....
我大膽去估啦 , 樓主既問題係懶+不善表達自己所至, 衰呢兩樣野, 都係人之常情mouth:

洋房

原帖由 JCTPMLCF 於 09-2-18 14:47 發表

咁就易la

你可以每日等你老公回家時拎對拖鞋比佢~ 之後笑笑口問佢做野辛唔辛苦~ 日日如是咁問問下佢就好自然將自己d唔開心事講比你知ga la~ 佢仲會覺得你好貼心~

如果佢真係好唔開心~ 2隻手拖住佢2隻手 ...

哈哈~ 真係好體貼呀~ 老公一定會好鍾意 :)

男爵府

我覺得你老公娶你時都知你係咩人喇! 會否有時係出面見到有D好貨就覺得自己笨左呢?

你講你好少關心他, 咁你咪多D同佢行街睇戲食飯, 揾返以前的拍拖feel, 我同老公結婚十年都有做呢樣野. 有時唔好唸住出街睇戲浪費金錢. 我老公話個感覺唔同喔! 男人就係要人"乙水"囉.

禁止發言

侯爵府

好媽媽勳章

me too!
成3x歲人, 乜都唔識...
同老公結左婚8年, 完全唔識關心佢 (only he take car of me), 乜都懶理 (I even don't know how much gas, electric we use this month .... )=> my mother+ yan yan + husband => take care of my family and kids.
Luckly, my husband never complain about me!
He said that he already know my everything before got marry. He always says he have 3 kids, 1 elder daughter (me), and 2 younger kids (my son and daughter).

佢真一個好男人好老公, 好愛錫我......
P.S.
I think I am not a good wife/mother as I don't know how to take care of my husband, my kids, my parents/99/62, I don't know how to cook, I don't know ............

原帖由 LY_C 於 09-2-15 00:50 發表

同老公結左婚6年, 完全唔識關心佢, 乜都懶理, 連sex都...已半年無做愛
近排同老公三日唔埋就大吵一餐, 老公話已對我無晒興趣及話我無得救... 但又唔捨得唔要我...
佢真一個好男人好老公, 好愛錫我... 我好後悔攪成咁...
好好地一段婚姻被我自己一手破壞, 而家想補救都唔知點補...
...

大宅

原帖由 LY_C 於 09-2-15 00:50 發表
佢真一個好男人好老公, 好 ...

你仲後生 要去改善自己一D都唔難 睇你有無心去做
有時男人都想自己既女人講一D甜言蜜語 嘗試下去關心佢 好似佢放工咪問吓佢辛唔辛苦.....
煮飯就可以加D心思 得閒就整吓Candlelight dinner.....
有時睇吓佢想做D乜野咪陪吓佢

複式洋房

原帖由 LY_C 於 09-2-18 13:34 發表

我都係有d懶懶地. 不過又無咁嚴重似狗竇... 洗衫執屋都有做...
只係唔太關心老公...

咁就易la

你可以每日等你老公回家時拎對拖鞋比佢~ 之後笑笑口問佢做野辛唔辛苦~ 日日如是咁問問下佢就好自然將自己d唔開心事講比你知ga la~ 佢仲會覺得你好貼心~

如果佢真係好唔開心~ 2隻手拖住佢2隻手坐係sofa度聽佢傾訴~ 雖然幫唔到佢d咩~但佢都會好warm ga~

身體ge接觸加上體貼ge言行~ 就係最好ge關心~

等待驗證會員

原帖由 acheng 於 09-2-17 11:35 發表
樓主,諗吓當初妳點吸引到妳老公,努力做好返自己啦。有心唔怕遲。

每個人都有個所謂夢中情人...
我可以話無一樣野係中架, 我老公鍾意成熟有女人味既女人... 我完全相反, 唔成熟又唔女人... 但老公仍好愛我...
我會改善, 亦會變得獨立會成熟... (不過要慢慢黎)

等待驗證會員

原帖由 B女999 於 09-2-16 21:10 發表
想補救就要負出, 淨係諗無用"o家"!!
宜家好男人買小見小喇, 快d行動喇!

我知呀~
我做緊野架喇~
唔可能一下子要我360度轉變嘛!

等待驗證會員

原帖由 QKQKQK 於 09-2-15 16:51 發表

你有無諗過你老公出面可能有另一個?

唔會, 我信得過我老公佢唔會咁做.

等待驗證會員

原帖由 JCTPMLCF 於 09-2-15 12:24 發表
我想問你屋企會唔會亂到好似狗竇? 唔好怪我咁問.....

因為我弟婦同你差唔多~ 又係咩都唔做~ 但佢唔係唔識~ 佢只係唔做....連佢食完飯D碗呀2公婆D衫呀都係我媽呢個老人家隔2-3日上佢家好似工人咁幫佢洗~ 仲要幫佢掃 ...

我都係有d懶懶地. 不過又無咁嚴重似狗竇... 洗衫執屋都有做...
只係唔太關心老公...

複式洋房

樓主,諗吓當初妳點吸引到妳老公,努力做好返自己啦。有心唔怕遲。

大宅

想補救就要負出, 淨係諗無用"o家"!!
宜家好男人買小見小喇, 快d行動喇!

首頁

尾頁

跳至