美容扮靚

跳至

首頁
12345...13

尾頁

伯爵府

今次冇Daily Special呀,Makeup set日日有呀

lovely_pooh    發表於 17-11-3 13:39

別墅

samcsc 發表於 17-11-22 00:16
我試過在小田急買左隻白地,仲赚埋points,其實我冇諗過佢比我儲架,既然有咭咪睇下入唔入分,點知個sa竟然 ...

Cpb會員要係專櫃搵ba申請入會?全國通用嗎?

別墅

joeymei 發表於 17-11-22 00:09
Thanks sis

我3月去日本前再請教你

我試過在小田急買左隻白地,仲赚埋points,其實我冇諗過佢比我儲架,既然有咭咪睇下入唔入分,點知個sa竟然同我入,果鋪真係開心到忍唔住笑! 仲可以收足晒税添!

別墅

samcsc 發表於 17-11-22 00:02
其實好多大型百貨公司都有point card的!小田急,西武,大丸,高島屋,阪急,京皇....我自己用最多是小田 ...

Thanks sis

我3月去日本前再請教你
小田急應該係其中一間退稅唔洗收手續費既百貨公司
上次係東京買Chanel手袋,高島屋要收1.1%,小田急就唔洗,買大銀野野果1.1%都多架

別墅

joeymei 發表於 17-11-19 11:55
嘩!你好勁呀!

請問咩大型百貨公司有會員卡可有5-10% discount?

其實好多大型百貨公司都有point card的!小田急,西武,大丸,高島屋,阪急,京皇....我自己用最多是小田急,間間公司儲分方式都不同!有些5,有些7%最高我自己都储到10%!

大黑屋周圍都有,去到曰本google一下吧!

網上儲分的話都唔難的,到时再pm我教你点用那些points

大宅

samcsc 發表於 17-11-21 23:50
次次去揾同-個sa, 又或者笫-次買完,問下sa取名片,話下次找佢!睇佢會唔會叫你做會員!
...

下次試下先

別墅

豬米米 發表於 17-11-19 23:50
請問點做cpb會員,係咪去買嘢時問佢做會員就有啦

次次去揾同-個sa, 又或者笫-次買完,問下sa取名片,話下次找佢!睇佢會唔會叫你做會員!

大宅

samcsc 發表於 17-11-19 00:39
去日本識買-定係咁買 !甪埋百貨公司績分咭(即日回贈返5-10%),再加cdp自己張咭5%網上回贈,再加 ...

請問點做cpb會員,係咪去買嘢時問佢做會員就有啦

大宅

去日本識買-定係咁買 !甪埋百貨公司績分咭(即日回贈返5-10%),再加cdp自己張咭5%網上回贈,再加 ...

Thanks 請問咁點先可以攞CPB 會員卡同百貨公司卡?

別墅

嘩!你好勁呀!

請問咩大型百貨公司有會員卡可有5-10% discount?

Cpb會員所有專櫃都有得申請?網上回贈係點用?或者有冇網站我自己上去做下功課?

大黑屋係咪各大城市都有?現金卷可即買即用?

我最平係去大阪搵shiseido認可既小店買,多買多慳,如果係香港買30k,大阪大約20-22k就得,不過冇sample送,而且唔會成日都係大阪,最多都係一年去2次日本,所以你呢個買法方便好多

大宅

samcsc 發表於 17-11-19 00:47
你去日本的百貨公司counter话想試;佢会落哂你个妝同你逐个step介紹產品!有sa有時間連妝都同你化埋 !
所 ...

Thanks, 不過我真是冇時間因為去biz trip, 只得一日去快閃shopping

別墅

bunny_mama 發表於 17-11-18 10:28
樓主,我想試la cream, 就黎去日本,係咪先買30g試下先?我知HK SOGO or Xmas set買大裝抵d,但又怕吾啱用. ...

你去日本的百貨公司counter话想試;佢会落哂你个妝同你逐个step介紹產品!有sa有時間連妝都同你化埋 !
所以最緊要你有時间,冇時間就可以问伛取sample返去试!通常公司就休息sa不夠時間就会比你拎個sample返去試!當然你要識do问佢明天幾時開工啦

別墅

Jessieyin 發表於 17-11-12 20:12
日本Jpy60000/30ml,Hk$6800/50ml,計下數就知日本冇平!
Basic care 嘅emulsion清爽啲,cream潤啲,我夏 ...

去日本識買-定係咁買 !甪埋百貨公司績分咭(即日回贈返5-10%),再加cdp自己張咭5%網上回贈,再加免稅,有些百貨公司冇收1.1的!

仲有个方法平多2-3%,就係去大黑屋買百貨公司现金卷用!

唔计果2,3%现金卷咁少數目,日本買,為返50ml都係港紙5850左右!

去一次買三set basic 加埋la cream,已經可以慳咗四千大元 !

提埋各位jm, 買refill装(平500yen), sa知你是用家,送sample都多d, 同叫你做會員架!

大宅

Jessieyin 發表於 17-11-18 14:10
你有冇買過其他set送2ml la creme?30ml,Jpy60000,都唔平架,加上用量好少,都有排用!如果完全冇試過, ...

咁都係諗清楚先

伯爵府

bunny_mama 發表於 17-11-18 10:28
樓主,我想試la cream, 就黎去日本,係咪先買30g試下先?我知HK SOGO or Xmas set買大裝抵d,但又怕吾啱用. ...

你有冇買過其他set送2ml la creme?30ml,Jpy60000,都唔平架,加上用量好少,都有排用!如果完全冇試過,真係考慮清楚

大宅

Jessieyin 發表於 17-11-12 20:12
日本Jpy60000/30ml,Hk$6800/50ml,計下數就知日本冇平!
Basic care 嘅emulsion清爽啲,cream潤啲,我夏 ...

樓主,我想試la cream, 就黎去日本,係咪先買30g試下先?我知HK SOGO or Xmas set買大裝抵d,但又怕吾啱用.......

伯爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章

Jessieyin 發表於 17-11-17 17:52
xmas係呢set,係sogo啲gift好啲
Yes, 所以有D失望

伯爵府

carolyktong 發表於 17-11-17 17:50
今日去 BA話 sogo promotion 果 set 已經沒有,現只可買到 Christmas 果 set,沒有有了 Le serum sample, ...

xmas係呢set,係sogo啲gift好啲

伯爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章

今日去 BA話 sogo promotion 果 set 已經沒有,現只可買到 Christmas 果 set,沒有有了 Le serum sample, 得 multi-repair oil instead。

伯爵府

carolyktong 發表於 17-11-17 17:43
Sogo thankful week 個 basic set 已經無晒,得番 Christmas 果 set,試唔到 le Serum ,有D失望! ...

2間都冇?未試過basic care set賣晒,之前去到尾都會有

首頁
12345...13

尾頁

跳至