夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

話說前日在商場撞見他的女同事,他便說:喂!佢地約左12/3 搞歡送會呀!
我第一個反應係,3月12??。他最初還不知我說甚麼?當我再重覆幾次,他便說:呀!忘記了添,你生日喎,咁不如一起慶祝啦!
我當時即想哭∵........佢唔記得不突止,仲咁求其話同我"搭單"慶祝!!!
我當時即心碎,心淡。但由於當時我仔在,費時嚇親佢,我便死忍。雖然之後佢在家再向我道歉,但我真的十分氣忿,佢記住要同人慶祝歡送,我就懶理@!!比你會點做?
[size=large]晞晞影樓照http://www.studio123.hk/onlinealbum/2007-04-12/jonathan.html
晞晞Blog:
http://www.baby-kingdom.com/?27606

大宅

我老公年年都唔記得我生日/結婚週年紀念
無論係自己/老公/仔仔囡囡生日,自己去買個蛋糕,都係為咗d小朋友等佢哋開心吓,所以無乜所謂。

我老公連我個名都唔識寫,唔好話生日丫!

但我都有同老公講....問佢仲乜唔買個蛋糕比我...
佢年年都答我"出年會買比你"...但年年都係無買到

都有d唔開心架
[url=http://lilypie.com][/url

子爵府

佢一定唔會忘記
如果真係忘記左
我都唔會太介意
大家一齊都咁耐又經歷過咁多事
我已唔會太在意呢d事
最重要係一家人開開心心

子爵府

嘿,我老公成日都唔記得既,但我會早一日提佢囉,但太多數問佢記唔記得佢又話記得,但成日都記錯日子囉(月份岩既原因係因為我同奶奶同一個月)

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章

definitely... because my birthday=valentine's day!

咁都唔記得,

男爵府

畀面勳章

唔記得佢就死.....

大宅

我哋兩個物日都唔記得
"知識是叫人自高自大,惟有愛心能造就人。"哥林多前書八章1節

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

原帖由 nataliepml 於 09-3-11 16:52 發表
我覺得, 如果老公平日係對自己勁好, 無微不至那隻, 又平時有送下小GIFT仔(乙水)自己的話, 咁佢忘記一次半次, 我估大部份老婆都唔會嬲, 因為太太都好清楚及好有信心自己响老公心入面的位置是很重要的....相反, 如果平 ...

AGREED. 若果平時都唔重視你的存在,又連生日都忘記,我會發火同好傷心,但又好無奈,C6是一個單獨個體 睇自己有冇信心。。。。

伯爵府

有時自己連結婚紀念日都會忘記, 更何況係生日, 所以覺得無所謂

珍珠宮

原帖由 terecyy 於 09-3-8 23:05 發表
話說前日在商場撞見他的女同事,他便說:喂!佢地約左12/3 搞歡送會呀!
我第一個反應係,3月12??。他最初還不知我說甚麼?當我再重覆幾次,他便說:呀!忘記了添,你生日喎,咁不如一起慶祝啦!
我當時即想哭∵........佢唔記得不突 ...

一定嬲
有幾多個生日要記呀! 老婆生日都唔記得, 抵打

大宅

same here 所以而家佢生日我都唔表示嘞,但我覺得日日都係咁過,冇咩趣味囉 不過人哋唔表示都冇法架,咪用佢D錢買嘢氹自己囉

原帖由 kwan1981 於 09-3-22 01:06 發表
記得都冇表示

珍珠宮

我十分介意!! 絕對唔會唔記得囉!!

如果佢唔記得就罰佢冇得入房瞓!!!

大宅

十分介意. 好彩c6冇唔記得. 除左生日, 佢仲會好記得我們的結婚紀念日. 反而我會唔記得. 因為我地註冊同擺酒的日子是分開的. 所以我常常挍錯.

珊瑚宮

好媽媽勳章

我就冇所謂 (通常係我唔記得 d 日子多) 但 c6 咩日子都記得晒 mouth:

大宅

唔介意,兩人係埋一齊開心就ok啦..

伯爵府

好媽媽勳章

他從未忘記過我生日,
但好無奈
近年來的生日總過得不開心

大宅

我老公從未忘記過我生日, 但我就試過忘記佢生日3次, 每年都忘記結婚紀念日(我連邊年結婚都唔記得咗), 其他日子就記都無記過 , 現在佢醒啦一早提咗我先 !

複式洋房

車....有咩介唔介意.
我同我老婆結婚之後, 我咩日子都記得. 但係我老婆就咩都唔記得, even 我生日 / 結婚週年 / 亞囡生日....
咁又點, 同得佢結婚, 呢 d 野都介意, 咁結黎做咩???

大宅

毛一年系記得噶,我都唔會専登提區,雖然好嬲,不過都慣左,講真,都唔似兩公婆。。
愛你!永遠都不夠~~迪迪仔噶媽咪!

珍珠宮

你好似我,不過我仲衰d,連自己生日都忘記

除左小王子生日(老公提我搞生日會),乜人生日及紀念日都會忘記

今年尷尬到阿仔(5yrs old),食晚飯時咀我老公一啖講生日快樂(99 提我個仔講), 我先醒起......

返工加阿仔的起居飲食已用盡我個harddisk同ram,無位再記la

或者我老公都慣左我d性格,所以無投訴

原帖由 ndw 於 09-3-9 14:41 發表
我不介意,我自己都會忘記老公的生日。

我連結婚周年紀念日都會忙記。
結了婚有幾多年都數不准。

生日到了的那個月,我想慶祝時,個個星期開口叫到老公買我喜歡吃的。

結婚周年紀念日,只有老公提出和問我想點慶祝。 我卻 ...

首頁

尾頁

跳至