自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想創業,不知概念是否可行,請給意見 !!

想開鋪幫人做佢自己獨一無二既牛仔褲, 可自帶設計 或用我設計師所設計的綉花或印花图案自由組合 !

基本衭型有3款可拺 (水桶 / 直脚 / 窄脚) ,洗水颜色大概有5-8种可揀 !

若然收費大概$1000-$2000(視乎所用的綉花或印花數量及大小而定) ,會有人願意做嗎 ? 就好似訂做西裝甘......

伯爵府

買有牌子都唔使咁貴...

複式洋房

原帖由 焯楠仔 於 09-3-9 16:06 發表
$1000-$2000我會去買幾條Levis替換

我都係咁話! 仲可以唔同款添.

複式洋房

thx all comments !!

珍珠宮

畀面勳章

俾我會係網上開鋪,一來試下反應,二來俾多d人認識你既牛仔褲,建立自己個品牌先,呢個時世真係唔敢冒冒然攞筆錢出來做,萬一無咩生意,鋪租燈油火臘好拿利既...

水晶宮

好媽媽勳章

做貴貨可先試網上開店.

另外,你揀錯目標來問,
呢度大部份都係媽咪級爸爸級,
佢地唔係冇錢,唔係洗唔起,
只係大家都有小朋友,唔會咁洗錢....

可能再年青d果班,未有負擔o既會o岩都唔定.
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

伯爵府

好媽媽勳章

而家經濟唔好,
d人有錢都會亂洗,
想創業應該做必須品.

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

老實講,如果$1000~$2000,我寧願買有牌子的

珍珠宮

現在生意真難做

D租又咁貴 有加無減

批發都不是想像中平

賣貴嘢又怕無人買 好煩
近來瘋狂用衣車 梳化套 咕臣 床單 枕袋 被袋 背包都做過   

禁止發言

好媽媽勳章

複式洋房

原帖由 roccomami 於 09-3-9 22:11 發表
不如做貴價牛仔褲,上網做幾款睇睇.................咁夠膽收人成仟幾式仟蚊褲。show show 歌利............岩feel就發達。

我正有此意....其實小妹同C6一年前已經開左一間公司接出口單為主,由於歐美經濟嚴重差,所以考慮以零售為主..一係做最貴,一係最最cheap...

禁止發言

好媽媽勳章

複式洋房

多謝咁多位指教...

咁若然散貨場賣20元一件T-shirt,

有冇可能呢?

大宅

我唔會買lu, 太貴. 平一半就或者考慮吓.

男爵府

原帖由 焯楠仔 於 09-3-9 16:06 發表

無錯~比我都會買levis比老公 , (因為老公仲可以著到1-2年添), 我自己買果D牛仔褲都係一百幾拾蚊(已經好靚) , 而且而家咁既環境有邊個會咁捨得淨係買1條褲用1000-2000?

幾多人都諗緊點樣慳....樓主不如諗過第2樣啦...

男爵府

男爵府

醒目開學勳章

我唔會買..5佰都要考慮下..

子爵府

每個綉花/印花都要起綉花帶/印花網
1條帶/1個網都要幾百蚊喎

原帖由 lausiubo 於 09-3-9 15:10 發表
想創業,不知概念是否可行,請給意見 !!

想開鋪幫人做佢自己獨一無二既牛仔褲, 可自帶設計 或用我設計師所設計的綉花或印花图案自由組合 !

基本衭型有3款可拺 (水桶 / 直脚 / 窄脚) ,洗水颜色大概有5-8种可揀 !

若 ...
~~ 說安慰話的舌頭是生命船; 奸惡的舌頭使人心碎 ~~
**if you wanna cry, cry on my shoulder;
    if you need someone who cares for you;
    if you're feeling sad; your heart gets colder;
    yes I show you what real love can do.**

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

我覺得樓主不如試下人地攞褲比你加車花或者貼珠仔個 D 百幾至幾百都 OK.... 如果係訂做成條褲人地不如去深圳做仲平.

子爵府

好媽媽勳章

yes,同埋而家d牛王都好玩野,又叫做有裨子.
若果tailor made位設計師係出名,就算二三千都有人肯俾.
定價五六百都有人做既,價錢相宜又叫唔撞款

原帖由 山SANDRA渣 於 09-3-9 15:35 發表
sorry, 唔好意思,唔係話想打沉你,

不過如果我攞成 1xxx-2xxx, 我會去買條有brand name, 唔會去造
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

首頁

尾頁

跳至