自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

子爵府

牛年勳章

姑9不停話阿女同佢好似樣,又攞細個既相出來迫我睇(第一次我扮有事忙緊無睇,第二次睇左)又話邊個邊個都話似,連99都話好似我無言了

男爵府

BIABIABIA 發表於 18-2-26 18:47
我再講多次,我係唔太介意,但只係得面型似,眼鼻嘴全部唔似,而姑9係細眼,我阿女係大眼。佢有佢地成日講 ...

唔介意又開post?

子爵府

回覆樓主

我奶奶都話我女似佢,又係拎佢六七十年前d小朋友相出來,只不過係大眼相似姐

大宅

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

話似樣同俾相你睇jei, 沒有任何攻擊和單打wo
樓主本身好憎男家d人?

伯爵府

春季勳章

Cankk 發表於 18-2-26 15:53
唔出奇呀.
舊時有一句係 "姪女似姑娘" >即係姪女似姑姐,姑媽果邊.
又有一句 "外甥多似舅" > 外甥似舅父.

我朋友個外甥好似佢,唔識佢,睇相會以為佢生咗小朋友!

水晶宮

BIABIABIA 發表於 18-2-26 15:48
姑9不停話阿女同佢好似樣,又攞細個既相出來迫我睇(第一次我扮有事忙緊無睇,第二次睇左)又話邊個邊個都 ...
見過唔少姪女似姑姐/姑媽, 點解你咁抗拒?

侯爵府

回覆樓主

我都唔鍾意D親戚咁講。明明係我同我老公生,無啦啦又話似其他人。又唔見話似我?有次我特登拎細個張相出嚟對比根本九成九似我。最搞笑係話我個仔似我老公個細佬,我覺得咁樣講勁怪囉

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

話似姑奶,可能你老公同佢似樣呢,冇所謂啦
話似你前男友就話嬲啫(講笑咋)

珍珠宮

姑9不停話阿女同佢好似樣,又攞細個既相出來迫我睇(第一次我扮有事忙緊無睇,第二次睇左)又話邊個邊個都 ...
其實好多人都話我大仔似佢姑姐, 有次出街個SALE 以為我個仔係姑姐既仔
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

人地話外甥多似舅
堅喎!
我個仔細個時同我細佬細個真係一樣樣架!
不過姑9又唔係自己家姐
我明樓主係燥D既

禁止訪問

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

似姑9其實無問題架!點解咁介意呢?!
如果係你娘家果邊D姨媽啊姨舅父咁講,你又會否介意?

男爵府

我侄仔細個同我都好似 接佢放學老師問我係邊個 話好似樣呀

伯爵府

係佢男家飯局中,一個親友話,我個女好識揀,揀晒父母最好果D先似,我聽到好開心!跟住我99,9秒9搶答,更係唔係,我個女似姑9,佢話佢地個姓D女個個都好靓,顶呀!99米就係唔識做人,佢平時都係不停赞自己,又話自己掂叻,出親去食飯,又話人地D野難食,自己幾好食,又話自己身體幾好,仲知咩佢威晒

男爵府

ccaa 發表於 18-2-27 08:18
你都好啦,姑奶話似佢代表話你個女靚啦,我奶奶講野衰到呢…
佢話我女個咀似我妹,一樣咁肉酸, ...

我小朋友出細時,我都聽過類似既說話。不過係話似我細個,因為唔似男家嗰邊咁靚,但其實只係BB 出世水腫未退,唔靚都好正常啦!到依家大個越來越靚,跟著又開始話似爸爸!其實我都算係靚女,所以聽到男家呢d 說話真係好O 咀!

珍珠宮

王國教室勳章

Conybrownbb 發表於 18-2-26 15:55
我有啲朋友啲仔女都似舅父或姑姐,所以無咩出奇

X2
我係人姑奶,有人話細佬個女似我,我立即話唔似,一來怕佢老婆小器,二來我真係同佢唔似

大宅

回覆樓主

似唔出奇
最緊要唔係似亞豬亞狗都唔似老豆老母

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

agneau 發表於 18-2-27 08:40
我諗重點係BB始終唔係姑9生的,話似佢好似比人屈嗰種感覺,加上如果完全冇話似亞媽就仲奇怪,好似係老公同 ...

好似係老公同姑9生咁 => 我都有呢種感覺, 怪怪地咁.

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

同一族人咁有啲似好正常.....
唔使太介意......

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

其實會似也唔出奇...哦一句咪算...

唔好上心...

首頁
12345...11

尾頁

跳至