二手市場

跳至

首頁

尾頁

洋房

本人懷疑受騙事件如下:

此cheap 友user name 是 doremi82 全名是 Lam Man Kei. 工作地址是 :何文田 (房屋署)

話說上星期見到有人用帳戶 doremi82 出售4張 kubi 地鐵紀念車票. $50.- 這是搭地鐵儲績分換領的,我計過平均每張 $12.50 而我搭長程都有著數便與此cheap 友pm 話要 . 點知話我速遞又唔得, MTR 站交收,我都未話邊個站佢已經沒有反應.mut 佢唔係搭地鐵既咩.叫我入佢"東亞"戶口.我咪無鬼理佢:;pppp: .後來又PM我話如寄失可以賠一半.我剛有一張$50.-百佳coupon.即管試吓,幾十蚊啫.咪問佢交換好唔好.結果交換地址.當我話已寄出coupon給呢條cheap 友.叫佢收到後寄4張車票給我時.點知開始無回覆 .一再問佢收到未便無晒聲氣.好似死左咁.幾經再問最後只係冷淡話未收到.我再唔客氣pm佢到依家都無反應.係咪有疑點丫? 如果真係無收到coupon會唔會唔回應,依家唔見佢再賣車票? 真估唔到有的咁cheap 既人,幾十蚊都呃.

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 wcpcelia 於 09-3-17 21:04 發表
唔洗擔心,如果個賣家真係緊張份工...你估佢唔怕你地會投訴佢咩...
你不要自亂陣腳先...你根本都無做錯野...仲有,你在邊度見到個電話比你post呀??

she.com:;pppp:

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔洗擔心,如果個賣家真係緊張份工...你估佢唔怕你地會投訴佢咩...
你不要自亂陣腳先...你根本都無做錯野...仲有,你在邊度見到個電話比你post呀??

原帖由 Cammy3007 於 09-3-17 14:56 發表

有人放了我的電話號碼上網, 有男人打比我呀

公爵府

有人放了我的電話號碼上網, 有男人打比我呀

公爵府

原帖由 jackychanbb 於 09-3-16 19:43 發表
你們遇到呢D衰人,應該要報警,等D人唔敢再騙人先係,否則只會助長更多呢D咁的人去騙人...........

如果她真的騙人, 她比了全名我們, 又有她戶口號碼, 又知她是打政府工(她用政府信封寄信, 但忘記了是貼郵票OR 用郵票機), 她唔怕我們投訴嗎?
是否真的一場誤會呢? (我都話我好呀Q的啦)

公爵府

原帖由 ting2222 於 09-3-16 18:21 發表
咁佢而家肯唔肯退$比你or再寄返4張全新比你呀?

她唔回應我, 睇怕凍過水
仲恐嚇我話要供開我的資料
我話如果你真的沒有全心騙人, 是誤會一場, 咁我可以作證, 只要她入返D錢比我, 我會寄回那些卡, 但到現在她都沒有回應
今朝我電話不停響, 接了又冇人出聲, 唔知是誰? 應該不是那賣家, 我好像冇比電話她

禁止訪問

大宅

咁佢而家肯唔肯退$比你or再寄返4張全新比你呀?
原帖由 Cammy3007 於 09-3-16 14:18 發表
剛才賣主回覆: 不能上bk, 我都係 bk經常壞, 我都理解

但我真的check過, 4張票都給人用過了, 信封是原好的, 要偷都整封信偷啦!
希望賣家真的弄錯, 寄了4張用過的給我(我好呀q精神的, 唔信相會有人連幾十元 ...
[/ult]

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我都 PUSH 下先...尼D CHEAP人, 幾廿蚊都呃, 真係影衰曬我地D BK媽, CHEAP爆呀!!!!!!!!!!!!!!

公爵府

我不是在這挑釁, 只想說出真相, 唔想大家有唔會

公爵府

剛才賣主回覆: 不能上bk, 我都係 bk經常壞, 我都理解

但我真的check過, 4張票都給人用過了, 信封是原好的, 要偷都整封信偷啦!
希望賣家真的弄錯, 寄了4張用過的給我(我好呀q精神的, 唔信相會有人連幾十元都呃, 雖然都比人呃過一次), 而她又會退回款項, 或再寄過另4張票給我

禁止訪問

子爵府

畀面勳章

咁衰架~

男爵府

PUSH LA...

要BB沖上雲霄, 努力中!我呢個仔呀玩就最叻!

公爵府

原帖由 sara1119 於 09-3-12 14:05 發表

睇佢幾cheap .寄的無票值車票給人.往為人父母.教壞子孫

我pm她話收到, 她仲回覆我話放心晒, 又話仲等緊其他人寄比她的嘢

洋房

係一個社會上,其實咩人都有,再者,係到登記嘅未必全部係媽媽,可能真係有全心呃人嘅,總之大家小心,可以的都當面交收.

伯爵府

真係好等洗咩?cheap成咁!大家認住佢!

洋房

原帖由 abu_cheung 於 09-3-12 14:14 發表
o甘衰.等我都p o下佢先...

係囉,應該要比多D人知

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

佢係咩名呀??等我都小心d先

首頁

尾頁

跳至