自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 蜆介鯪魚球 於 09-3-13 21:06 發表
我在高登看到有人post朋友自拍照,<A href="http://forum7.hkgolden.com/view.aspx?message=1623174" target="_blank">http://forum7.hkgolden.com/view.aspx?message=1623174

不會是她嗎

我覺得唔好咁好d呀.......要問樓主既pm佢啦,真係既話,佢都唔想張相咁多人睇到啦....仲post出黎?

p.s.我唔會再係呢度回應架啦

大宅

商 罪 科 查 9 歲 女 童 裸 照 案評分: 9.0 (1人) 瀏覽人次: 1,700 回應: 1

【 本 報 訊 】 9 歲 女 童 玩 網 上 遊 戲 《 跑 Online 》 期 間 , 懷 疑 遭 人 要 脅 拍 裸 照 事 件 , 警 方 商 業 罪 案 調 查 科 科 技 罪 案 組 現 正 調 查 事 件 , 而 《 跑 Online 》 的 香 港 代 理 也 主 動 接 觸 警 方 協 助 調 查 , 並 在 網 站 發 出 公 告 , 提 醒 會 員 切 勿 輕 信 他 人 說 話 , 若 遇 同 類 事 件 , 呼 籲 他 們 立 刻 通 知 該 公 司 跟 進 。

《 跑 Online 》 代 理 助 調 查警 方 發 言 人 表 示 , 商 業 罪 案 調 查 科 科 技 罪 案 組 現 正 調 查 事 件 , 因 行 動 理 由 , 現 階 段 不 便 評 論 。 據 接 近 警 方 消 息 指 , 警 方 初 步 接 觸 過 女 童 父 母 , 但 需 要 與 懷 疑 受 害 女 童 詳 細 了 解 事 件 , 才 可 作 進 一 步 的 跟 進 。
網 上 遊 戲 《 跑 Online 》 的 香 港 代 理 戲 谷 香 港 股 份 有 限 公 司 , 其 行 銷 業 務 部 資 深 經 理 陳 麗 芬 接 受 本 報 查 詢 時 指 出 , 《 跑 Online 》 累 積 會 員 40 多 萬 人 , 絕 大 部 份 為 8 至 12 歲 的 小 朋 友 , 該 公 司 對 今 次 事 件 非 常 重 視 。
她 說 , 雖 然 至 今 懷 疑 受 害 女 童 的 家 長 仍 未 聯 絡 該 公 司 , 但 該 公 司 昨 主 動 聯 絡 警 方 科 技 罪 案 組 協 助 調 查 事 件 , 並 會 應 警 方 要 求 , 盡 量 提 供 所 需 的 資 料 , 包 括 會 員 登 記 資 料 , 例 如 電 話 號 碼 及 登 記 地 址 , 甚 至 IP 地 址 等 。
陳 麗 芬 表 示 , 該 公 司 以 往 接 獲 的 投 訴 主 要 涉 盜 用 戶 口 , 或 有 人 假 冒 該 公 司 套 取 會 員 戶 口 號 碼 及 密 碼 等 , 「 我 哋 會 經 常 提 醒 會 員 唔 好 隨 便 畀 戶 口 資 料 其 他 人 , 但 今 次 懷 疑 要 脅 會 員 拍 裸 照 都 係 首 次 。 」 因 此 , 該 公 司 昨 已 立 刻 在 網 站 發 出 公 告 , 提 醒 會 員 切 勿 輕 信 他 人 或 威 脅 , 一 旦 遇 有 同 類 事 件 , 應 立 刻 通 知 該 公 司 或 父 母 , 「 最 重 要 係 佢 哋 ( 會 員 ) 毋 須 驚 , 只 要 通 知 我 哋 公 司 , 就 會 報 警 。 」

http://appledaily.atnext.com/template/apple/art_main.cfm?iss_id=20090314&sec_id=4104&subsec_id=11867&art_id=12491894

水晶宮

回覆 # 的文章

今日方向日報已登ロ左呢個case, 商罪科科技罪案組跟進緊!

複式洋房

幫到手咩????

衷心希望"警方"幫到手。

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

應該好快查到啦
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我在高登看到有人post朋友自拍照,http://forum7.hkgolden.com/view.aspx?message=1623174

不會是她嗎

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 Anpanmama 於 09-3-13 20:46 發表
樓主係點呀?無事嗎?

有事你pm佢啦,尊重下人啦

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

樓主係點呀?無事嗎?

珍珠宮

好媽媽勳章

樓主都話等個post沈落去,請你地唔好再回應啦

男爵府

畀面勳章 陪月勳章

點解我睇唔到樓主你既post既,而且有好多人既回覆都double晒

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

樓主勇敢啲, 唔好放過呢啲傷害囡囡嘅人呀!

翡翠宮

樓主勇敢啲, 唔好放過呢啲傷害囡囡嘅人呀!

侯爵府

大廚勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我都覺得應該要報警,唔可以姑息呢D人,仲要教識個女要好好保護自己,唔好咁易信人,同埋講比佢知依次佢咁做係錯嘅,同埋要勇敢去面對每件事,加油呀!

侯爵府

我都覺得應該要報警,唔可以姑息呢D人,仲要教識個女要好好保護自己,唔好咁易信人,同埋講比佢知依次佢咁做係錯嘅,同埋要勇敢去面對每件事,加油呀!

侯爵府

大宅

仲諗...快d報警
可能唔只你一個受害者架
歡迎參觀我的個人網頁

大宅

仲諗...快d報警
可能唔只你一個受害者架
歡迎參觀我的個人網頁

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老

樓主話:

網上世界..... 有傳媒PM我, 等佢沈落去啦, 多謝大家 !

可能佢地做緊野,不如我地尊重樓主啦,
佢都好煩咖啦!!!

公爵府

好媽媽勳章

人神共憤
嚴 守 止 賺 、 止 蝕 位 , 相 信 每 個 投 資 者 都 曉 , 但 利 字 當 頭 , 確 實 知 易 行 難 。 所 以 , 希 望 大 家 , 贏 了 錢 , 開 心 之 餘 , 要 保 持 清 醒 ; 輸 了 錢 , 傷 心 之 餘 , 亦 要 保 持 冷 靜 。 懂 得 平 衡 投 資 心 態 , 也 許 是 致 勝 之 道 的 必 備 條 件 。

首頁
12345...9

尾頁

跳至