想生BB

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

BK Milk勳章

[url=http://www.elle.com.hk/celebrity ... Kelly_Chen_Mar26_01]http://www.elle.com.hk/celebrity ... Kelly_Chen_Mar26_01[/url]]陳慧琳生仔秘訣:有就有,無就認命

http://www.elle.com.hk/celebrity/elle_star/Kelly-chen-ELLE-Star-interview?cid=yahoo_Kelly_Chen_Mar26_01

我睇完之後好吾開心...有都吾係必然... 我上年12月知道有咗,都好開心, 但2月份時小產了.... (仲要係twin)

民房

好黑人憎, 好心佢為bb積口德。

男爵府

無錯, 自己緊要, 無謂為人地嘅事惱氣, 呢個界每種人都有, 唔理得咁多

複式洋房

大家要,加油呀,大家o廿激動係因為佢d態度問題.其實不用太上心.要好好地照顧,自己個身體

大宅

好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

cake,

hoho....咪比你個仔知道添呀, 小氣架....緊係睇個仔先啦....

我都係架, 會上bk睇下先架, 跟住先睇下新聞! 我都好同意你講法, 家下d仔真係.....我個c6都係啦, 佢未同我結婚時, 講到自己個阿媽係第一位咁, 而家.....叫佢打個電話都懶呀, 老爺奶奶唔舒服, 都要我打通個電話"第"比佢先聽, 咁你話丫, 比阿爸阿媽知道個仔咁無自己心會點諗丫....但係我自己媽咪就唔同d, 問候都會多d, 而家生仔等於無左個仔咁, 生女就多個仔 (以上純粹個人感覺, 並沒有影射任何人)

我今日焗左個蛋糕, 真係完全忘我咁整, 整到個人都好攰咁, 我估...今晚應該幾好訓....

原帖由 cake 於 09-4-1 09:30 發表
lai88

好搞笑呀!我今朝一返到公司,開完電腦後,就即刻入bk睇吓你有冇覆我個回應,而我平時係即刻上網睇屋企隻b,睇睇吓,嗯,我隻b呢,即刻去個cam到睇吓,呀b都瞓著咗lu,完全忘記咗個b,我似乎關心你多個呀仔

難 ...

複式洋房

原帖由 Chamo 於 09-3-31 23:02 發表
都唔止你一個話係呢個輔助生育中心見過陳慧琳啦.

如果正如佢所講, 無就認命, 使乜去輔助生育中心搵幫手呢?

Be fair, 去輔助生育中心唔等於一定要做輔助生育.

I went to the same 輔助生育中心 because i'm over 36 and have had a few miscarriages before and eager for some professional advice from this special field of assisted fertility. Out of my expectation, 2 months after the first consultation i got pregnant naturally. I've never did any iui, ivf ... etc. not even ovulation medicine nor hormone. I'll keep going there because i trust the doctor, and it was the doctor who encouraged me to try natural pregnancy instead of assisted pregnancy.

btw, i never liked her.

複式洋房

lai88

好搞笑呀!我今朝一返到公司,開完電腦後,就即刻入bk睇吓你有冇覆我個回應,而我平時係即刻上網睇屋企隻b,睇睇吓,嗯,我隻b呢,即刻去個cam到睇吓,呀b都瞓著咗lu,完全忘記咗個b,我似乎關心你多個呀仔

難得你老公咁合作,其實生仔生女都冇mug所謂,我自己就鐘意仔,我覺得生女好過生仔,自己都係女,都睇呀媽多d,旨意d仔,大部份都………我照完第二個都係仔時,一行出診所,我就同老公講,睇黎我地都要儲番d錢自己照顧自己lu.:;pppp:

原帖由 lai88 於 09-3-31 21:26 發表
cake,

唔洗sorry喎.....hehe...我都唔係好記得你有個仔仔啦....

我都想好似你咁生仔仔呀....因為我老公勁想生仔, 雖然我都無咩所謂, 但係奶奶想抱孫仔, 咁我都想奶奶開心, 所以我都傾向想生個仔仔囉....我反而休息 ...

伯爵府

都唔止你一個話係呢個輔助生育中心見過陳慧琳啦.

如果正如佢所講, 無就認命, 使乜去輔助生育中心搵幫手呢?

原帖由 nancy0116 於 09-3-30 22:57 發表
我之前在何永超醫生那裏見過她兩次, 每一次她來到後便有何太或姑娘帶她到另一間房等, 直至到她才入去, 而且她走時又會用她的頭髮遮住自己的面, 所以可能冇太多人發, 我都係由於有一次坐在後面的SOFA才唔覺意見到. ...

大宅

好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

cake,

唔洗sorry喎.....hehe...我都唔係好記得你有個仔仔啦....

我都想好似你咁生仔仔呀....因為我老公勁想生仔, 雖然我都無咩所謂, 但係奶奶想抱孫仔, 咁我都想奶奶開心, 所以我都傾向想生個仔仔囉....我反而休息多左 (即係懶左hoho...)無咩心機去行街買野! 不過就睇多左書 (小說), 睇到攰就訓....又幾work喎...

係啦, 抑鬱攪到我成個人都好偏激, 好唔理智, 最大鑊係有一次想跳樓, 係咪好傻呀, 而家諗番起都覺得傻傻地, 但係果陣真係覺得好灰, 可能真係想得太多太多喇...經過果次之後, 老公合作左好多....亦都積極左好多!

好多謝你o既祝福, 我會盡力去接受呢次ivf療程

原帖由 cake 於 09-3-31 10:05 發表

lai88,

Sorry呀,咁遲先覆你,我生咗個b仔,唔知你仲記唔記得我有個仔,今年都七歲lu, 而家兩個仔,大細仔相差成七年, 加埋個老公,三條仔,真係激都激死呀?

我成日同個大仔講:If you say, you can, you can ...

複式洋房

lai88,

Sorry,咁遲先覆你,我生咗個b,唔知你仲記唔記得我有個仔,今年都七歲lu, 而家兩個仔,大細仔相差成七年, 加埋個老公,三條仔,真係激都激死呀?

我成日同個大仔講:If you say, you can, you can!你都係呀,而家你老公仲咁support,好好享受兩公婆而家既生活 ,因為當生咗bb,我會覺得同老公冇以前咁恩愛 ,所有bb既野都會放响第一位,話題全部都係bb

我明白你個心好亂同好緊張,你試吓揾d野做,可以令你放鬆,例如走去睇戲,等自己唔好記住要做ivf,我都係咁,今次個bb要開刀,晨早d醫生已經同我講要開刀,因為上次割瘤,今次生唔可以順產,原因係驚陣痛時個傷口會爆,(我生個大仔時係順產),當個姑娘比咗個日子我幾時要開刀,我就驚到同你一樣個心好亂,手都震ma.最係果段日子我就盡量唔去諗佢.

嘜你之前有抑鬱,咁你要多d同人傾計, 唔好鬱埋鬱埋呀,你咁難得起番身去努力b”,唔好諗咁多,d休息 ,得閒上黎bk同人傾吓計,d時間好快就過,祝你心想事成

cake

原帖由 lai88 於 09-3-28 11:37 發表
cake,

生左B女定B仔呀? 見番你好親切呀....
每個sister都咁努力去試, 你亦係其中一個, 個個都有自己o既辛酸史....好多謝分享你o既經歷.

我呢幾日個心都好亂, 好多野都好擔心, 有時都會驚到手震, 但係又唔知驚d咩咁 ...

男爵府

我之前在何永超醫生那裏見過她兩次, 每一次她來到後便有何太或姑娘帶她到另一間房等, 直至到她才入去, 而且她走時又會用她的頭髮遮住自己的面, 所以可能冇太多人發, 我都係由於有一次坐在後面的SOFA才唔覺意見到.

複式洋房

原帖由 Ruby06 於 09-3-29 23:38 發表

係呀.
唔可以話個人"直".就可以亂"up"野.
個人"直",唔係大晒架.

咪係, 仲有個好例子, 吳君x 平日把口唔收,
但有了即係封口, 仲唔俾 杜xx 係節目講.

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 Nique 於 09-3-28 00:02 發表
其實佢在報紙都講得好白 佢話本來係有2粒 點知最係得番1個 好明顯係醫生同佢谷左2粒EGGS啦 由此可知 佢講野係無腦的

你咁講又好似有啲印象,曾經睇過有啲報導話佢係孖胎架喎,之後又無啦啦變咗做一個... 嗯... 嗯... 嗯...

大宅

原帖由 bb202 於 09-3-29 23:11 發表
袁靚靚都係出名直腸直肚之人,人地大肚都沒有好似佢(kelly)咁,出來講好多說話.
而且係娛樂圈都好多人說話率直,但都不是講這些不經大腦的說話.

係呀.
唔可以話個人"直".就可以亂"up"野.
個人"直",唔係大晒架.

別墅

袁靚靚都係出名直腸直肚之人,人地大肚都沒有好似佢(kelly)咁,出來講好多說話.
而且係娛樂圈都好多人說話率直,但都不是講這些不經大腦的說話.

複式洋房

原帖由 blythe_baby 於 09-3-27 23:21 發表
我昨晚睇左...當時都好唔開心...佢命好..梗係咁講....我一向都唔係佢FANS..但佢好快有左BB...我心裡都祝福她...但...她一直都沒好好保護BB(她穿很高的High heel shoes)加上這番說話...覺得她不珍惜...不尊重生命.... ...

我都覺得栢芝是個好媽媽, 雖然她以前既生活好亂七八糟, 但佢在結婚後及生bb後都是一個盡責的好媽媽.

男爵府

呢個世界有好多人唔識切身處地諗野講野,我地唔好同佢一般見識。

我地努力做好自己份內事,始終會有一日成功。

大家都加油呀﹗

洋房

佢講d咁既野真係hurt到好多人

子爵府

原帖由 我想生三個 於 09-3-27 16:16 發表

同財爺一個月搵十幾廿萬人工,叫大學生唔好介意搵四千蚊人工,要平常心對待,一樣道理。

你都係等咗幾個月,呢度好多媽咪等咗超過5年,甚至十年,到果個時候,你再聽返Kelly呢翻説話,就會有唔同感受。做人做事,要懂得顧及其他人感受,就算Kelly唔係有心,我都覺得作爲公衆人物,唔好淨係想自己,了解下其他人既感覺,唔係得罪咗人都唔知,對自己都無好處!!

一個苗條既人唔好係一個天生好難減肥既人面前話自己食極都唔肥,一個攞咗5A既畢業生唔好係一個好努力都攞唔到高分既同學面前話自己平時都好少溫書...一個有錢既人唔好話一個家徒四壁既人食埋曬D無營養既Cheap飯盒...都係好簡單既做人道理!!

寫得好好呀

子爵府

原帖由 jaycee_mami 於 09-3-28 22:35 發表
kelly真係得意忘形, 仲高調過千億新抱,

對佢好反感呀.

kelly太順境,唔知慘字點寫! 千億新抱有家教修養,如果唔
係點做千億新抱.

首頁
12345...7

尾頁

跳至