自由講場

跳至

首頁
12345...16

尾頁

侯爵府

我想幫下個細佬,周圍問人揾資料,無意中揾到一個 fb page, 入面已經有一堆人也是火的 fans 買咗,他們和我細佬一樣,每天派一蚊

我叫我細佬加入他們一齊問下意見,他說好內疚,覺得自己白痴,唔想露面比人笑

點算?

我細佬非正常毒男,一日到黑在家打機唔返工,唔知幾時開始跟了 2 個機友一齊追隨一個姓火的(定網名?)買什麼掘壙計劃,我唔能夠交代得清究竟係乜?!我諗類似虛擬世界的一些東西,但用地球上的錢買?!

我老豆已經走咗,以為細佬會生性d,他同返我和大佬講嘢,以為相依為命。

細佬同我大佬借錢,話借了 p loan, 話買了 210 單位唔知乜(我問了幾次也聽唔明),借了 40 幾萬,每月連利息還 9 千幾蚊俾銀行,然後他買了的 210 單位是每天派利息給他的⋯⋯

大約兩星期前細佬好開心說收入大過還款,什麼自制現金流⋯⋯但上星期開始他怪怪的,問我大佬借了 1 萬頂p loan

請教這其實是什麼投資計劃?我不明白點解先俾 40 幾萬人哋再每天派返幾百蚊給他?在掘什麼?在哪裡掘?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

ope 發表於 18-7-8 23:10
Angel

子爵府

ope 發表於 18-7-8 23:10
Angel

哦! 噴噴.
係边度可睇到佢被人踢爆?

侯爵府

JO_100 發表於 18-7-7 23:18
天使姐?

Angel

子爵府

ope 發表於 18-7-7 22:57
見到班人狂吹自己幾十萬月薪還是住公屋、村屋,應該是吹吧?

天使姐話自己搵 4000 萬,點知比佢前好友拍 ...

天使姐?

侯爵府

20020116 發表於 18-7-7 22:47
爆咗啦咩?我冇聽過佢爆嘅新聞嘅?

見到班人狂吹自己幾十萬月薪還是住公屋、村屋,應該是吹吧?

天使姐話自己搵 4000 萬,點知比佢前好友拍曬片踢爆,公開埋佢細佬想升職欠幾多粒星要圍內人買嘢,可想而知 4000 萬入面有幾多水份?

公爵府

ope 發表於 18-5-28 22:46
佢 fb 個個 fans 多謝佢,萬字文,同我細佬講嘢好似

向上流的機會、自然醒、天天也是錢

網上留言,自己分身留都得啦,咁都信?!

公爵府

kkarman 發表於 18-5-28 23:06
諗起之前紅極一時的噴噴,信眾又係講到d 錢好易賺,賺好多錢,到最後咪爆煲
...

爆咗啦咩?我冇聽過佢爆嘅新聞嘅?

水晶宮

ope 發表於 18-7-7 21:59
Update 下

所謂的派息,已經一天比一天少,今天為例,每一份竟然派 0.001 個幣,當一個幣現值 100 元美金 ...

又開另一枱搵水魚

侯爵府

回覆樓主

Update 下

所謂的派息,已經一天比一天少,今天為例,每一份竟然派 0.001 個幣,當一個幣現值 100 元美金,即是派 0.78 元

我唔明買的人是否白痴,比幾十萬,人哋每日派返幾十蚊

睇下火 xx 個 fb , 已經冇人再提 hexx 呢個計劃,亦沒有人再叫派得少⋯⋯相信呢個計劃水已 cap

同時見到佢又大推一個購物網,又點樣忍得好辛苦唔講得乜乜乜,大家睇路

子爵府

玩具勳章 冬日勳章 畀面勳章

pkc11 發表於 18-6-2 11:41
之後sell屈機,即係自動售賣機,同樣叫人經佢買,事後好多人發覺比自己直接揾間公司買貴左!同埋結果亦比所 ...
我有睇火的FB成年, 但太窮冇錢投資.

我留意時BITCOIN已經炒到歷史高位, 所以我反而留意屈機, 不過好有趣, 睇左FB N個POST 你會發現投資左部機, 作為機主, 你係唔知部機賣D咩貨, 放係咩位置. 但好神奇地, 好多信徒覺得E點冇問題的, 冇人提出疑問. (定提左比人刪左就唔知) 之後不停見有人問比左錢, 一直冇消息幾時有機, 又好似不了了之. 後來我行街, EG係銅鑼灣金百利見過有自動售賣機. 不過成個場大部分機D飲品都係賣晒冇人補貨 (起碼我行街的時候係咁). 咁的投資都幾兒戲.

後來見咩夾公仔機, 見果D DUMMY的SCREEN覺得好兒戲, 好山寨, 又係見人嘈比晒錢好耐都冇機. 但又未見人講賺到大錢.

投資真係會有風險, 投資前真係認識多D, 了解多D.

珍珠宮

ope 發表於 18-6-2 23:00
有一個另一個掘虛擬貨幣的網主聯絡我,話想集合咁多苦主,佢可以幫我哋追

我其實唔覺得追到,追乜?點追? ...

難聽 d 講,幾十萬可以令佢似返個人,唔算十分貴,祝細佬生性

別墅

火xx今日fb~4:00又有新攪作,睇住妳細佬啦

珍珠宮

回覆樓主

火咩?火燎森?

大宅

kkarman 發表於 18-5-28 22:02
http://forum.hkgolden.com/view.aspx?message=6899099&page=1

應該呢個先最update佢sell的plan

嘩!睇完都唔知佢講咩

別墅

wclaw1220 發表於 18-6-8 21:19
回覆 Tinmsk2001 的帖子

好似唔係每月
怎樣見仁見智?實際上一定輸唔到40萬?

以佢細佬既case,每日派錢按月加埋計,都唔夠還卡數,

...若冇能力,卡數只會越滖越大.....除時破產....可大可小

男爵府

回覆樓主

唔識

男爵府

ope 發表於 18-5-28 21:49
我細佬非正常毒男,一日到黑在家打機唔返工,唔知幾時開始跟了 2 個機友一齊追隨一個姓火的(定網名?)買 ...

希望你細路唔係呢個啦

伯爵府

cattz288 發表於 18-5-28 22:46
教主黎架

咁似我同學,成日見距係WeChat話自己咁日又派幾多錢幾多錢,日日係咁話自己已經回本收益幾多幾多。

侯爵府

醒目開學勳章

我睇個PLAN 我唔覺得有咩咁筍喎, 真係用40萬買隻大藍籌股票可能賺得仲多, 仲快(當然要買中升個隻啦). 但大家同樣都唔一定升硬, 所以都係博

首頁
12345...16

尾頁

跳至