在職全職

跳至

首頁
12345...97

尾頁

侯爵府

good morning

呢度繼續再傾過啦喂

伯爵府

各位靓媽...

Part 8 啦!

http://forum.baby-kingdom.com/thread-2460118-1-1.html

大宅

逸希爸爸又出差星期四先返, 仲要星期五又約朋友食飯, 所以我要求左佢星期五晚要帶逸希出去, 等我休息少少.

大宅

KA媽,
逸希以前有陪瞓的習慣, 不過逸陶出世之後, 爸爸又講故事, 咁私地就可以BYE BYE走, 因為我都係想要D自己時間, 因為逸希好多時唔肯瞓成日想揾我幾時走好煩架.
不過, 等KAKA大 DD咁你地又可以用D方法同佢講下可能OK的.

大宅

我都未看小學, 我諗都係看下K2逸希係邊類型先, 有無料子可以考好D的學校定係派位算!

大宅

呀! 我部吸塵器上星期已經怪怪地, 今個星期唔得啦...有著但係吸唔到野!

星期日同爸爸去看左D吸塵器款式, 可能都要買啦, 不過汶媽, 我未用過OSIM, 好唔好用呢? 因為我地上星期看個D係普通唔洗用塵袋個D.

大宅

哇! 汶媽....快啦! 快啦! 最好早DD38週就出世啦! 可能仲大隻過逸陶喎!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

此主題快將超過2000數,為免增加網站負荷,請另開新topic繼續,多謝合作!

伯爵府

今日去健康院, 姑娘話我2星期重佐5磅, 要見醫生... 醫生又無咩講, 都係叫我食少d... 都已經食得唔多啦wor... 一日3餐+水果...

大宅

汶汶:lol

原帖由 jjtseung 於 09-7-20 22:49 發表
而加d小朋友真係o力過我地細個...

汶公話我細個唔like食菜, 就比option我, 1筷子or2筷子? 咁我當然揀1筷子啦...

而加輪到我問汶汶...
今日的話題是:"係學校食佐幾多碗飯? 1碗定2碗?"
汶汶:"3碗ㄚ!" ...

大宅

3.25kg(7磅3安)... 好利害啊!! heiyee 38w 時先得6.7磅, 肥媽唔肥b!

原帖由 jjtseung 於 09-7-20 16:49 發表
今日去佐睇私家, 36w5d, 細佬已經接近汶汶出世的重量, 而加有3.25kg(7磅3安)... 頭仔落佐盆骨少少, 我依然陀得好高, 胎盤胎水都好正常... 醫生又係叫我食少d, 話細佬呢兩個weeks肚仔肥得快佐...

幾時先生得呢? ...

大宅

喊聲... 由new born開始已經怕, 令我EQ急降 :(其實爸爸愛陪瞓, 佢覺得講吓故事、傾吓計, 望住個女入睡好sweet喎... 而我, 就好衰咁, 想佢快d瞓, 我可休息/ 做自己野, 始終對咗成日咁長!

原帖由 PUIPUI28 於 09-7-20 16:28 發表

其實嘉嘉一向都係細膽個隻,有一輪都係比我訓練到唔洗陪訓,但唔知點解2歲又來料,可能大左又驚青左,咁我又唔想煩,咪陪佢訓囉,佢 多數都快訓,around 5-15分鐘內,算啦,我就係好怕佢d喊聲,令到我真係好煩,所以哩方面我 ...

伯爵府

各位,

有2手物資, 唔知有無人有興趣...

1. 水晶燈 ~~ 中型偏大, 8個燈頭, 狀況OK, 用佐4年, 而加汶汶成日飛ball, 同埋唔係han電膽, 所以打算換佐佢!

2. OSIM(蒸汽)濾水式吸塵器 ~~ 需要換吸管頭(大約$600), 機身狀況良好... 因為屋大, 損耗大, 所以吸管頭每年都要換, 都有可能係工人的使用問題... 有朋友3年都未換過機頭... 所以今次換個掟都唔爛的比工人用...

大宅

呢個大力B! :lol

原帖由 mavis_chiu 於 09-7-20 14:41 發表
哇 ! 我剛才打緊post, bb竟然用手可以扶住我之後扶左sofa, 再踏住我大腿上左來sofa為左要玩電腦(notebook), 好勁呀!!!!

伯爵府

原帖由 CottonCandy 於 09-7-20 22:49 發表
咁就好嘞, 已有心水!
我仲停留喺揾幼 稚園階段, 連自己喺邊個校網都未去研究

我都study過下d小學校網... but現階段變數太大... 小學網會影響中學網... 我未言念好主攻14網, or12網... 各有各好, 唉, 等K2睇下汶汶係咩料先算...

大宅

好惨呀:\'( 不如乖乖地去睇中醫調理吓啦!
月事前千萬不要吃'涼'及凍野, 少鹽, 因萬試萬靈必痛的!

原帖由 tupytupy 於 09-7-19 21:45 發表
.............係每月一痛果d痛
人地話生完仔會唔痛,都唔係o既,我都係個個月痛到cc下 仲要令令捨捨耐唔耐一個月係痛到典床典蓆果種喎

...

大宅

我真係去咗睇書+上網... 但少咗爸爸, 覺得唔慣咁...

原帖由 tupytupy 於 09-7-19 14:26 發表
都唔會無聊o既,睇下書or上下網o麻

唔使陪訓就好喇 好彩酌b一向都唔需要陪訓

大宅

我要準備定d相, for 今年申請k1

原帖由 tupytupy 於 09-7-19 14:24 發表

我唔使影喇,o係學校早前已經幫我地影左,仲可以比酌b著住新學校校服影添呀

...

大宅

係啦, 好衰架, 淨係8號同黑雨先唔洗返!

原帖由 jjtseung 於 09-7-19 13:21 發表

3號ball都照上堂??

大宅

咁就好嘞, 已有心水!
我仲停留喺揾幼 稚園階段, 連自己喺邊個校網都未去研究

原帖由 joannelai930 於 09-7-19 12:06 發表
都唔頭痛o既, 都係1,2間之中揀

首頁
12345...97

尾頁

跳至