自由講場

跳至

首頁
12345...14

尾頁

伯爵府

https://news.ebc.net.tw/News/world/151693
浪漫蜜月之旅卻讓人欲哭無淚!一名27歲女子抱怨,另一半提倡婚前守貞,婚後才願意發生關係。沒想到在洞房之夜,她赫然發現老公竟是「奈米雞」,讓她瞬間超崩潰,深深覺得自己受到欺騙,難以接受眼前殘酷的事實。

原PO在國外知名論壇「reddit」上表示,自己和老公交往6個月期間,男方沒有宗教信仰,卻時常以「作法老派」為理由,拒絕發生婚前性行為,堅持到婚後才願意和她上床,而她當時也選擇願意尊重。不料,終於等到2人度蜜月當天,原PO期待已久的「洞房花燭夜」終於來臨,這時才發現,老公的尺寸竟只有1.25英吋(約3.2公分)看到了如此震撼的畫面,讓原本已經準備好要開機的女子,頓時間猶如一盆冷水澆熄了她心中原本熊熊的烈火。

雖然原PO強調,事後不會因為「尺寸」羞辱老公,但內心卻充滿著被欺騙的感覺,「說實話,我甚至不知道該如何提起這個話題…」,更無奈自己是否有權利對老公感到憤怒,畢竟一切2人的關係木已成舟。

網友看完貼文後紛紛留言表示,「對這樣一個小小的東西撒謊肯定是不誠實的」、「誰叫你要等到婚後才啪啪」;也有人建議,如果真的在意「大小」,應該在結婚前偷偷觀察,婚後才不會崩潰被迫接受驚喜。

外國版芝士腸

複式洋房

男好肥?

公爵府

LLMan 發表於 19-2-13 11:38
咁短,其實可以破處嗎?

我估正常性交同生育都唔知得唔得 ,佢比人笑我都覺佢自己有大部份責任,佢似乎係刻意安排去欺騙 ,受害人被欺騙後公開事件

我見有 JM 留言話台灣有媽咪大肚時可能飲太多珍珠奶茶,所以囝囝出世後 JJ 超細,醫生懷疑係塑化劑影響,今次呢單 3cm case 多一個活生生例子提醒大肚既媽咪,小心塑化劑同䧳激素,影響實在太大

翡翠宮

sacheung2053 發表於 19-2-13 11:56
Do you have the original reddit link?

..

翡翠宮

sacheung2053 發表於 19-2-13 11:56
Do you have the original reddit link?

https://www.reddit.com/r/AmItheAsshole/comments/anyom1/aita_newlywed_husband_32m_wanted_to_wait_til/?sort=confidence

大宅

mini1204 發表於 19-2-13 03:08
做錯野就係要受罰
而如何罰就無得佢閣下揀了
平胸裝大胸對大胸愛好人士確係打擊

男爵府

最好睇嘅唔係單新聞, 而係留言~

男爵府

MiuMiuLi 發表於 19-2-12 12:35
頭先搵粒 3A電度下,有 4點幾 cm,其實真係有可能 3cm

咁短,其實可以破處嗎?

伯爵府

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

立夏 發表於 19-2-13 01:43
你覺得一個人做錯事就可以用一個有問題嘅方法去懲罰佢,咪就係唔應該囉,咩叫無話應唔應該啫

咁講法人地 ...

佢唔立心精心設計欺騙女事主,有鬼人care果3CM?
我的而且確覺得佢係自己攞黎。
我笑佢3CM係唔啱,但我無法唔恥笑佢,唔合理架,有d嘢仲冇天理,例如呀女事主,真係慘過見鬼。
你若盛開, 蝴蝶便來!

大宅

HiPP勳章(1)

都唔知出唔出聲話佢好

伯爵府

mini1204 發表於 19-2-13 03:08
做錯野就係要受罰

你講得好岩
相信只有平胸班友身同感受先話冇問題

翡翠宮

立夏 發表於 19-2-12 22:20
佢細同佢唔坦白係兩件事
唔可以用嚟做恥笑別人身體特徵嘅理由
恥笑別人本身就係好賤格

做錯野就係要受罰
如果該女士諸多瞞騙導致人地同佢結婚
抵佢比人笑ipad

btw 呢個比較吾太到點,平胸一樣可以令到對方及自己高潮迭起,如果個女人無陰道反而真係同3cm陽具一樣咁大鑊,因為根本 function吾到。該男子係精心步署 trap個女仔落撘,你去原帖就睇到女事主被 guilt trip到質疑自己,男方行為極之可恥。
人地3cm吾應該恥笑
but this one,oh yea he deserves it.

男爵府

立夏 發表於 19-2-13 01:43
你覺得一個人做錯事就可以用一個有問題嘅方法去懲罰佢,咪就係唔應該囉,咩叫無話應唔應該啫

咁講法人地 ...

咪住先⋯⋯你係咪攪錯人?
我加入做埋一份?我要笑埋一份?
我邊度有?

佢老婆係受害人,佢老婆選擇公開報復,係佢不誠實嘅代價吧。我無話笑人係啱,但同捅人一刀完全係兩回事。笑人係賤格,捅人係犯法呢。

公爵府

男爵府

ilovefat 發表於 19-2-12 23:05
無話應該唔應該,呢個世界就係咁殘酷,係佢做錯事在先,先被人公開佢私處,如果佢無做錯事根本唔會發生被 ...

咁講法人地偷你嘢你就可以捅佢兩刀?
再講個受害人係佢太太,其他人憑乜嘢去懲罰佢?你呢啲咪叫合理化囉

無錯一個人係無法去限制別人嘅談論範圍,但每樣嘢都有一條界,乜嘢應該做唔應該做,自己自律自己,阻唔到別人做衰格嘢,亦唔應該加入做埋一份

有啲人自己知有啲事唔啱,但都去做,就話係對方自己攞嚟,係對方唔好彩,呢啲咪係藉口囉,合理化自己囉。女伴公開佢私隱,唔代表你要笑埋一份,你好彩天生正常,就可以恥笑他人身體?佢唔誠實咪鬧佢唔誠實囉,恥笑佢下體做乜??

男爵府

立夏 發表於 19-2-12 22:22
個當事人知道全世界都响背後恥笑自己
同當住佢面有咩分別?
唔好合理化恥笑他人呢件事

無話應該唔應該,呢個世界就係咁殘酷,係佢做錯事在先,先被人公開佢私處,如果佢無做錯事根本唔會發生被恥笑。
就好似地產界陳生,如果佢無偷食,都唔會俾人笑佢芝士腸,咁唔通全世界只可以討論佢偷食,而唔應該笑佢芝士腸?無可能吧。
我唔係將笑人合理化,只係想表達現今網絡世界咁發達,討論區嘅話題咁自由,無可能限制到人談論嘅範圍。
佢唔誠實,而遇到個要報復嘅女伴公開佢私隱,唔知算係自己攞嚟定唔好彩啦。

男爵府

crt1234 發表於 19-2-12 13:14

咁123樓既內容

有啲人恥笑人取樂就搵啲理由去合理化自己行為
串人係聖人
講到自己天經地義
呢啲人無得救

男爵府

ilovefat 發表於 19-2-12 15:41
個女人無啦啦俾人呃左結婚,接受唔到係可以離婚,但已經係「離婚人士」,幾咁無辜。

咁你應該問女主角為 ...

個當事人知道全世界都响背後恥笑自己
同當住佢面有咩分別?
唔好合理化恥笑他人呢件事

佢細同佢唔坦白係兩件事
恥笑別人本身就係好賤格
難道你覺得佢不安好心
所以自己恥笑佢身體特徵就好正義?

如果換轉有個女人係完全平胸
佢拍拖一直裝假狗,直到結婚被揭穿
當然大家可以指責佢不誠實
但唔係應該一齊响背後恥笑佢平胸

男爵府

mini1204 發表於 19-2-12 10:09
佢不安好心在先
自然會比人拎弱點黎恥笑架啦聖人
好人好姐無啦啦點會比人笑3cm

佢細同佢唔坦白係兩件事
恥笑別人本身就係好賤格