自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

大陸支付寶入面既人仔係咪可以係香港鋪頭用?
有無人試過

伯爵府

想生BB熱投

你個acc 有幾$人仔
吾多既咪入畀我
payme 畀返HKD 你

複式洋房

yayaya123 發表於 19-3-4 22:27
有無人試過

yes

珍珠宮

yayaya123 發表於 19-3-4 22:27
有無人試過

試過68內衣店佢地淨係收大陸支付寶,hk唔收,你可以試吓

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

lyh80115 發表於 19-3-5 00:03
内地網站好多都進化咗,有得揀全世界區號,圖中為去哪兒訂票頁面。

唔錯喎
放下自在

翡翠宮

cattz288 發表於 19-3-4 23:48
但要入埋國內電話訂呢!

内地網站好多都進化咗,有得揀全世界區號,圖中為去哪兒訂票頁面。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

lyh80115 發表於 19-3-4 23:46
實名微信應該都係北上嗰批,包括我 。會唔會出國旅行?其實可以喺内地網站買香港飛外國機票,飛 ...

但要入埋國內電話訂呢!
放下自在

翡翠宮

yayaya123 發表於 19-3-4 23:40
根本香港更加少人實名wechat 因為香港多人淘寶
不過我身邊完全無人返大陸 始終都係洗唔到錢
...

實名微信應該都係北上嗰批,包括我 。會唔會出國旅行?其實可以喺内地網站買香港飛外國機票,飛豬、去哪兒、攜程、藝龍、途牛……等網站都收支付寶。

象牙宮

yayaya123 發表於 19-3-4 23:40
...

下! 呢幾日好多post 討論緊呢個巨變喎!
放下自在

大宅

cattz288 發表於 19-3-4 23:35
用回鄉咭實名, 但未迫人link up戶口!

翡翠宮

yayaya123 發表於 19-3-4 23:33
支付寶唔係都要實名先用得咩?
個陣話唔實名啲錢會凍結,我先逼住實名咗
...

支付寶可以無大陸銀行户口都實名到;微信大陸錢包之前都可以綁香港卡實名,但最近取消咗。

象牙宮

peggykwan 發表於 19-3-4 23:34
我諗應該得,通街大陸人都係咁用~

唔得架! 因為我地唔係內地人
放下自在

象牙宮

yayaya123 發表於 19-3-4 23:33
...

用回鄉咭實名, 但未迫人link up戶口!
放下自在

男爵府

我諗應該得,通街大陸人都係咁用~

大宅

lyh80115 發表於 19-3-4 23:31
佢意思係Wechat而家只可以綁大陸銀行户口實名,可能會有人轉用大陸支付寶入錢用。
...

大宅

cattz288 發表於 19-3-4 23:31
你唔返去國內玩啫, 好多人返嘛, 但wechat如果無bank ac認證, 用用下就無錢, 最簡單就係轉用alipay比錢.... ...

我同身邊嘅人都唔返㗎

翡翠宮

yayaya123 發表於 19-3-4 23:28
講緊上面Jm suggest用大陸支付寶淘寶洗事啲錢
點會關wechat事

佢意思係Wechat而家只可以綁大陸銀行户口實名,可能會有人轉用大陸支付寶入錢用。

象牙宮

yayaya123 發表於 19-3-4 23:28
點會關wechat事

你唔返去國內玩啫, 好多人返嘛, 但wechat如果無bank ac認證, 用用下就無錢, 最簡單就係轉用alipay比錢....
放下自在

大宅

cattz288 發表於 19-3-4 23:27
wechat無錢, 咪可以轉用alipay

我自己同身邊嘅人都唔返大陸 唯一用到人仔就係淘寶 但淘寶個個用支hk啦

大宅

cattz288 發表於 19-3-4 23:27
wechat無錢, 咪可以轉用alipay

點會關wechat事

首頁

尾頁

跳至