時政擂台

跳至

首頁
12345...13

尾頁

侯爵府

我妹同佢老公好似中左降頭咁,成日facebook發表意見同轉載, 個仔發燒都發埋佢遊行。第二日佢係我哋個家庭group想發表意見,我即刻stop 佢, 話佢知我吾同意佢,但我吾會同佢嘈,叫佢吾好係度再講,我吾想聽,我都吾會再講,佢即刻收口。好彩我即係stop 佢,吾係我怕我真係同佢屋企人都閙交。

琥珀宮

kamjjj 發表於 19-6-23 16:11
比喻阿婆行為根本同你年齡無關,唔好激動。
係你自己無限loop同一句、手指指、不停鬧,
英文自己唔 ...

「警察入屋閂門係正常但你要特登去講」

咁#3呢位jm唔知,我講比佢知關你咩事?!

我選擇性講乜有我自由!我唸乜亦唔關你事,亦唔到你去屈我唸乜!你屈得人就預咗比人指住你黎鬧, 好心你自己反省下為何得到咁既對待!

仲有,你無point 唔夠人講就出埋d 咩granny, 阿婆,嬸嬸,medication 呢d低水平說話,以為講多幾句英文就係高檔?你果pat英文長文,我完全無興趣去睇,相信呢到都無幾人會去睇,你幾好英文都係白花心機

你講咗bye,若你又再回應我,我真係英文差要去查字典睇下bye仲有無其他解釋!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

男爵府

2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

木土土 發表於 19-6-23 11:49
我無特登去講呢件事,係因為有位jm話有人屈警察鎖門,所以我先去回應話番比呢位jm知道,警察係有鎖門,反 ...

比喻阿婆行為根本同你年齡無關,唔好激動。
係你自己無限loop同一句、手指指、不停鬧,
英文自己唔明又鬧人扮高檔,
行為思想成個婆咁

為了配合你亞婆淑女格:
重覆以下重點:

澄清以下還你一個公道:

1. 你唔係眼盲,係明明警察入屋閂門係正常但你要特登去講,但班喪屍用單車鎖、鎖人哋道門,你明知不過選擇性唔講

2. 你唔係扮傻,你好憎啲暴徒去圍警察總部,不過又特登選擇性唔講

Bye granny! Don't forget your daily medication!

琥珀宮

kamjjj 發表於 19-6-23 10:53
入土木,阿婆假淑女係名詞,唔係形容詞來的。

無限loop手指指用同一句鬧人++ Cap圖無限loop

我無特登去講呢件事,係因為有位jm話有人屈警察鎖門,所以我先去回應話番比呢位jm知道,警察係有鎖門,反而我係特登講明我既回應「唔係話警察鎖門有問題」

人人都有選擇權去表達乜,人地唔講,你只係自己靠估就去屈人地係乜野想法。呢件事,你有眼就由頭到尾睇一次,我從又無話警察做錯,就算無提示威者有鎖門,唔代表我撐示威者,事實我亦唔撐示威者去圍警總,呢樣係你「死不認錯」「無品」「屈」我,你無得否認!

男爵府

2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

木土土 發表於 19-6-23 09:13
我講警察,只係回應有位jm話人屈警察鎖門,我講番真係有報導(quote 新聞)係有門係警察自己鎖,我寫明唔 ...

入土木,阿婆假淑女係名詞,唔係形容詞來的。

無限loop手指指用同一句鬧人++ Cap圖無限loop
--> 真阿婆假淑女,同鵝頸橋下d婆婆好似

澄清以下還你一個公道:

1. 你唔係眼盲,係明明警察入屋閂門係正常但你要特登去講,但班喪屍用單車鎖、鎖人哋道門,你明知不過選擇性唔講

2. 你唔係扮傻,你好憎啲暴徒去圍警察總部,不過又特登選擇性唔講

你最夠point --> you win !!!

:good:
:good::good:
:good:

琥珀宮

kamjjj 發表於 19-6-23 06:40
你無point 就好心留番d尊嚴比自己

Cap我圖又選擇性 skip, 成個阿婆咁repeat同一句鬧閙鬧。

我講警察,只係回應有位jm話人屈警察鎖門,我講番真係有報導(quote 新聞)係有門係警察自己鎖,我寫明唔係要表達話警察鎖門做得唔啱,我完全無話警察係呢方面有做錯,何來利益衝突?

你自己無中生有話我撐人去圍警總,就預咗比人鬧。你自己衰咗比人鬧,唔認衰就一味話阿人咩阿婆嬸嬸,更加突顯你詞窮無品,你再繼續用多d呢d形容詞更加好,比其他人看看你是如此低水平!

男爵府

木土土 發表於 19-6-23 00:59
我邊句撐人去圍警總?我而家話你知,我唔撐人去圍警總!

人表達意見,你表達意見,我撐唔撐,唔到你無中 ...

你無point 就好心留番d尊嚴比自己

Cap我圖又選擇性 skip, 成個阿婆咁repeat同一句鬧閙鬧。
講警察又選擇性唔講廢青暴民d衰野

利益衝突?

琥珀宮

kamjjj 發表於 19-6-23 00:10
哦!原來你真係盲撐暴徒,所以你唔係扮

係故意唔講班廢青既惡行。

我邊句撐人去圍警總?我而家話你知,我唔撐人去圍警總!

人表達意見,你表達意見,我撐唔撐,唔到你無中生有去講!無point又去屈人,屈人屈到上癮嗎?

仲有,呢句係故意對你講:

「你無中生有去屈人,超級無品!」

你有point有道理就說,我唔介意再去反駁!

你無point再講廢話,我亦唔介意同你繼續loop「你無品」

男爵府

木土土 發表於 19-6-22 23:44
我從無講過有無睇到示威者有無鎖門,請問我扮乜野?

呢d唔係你屈我?

哦!原來你真係盲撐暴徒,所以你唔係扮

係故意唔講班廢青既惡行。

Goodnight granny! Don’t forget your medication

琥珀宮

kamjjj 發表於 19-6-22 23:22
嬸嬸,人人識用可以用「只看該作者」,
你cap d 唔 cap d, 又唔cap有隻潑婦不停repeat同一句鬧我,屈我屈 ...

我從無講過有無睇到示威者有無鎖門,請問我扮乜野?

呢d唔係你屈我?

而家反過來話我屈你屈我,又再無賴

男爵府

木土土 發表於 19-6-22 22:08
你都得,我講事實,你自己無中生有去屈人,比我話完之後就轉移視線,再話人潑婦,真係無賴到你

...

嬸嬸,人人識用可以用「只看該作者」,
你cap d 唔 cap d, 又唔cap有隻潑婦不停repeat同一句鬧我,屈我屈你乜呀, 你又証明自己選擇性失明!

你跳哂制咁激動,早d抖啦

琥珀宮

kamjjj 發表於 19-6-22 21:49
唉哦,一直扮淑女形象幻滅,潑婦罵街

唔明英文唔緊要,我就你慢慢打中文

你都得,我講事實,你自己無中生有去屈人,比我話完之後就轉移視線,再話人潑婦,真係無賴到你

你有point就揾我有講過既說話,去證明你無屈我

男爵府

木土土 發表於 19-6-22 21:44
以為講英文更高人一等?

咪講去第二度,你越逃避我就要越要講!

唉哦,一直扮淑女形象幻滅,潑婦罵街

唔明英文唔緊要,我就你慢慢打中文

你無point不斷repeat唔緊要,

最緊你潑婦罵得高興

琥珀宮

kamjjj 發表於 19-6-22 21:26
We understand your instability, and your need to unleash your pressure.

But pointlessly repeating ...

以為講英文更高人一等?

咪講去第二度,你越逃避我就要越要講!

你無中生有去屈人就係超無品

男爵府

木土土 發表於 19-6-22 21:21
咪講去第二度,你無中生有去屈人就係超無品

We understand your instability, and your need to unleash your pressure.

But pointlessly repeating yourself just shows the world how sick you are.

You chose to conveniently leave out the most important details in the incident, just so to prove yourself right with a lack of arguments.

Now all you can do - is to keep yelling and screaming.

Please seek medical help. My sympathy goes out to you and your family.

琥珀宮

kamjjj 發表於 19-6-22 21:11
直接指你呀,唔識英文

好佬怕爛佬,爛佬怕潑婦

男爵府

木土土 發表於 19-6-22 21:00

直接指你呀,唔識英文

好佬怕爛佬,爛佬怕潑婦

隨便繼續破口亂鬧吧,同情你

琥珀宮

kamjjj 發表於 19-6-22 20:57
blah blah blah blah blah speak for yourself big mouth

男爵府

木土土 發表於 19-6-22 20:47
你咪亂up當秘級去屈我,我幾時有講過睇唔睇到示威者鎖門?扮乜野?

唔講就係扮?你24小時口不停 ...

blah blah blah blah blah speak for yourself big mouth

琥珀宮

kamjjj 發表於 19-6-22 20:32
哦原來你知見壞蛋就要鎖自己門正常

咁d「暴民同一道門也有用單車鎖」呢個事實

你咪亂up當秘級去屈我,我幾時有講過睇唔睇到示威者鎖門?扮乜野?

唔講就係扮?你24小時口不停?否則,你一停唔講就係扮啦!

首頁
12345...13

尾頁

跳至