時政擂台

跳至

首頁
12345...8

尾頁

子爵府

吾怪得咁多水貨客可以來港!!!! 香港仲吾夠多人咩? 政府幾時可以把這個漏洞 堵塞?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

特派員  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 19-7-12 10:11

禁止訪問

子爵府

2024年龍年勳章

淋咗停已完又抽水,係有簽注機,但一周內如果過境過一次香港,深圳海關果度就過唔到了~~

伯爵府

https://hk.mobi.yahoo.com/news/video/%E5%85%A7%E5%9C%B0%E4%BA%BA%E5%8F%AF%E4%BB%A5%E5%80%8B%E4%BA%BA%E9%81%8A%E6%BC%8F%E6%B4%9E%E7%84%A1%E9%99%90%E6%AC%A1%E4%BE%86%E6%B8%AF-061509797.html

男爵府

開心吸收勳章

queeniengyy 發表於 19-7-12 11:43
甚麽自助簽發機15蚊次呀?上去研究完相都冇張?證據呢?

證據欠奉,吹水無限FUN.
林卓廷誠信破產!我唔會相信他!我只信證據!隨口UP又惹起民憤係班反對派一直用的技倆
重點係有人信.哈哈哈...我想笑呀..唔怪得騙案成日都會有人上當啦.原來智商未在線.

已刪除用户

回覆樓主:

複式洋房

叫D男人唔好娶大陸女人吖嘛。

bull2015    發表於 19-7-12 13:55

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

子爵府

回覆樓主:

吾講150人, 政府攪得掂今次多簽的漏洞, 我都覺得佢起碼會做下野!

侯爵府

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

建制如果能搞掂150,選情完全不用擔心

子爵府

banbanmm 發表於 19-7-12 07:57
我係叫個議員利用自己身份,正正經經提出質詢, 做返個議員應該做嘅嘢。
...

咁個議員咪問緊保安局囉!

珍珠宮

andre_mama 發表於 19-7-11 17:18
人地話150係為解決人口老化問題架
嘈乜啫,和諧最緊要

如果真係為人口問題,移民條例應該以有工作能力嘅專才為核心,家人團聚應該係小數。
最好政府定時(每季)公佈一下數據分析,獲批人士嘅背景數據,這樣大眾市民可以更加明白150背後嘅苦心。
其實政府希望發展高科技,應該可以吸引國內專家嚟香港,配合數碼港嘅發展,等項目投資有相關回報。
所以150/日應該喺一個目標,唔代表用唔完需要降低條件咩人都批,必須用得其所。

子爵府

JO_100 發表於 19-7-11 17:04
我都覺民生好重要!

政府做下野吧!

同意,唔明點解叫唔停每日150個,宜家攪亂香港嘅細路唔知有幾多係真正香港人生嘅!

珍珠宮

畀面勳章

JO_100 發表於 19-7-12 07:45
你自己睇叧一jm 條video 吧!

你想話個議員屈政府???

我係叫個議員利用自己身份,正正經經提出質詢, 做返個議員應該做嘅嘢。

子爵府

banbanmm 發表於 19-7-12 00:31
既然來港簽證講明有限額,又點會變成冇限額? (所以先要問政府点解囉!) 所以咪叫林議員要求中國政府澄清囉 ...

你自己睇叧一jm 條video 吧!

你想話個議員屈政府???

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

其實只要政府同我地既祖國傾下,要求祖國加返個「行政指令」,响每日批150

個額度,加入申請者必需提交資產証明,並要與團聚者作出3~5年(甚至7年)

既經濟支持、住居保証,同埋要申報犯罪、健康紀錄,咁至符合申請資格。

若果係咁做,相信每日150人黎港,數目必大大減少,「150」必名存實亡。

咁做,福利亦唔怕被人掠奪喇。

若政府愛香港,理應咁做,若祖國愛香港,亦應咁做。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

伯爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章

iPhone5 發表於 19-7-11 16:43
認真的,如果邊個政黨聯同特首可以勸掂中央停止每天150政策,嚟緊嘅所有選舉我都會投佢哋票,仲會盡力同佢 ...
我都會!

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 陪月勳章

回覆樓主:

小心比人話黃絲黃媒
我唔信之前政府唔知
佢講一周一行只係比香港人聽,都唔明點解仲有人信政府

子爵府

sandylaw 發表於 19-7-12 04:32
我的圖片係想回應返某jm認為泛民有無真心為我們爭取解決內地人來港問題的事。

如果可以減到我都希望可以 ...

“視而不見”
市民睇到真係無眼睇兼失望
Display Picture from Rita et Machin

子爵府

sandylaw 發表於 19-7-12 04:32
我的圖片係想回應返某jm認為泛民有無真心為我們爭取解決內地人來港問題的事。

如果可以減到我都希望可以 ...

宜家只得一人(張超雄)仲喺議會,咁保皇黨請加大カ度去要求減單程証審批到個位數啦,如果佢地想嘅話。搞掂咗就得天下㗎真係。
Display Picture from Rita et Machin

首頁
12345...8

尾頁

跳至