時政擂台

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

What a joke!

公爵府

clyeu 發表於 19-8-18 22:04
佢話和平到一塊玻璃冇打爛過
一間商舖冇搶刼過

即係呢㭌樣成為賣點

大宅

回覆樓主:

*前日星期六

大宅

Jessy 發表於 19-8-19 00:41
昨天反暴力集會警方公怖10.8萬,我都相信呢個數係岩,大會都有吹大左。

不過民陣吹到170萬真係吹大13倍 ...

多謝補充
尋日星期六,都有人要返工
同埋藍絲一般無當撐政府係信仰
比較理智
所以人數會有影響

珍珠宮

牛年勳章

jcctiu 發表於 19-8-19 01:21
除了六四和潻馬公園之外, 其實警方一向對遊行人數估計都好準確, 因為警方只會計最高峰期或經XXX出發的人數 ...

說好的300萬呢?無限輪迥、無限篤數都只係得170萬?

大宅

ChingYee123 發表於 19-8-19 00:45
6.9果次無黑衣人作識別,大家都係平常打扮去參加遊行,遊行時又正正常常,場面好壯觀!

今次有大部份黑衣 ...

仲有一望下去全部都係遮同遮同遮。

男爵府

jcctiu 發表於 19-8-19 01:21
除了六四和潻馬公園之外, 其實警方一向對遊行人數估計都好準確, 因為警方只會計最高峰期或經XXX出發的人數 ...

和平討論,其實我哋真喺想知,你哋到呢一刻都仲支持佢哋喺咩心態,難道真喺覺得佢哋暴力行為無問題,同埋所謂嘅"5大訴求,缺一不可",香港喺法治社會,單單撤銷控罪呢一項已經無可能。

大宅

一間商舖冇搶刼過

依個point真係笑死人,咁立法會嗰劑係咪嚟?擘大眼講大話,個不男不女實在可恥!

大宅

clyeu 發表於 19-8-18 21:59
What a joke!

其實警察唔駛拉其它恐佈份子, 拉基佬就得。原來佢先係亞頭, 佢叫班恐佈份子和平習會就和平, 相反平時係佢叫班恐佈份子衝, 否則成班跟尾狗邊敢衝? 警察唔該拉左隻基佬先!

珍珠宮

2024年龍年勳章

ChingYee123 發表於 19-8-19 01:10
7.21果次場面壯觀好多喎,密側側又正正經經遊行,我覺得多過今次!

今次睇畫面唔多靚疏疏落落,又花野玩 ...

我知點解今日要吹大13倍了,原來民陣之前吹雞想吹到今日有300萬人,點知今日仲少過7.21咁就唯有再報大幾倍啦!
希望每天開心渡過 ;-)

伯爵府

ChingYee123 發表於 19-8-19 00:59
所以我咪話維園外既人再加中途加入既人俾多10萬8萬,加加埋埋咪估俾盡佢20萬或多啲啲囉!我又唔會盡信警方 ...

除了六四和潻馬公園之外, 其實警方一向對遊行人數估計都好準確, 因為警方只會計最高峰期或經XXX出發的人數, 所以就算低估實際參與人數幾倍, 你也不能話佢不準確.

兩點幾已有十幾萬人在維園, 十幾萬在維園外等緊入去, 之後幾個鐘還不停有市民加入, 你話有幾多人參與, 不過如果你和警方一樣玩SNAPSHOT唔信有六十萬人, 我也無話可說.

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

佢地亞媽都係巫孟靜

男爵府

一間商舖冇搶刼過

咁咪要多謝佢哋

男爵府

講咁少! 諗住佢講有七百萬!

珍珠宮

2024年龍年勳章

ChingYee123 發表於 19-8-19 01:10
7.21果次場面壯觀好多喎,密側側又正正經經遊行,我覺得多過今次!

今次睇畫面唔多靚疏疏落落,又花野玩 ...

所以民陣今日真係好short,報170萬

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

Jessy 發表於 19-8-19 01:04
上網睇返,7.21民陣報是43萬,我記錯了,咁你覺得今日同7.21比較,邊日多?

https://www.hk01.com/%E6%9 ...

今次睇畫面唔多靚疏疏落落,又花野玩花臣,根本好難計數!我估維園人數最多10萬~12萬左右,外面塞係度既加中途加入既又俾多佢10萬8萬,我俾盡佢20萬人!好多架喇!

大宅

班曱甴喺度垂死掙扎...
算吧啦

珍珠宮

2024年龍年勳章

ChingYee123 發表於 19-8-19 00:54
7.21果次53萬咩?咁37萬又邊次呀?我果得呢兩次都好多人好壯觀喎!雖然都係報大數!
...

上網睇返,7.21民陣報是43萬,我記錯了,咁你覺得今日同7.21比較,邊日多?

https://www.hk01.com/%E6%94%BF%E6%83%85/354567/721%E9%81%8A%E8%A1%8C-%E6%B0%91%E9%99%A3-%E8%8B%A5%E8%AA%AA43%E8%90%AC%E9%81%8A%E8%A1%8C%E4%BA%BA%E6%95%B8%E5%B0%91%E6%98%AF%E9%A6%99%E6%B8%AF%E7%9A%84%E5%8F%AF%E6%82%B2-%E4%BF%83%E6%9E%97%E9%84%AD%E5%9B%9E%E6%87%89

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

jcctiu 發表於 19-8-19 00:54
我知大會有叫人LOOP番去維園, 但畢竟只有少數人這樣做, 那些反方向遊行的人, 其實大多數都是因為銅鑼灣和 ...
所以我咪話維園外既人再加中途加入既人俾多10萬8萬,加加埋埋咪估俾盡佢20萬或多啲啲囉!我又唔會盡信警方既數字既,雖然警方數字一向較為準確,但今次情況較特別!

大宅

你地活係平行世界? 明明今日由金鐘到銅鑼灣用左兩個鐘仲係地鐵站,不過無人有怨言,大家目標一致

首頁
12345...9

尾頁

跳至