美容扮靚

跳至

首頁
12345...18

尾頁

伯爵府

DEL

民房

唔該可唔可以pm比我~
唔得都冇所謂,我淨係想試下~

男爵府

好媽媽勳章

安安,

Can you PM me info, please!!

子爵府

咁你點處理呢D粒粒呀? 我以前都會出大粒粒的, 未找到一隻暗瘡膏係WORK, 出粒粒去做碳粉會有影響嗎?

原帖由 安安 於 09-11-30 20:37 發表

我唔係出細粒粒, 由 forehead 到 下巴都好多, 所以我做左兩次無轉去做醫生機呀!!

世上只有!!!

伯爵府

原帖由 hoikiuqq 於 09-11-30 20:13 發表
MTS我見現在出左好多呀, 好似無針破X, 微針...唔係太知有咩分別, 如你選擇了不彷也分享下。

我都未決定, 到時真係做再同大家分享

伯爵府

原帖由 hoikiuqq 於 09-11-30 20:11 發表
咁點解用醫生機打多次LASER會出多左粒粒呀? 我記得頭一次都會出小小粒粒呀, 好似D油脂粒仔咁, 不過會好快謝, 佢地解釋係底層D污衊野出左來皮膚就會乾淨D。

...

我唔係出細粒粒, 由 forehead 到 下巴都好多, 所以我做左兩次無轉去做醫生機呀!!

子爵府

MTS我見現在出左好多呀, 好似無針破X, 微針...唔係太知有咩分別, 如你選擇了不彷也分享下。

原帖由 安安 於 09-11-30 19:38 發表

收毛孔我諗真係 mts, 但我唔想做住, 始終重有幾次碳粉, 做晒先諗...
世上只有!!!

子爵府

咁點解用醫生機打多次LASER會出多左粒粒呀? 我記得頭一次都會出小小粒粒呀, 好似D油脂粒仔咁, 不過會好快謝, 佢地解釋係底層D污衊野出左來皮膚就會乾淨D。

原帖由 安安 於 09-11-30 19:40 發表
我補充一下我做過醫生機同普通既碳粉機, 做醫生機由於要打多次增生骨膠源, 我做完之後我出好多粒粒, 反而做普通既無呢個問題, 效果我自己覺一樣囉。 平平地普通碳粉我都 work, 上次幫我做個姐姐真係細心到不得了, ...
世上只有!!!

伯爵府

我補充一下我做過醫生機同普通既碳粉機, 做醫生機由於要打多次增生骨膠源, 我做完之後我出好多粒粒, 反而做普通既無呢個問題, 效果我自己覺一樣囉。 平平地普通碳粉我都 work, 上次幫我做個姐姐真係細心到不得了, 我做左咁多次, 除左 suki 就係呢個姐姐喇......

伯爵府

原帖由 hoikiuqq 於 09-11-30 19:04 發表
HI安安, 我都成2個月無做了, 前排天氣又凍又乾呀, 我自己多手又支佢, 攪到出左粒粒呀。我都打算下星期去做番呀, 無錯佢收油真係幾好, 呢樣已經令我很滿意了。咁仲有咩療程可改善毛孔?

...

收毛孔我諗真係 mts, 但我唔想做住, 始終重有幾次碳粉, 做晒先諗...

子爵府

HI安安, 我都成2個月無做了, 前排天氣又凍又乾呀, 我自己多手又支佢, 攪到出左粒粒呀。我都打算下星期去做番呀, 無錯佢收油真係幾好, 呢樣已經令我很滿意了。咁仲有咩療程可改善毛孔?

原帖由 安安 於 09-11-28 09:17 發表

我都懶左, 無同大家分享

我上星期二都做左一次碳粉, 做完咪超乾囉, 應該多做水份但自己又無時間, 其實佢控油係超正, 收毛孔呢未到預期效果, 我諗我做埋呢幾次個course 再諗要做d咩收毛孔。 ...
世上只有!!!

民房

安安你好呀,

我好有興趣想試吓,
上網search過有好多間美容院,
唔知邊間做得好,
可以pm你做緊果間既資料給我嗎?

感謝萬分!!!

伯爵府

原帖由 hoikiuqq 於 09-11-28 01:53 發表
想問各位好耐無同大家分享做碳粉心得了, 前星期天氣轉涼左, 皮膚乾燥得敏感出粒粒呀, 好彩暖番又好d。你地keep到皮膚嗎? 仲有無繼續做呀?

我都懶左, 無同大家分享

我上星期二都做左一次碳粉, 做完咪超乾囉, 應該多做水份但自己又無時間, 其實佢控油係超正, 收毛孔呢未到預期效果, 我諗我做埋呢幾次個course 再諗要做d咩收毛孔。

子爵府

想問各位好耐無同大家分享做碳粉心得了, 前星期天氣轉涼左, 皮膚乾燥得敏感出粒粒呀, 好彩暖番又好d。你地keep到皮膚嗎? 仲有無繼續做呀?
世上只有!!!

伯爵府

原帖由 sw1224 於 09-10-27 22:17 發表
我重有一次就完course 啦~~
皮膚好似好左少少~~(真係好少)
不過我d黑頭還在....
而家考慮緊續唔續個course~~

咁勁? 你d黑頭一向好多? 我黑頭就無咩, 只係想收毛孔, 我都重有幾次, 睇埋點先算....

別墅

我重有一次就完course 啦~~
皮膚好似好左少少~~(真係好少)
不過我d黑頭還在....
而家考慮緊續唔續個course~~

伯爵府

今日做第8 次碳粉, 都係做醫生機, 今次係個好有經驗既姐姐幫我做既, 今次俾上次重有心機做, 我話毛孔真係收左D, 但太大效果又唔覺, 只係控油好好..

今次做有D痛, 有D熱, 因為第一ROUND 係增生皮膚骨膠之後第二ROUND 先打.... 我覺得唔錯, 明天我再留意下D控油再UPDATE

子爵府

咁同你之前做個部機有咩分別? 係咪都係打2次LASER, 我剛剛做左第4次碳粉了, 今次好痛呀, 又大聲, 可能係個女仔幫我搽多左D碳粉呀, 我照鏡時覺得好厚係深綠色。跟住我同醫生講我好痛, 佢就用紙巾幫我抹走小小碳粉, 感覺就好D好似平時咁。你地打LASER時痛唔痛KA?

原帖由 安安 於 09-9-29 17:18 發表
今日做左第七次, 今次係用左$1000 買左4 次COURSE, 有2 次可以做醫生機, 今日就係做醫生機, 做第一次係熱熱地咁話可以令骨膠原增生, 之後再打碳粉, 呢個碳粉係唔痛既, 同之前部機唔一樣, 時間好快, 由做至完約30 分 ...
世上只有!!!

子爵府

有收少少已經好好了, 最怕無一D用都無, 黑頭呢家野我以前做FACIAL第2朝起身已經有番, 唯有在洗面時著重D睇下會好D嗎。另有TOPIC講一隻洗面粉, 你可去睇睇去佢個WEB登記拿SAMPLE, 佢地話改善黑頭好有用。

原帖由 sw1224 於 09-9-28 22:41 發表
我都重有3次就完...
完左都唔知keep 唔keep 住做...
因為而家做左3次...我只係覺得收左少少毛孔....但我主要希望係可以去黑頭~
不過我d黑頭仍然係度....無多無少...唉...
好氣餒~~ ...
世上只有!!!

子爵府

哈哈~~安安~~咁你幾時黎搵我呀又??仲未見你喎crying:

首頁
12345...18

尾頁

跳至