想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有無SIS都係做完IUI等結果呢? 相信大家都好明白我既心情~

大宅

好媽媽勳章

如果跟平日來M日子計, 琴日應該來M了...... 但如果跟醫生話打完最後一支安胎針後12日才check, 應該係27/5 check...... 依家心情15/16, 之前預左唔得, 但日子一日一日接近, 又好緊張, 原來要處之泰然真係唔容易........ 好想偷雞check下, 好唔好?

大宅

爸B勳章

原帖由 幸福大少奶 於 09-5-16 12:20 發表
lalamike,

人人的周期不同, 所以塞藥的日子有長短.

Dr Chan 話, 塞藥係提供黃體, 所以BBT會比較高溫. 黃體期延長. 所以正常情況下, 如果沒有BINGO, M會在沒有塞藥之後的1~2日來. 証明黃體是足夠的. 沒有BINGO不是 ...

幸福大少奶:唔講真系唔知啊!多謝你啊!

大宅

畀面勳章

如果我今次得咗, 真係一個好大既bonus!
希望一齊成功!

原帖由 happylily 於 09-5-16 12:15 發表
dr. 叫我打完安胎針的12日後才check, 應該係27/5, 不過, m 要來的話, 22/5應該來, 我估22/5 至27/5對我來講將會是最難過........

點解你預左唔得? 一來是iui 只有 15% 至20%成功機會, 二來放精當日, dr. ...

大宅

lalamike,

人人的周期不同, 所以塞藥的日子有長短.

Dr Chan 話, 塞藥係提供黃體, 所以BBT會比較高溫. 黃體期延長. 所以正常情況下, 如果沒有BINGO, M會在沒有塞藥之後的1~2日來. 証明黃體是足夠的. 沒有BINGO不是黃體不足.

如果在塞藥期間M來, 是黃體不足.

原帖由 lalamike 於 09-5-15 18:37 發表
嘩……你塞咁多日嘅﹖
我塞15日咋,塞完之後果日自己check bingo囉。
醫生說一般如果check唔到bingo,m就會在之後果日來。極少數例子係,未塞完藥就來m。
不過,想問你本身醫生比左幾多藥你塞呢﹖預你幾多號check bingo嫁﹖

...

大宅

好媽媽勳章

dr. 叫我打完安胎針的12日後才check, 應該係27/5, 不過, m 要來的話, 22/5應該來, 我估22/5 至27/5對我來講將會是最難過........

點解你預左唔得? 一來是iui 只有 15% 至20%成功機會, 二來放精當日, dr. 話c6 d 丁丁形態唔好, 一般應該做ivf才成功, 所以預左唔得, 得就最好啦~~~

原帖由 beirut 於 09-5-16 12:08 發表
Hi happylily,
你幾時check bingo? 我無打安胎針... 有d不安....
點解你預左唔得..? 其實我都係... 因為我唔想希望越大失望越大....

大宅

畀面勳章

Hi happylily,
你幾時check bingo? 我無打安胎針... 有d不安....
點解你預左唔得..? 其實我都係... 因為我唔想希望越大失望越大....

原帖由 happylily 於 09-5-16 11:54 發表
你地好, 我都做完iui, , 琴晚打完第2支安胎針, 依家等CHECK BINGO..... 唔知點解我唔駛塞藥? dr. 係點決定?

我預左唔得, 所以平常心面對

大宅

好媽媽勳章

你地好, 我都做完iui, , 琴晚打完第2支安胎針, 依家等CHECK BINGO..... 唔知點解我唔駛塞藥? dr. 係點決定?

我預左唔得, 所以平常心面對

大宅

爸B勳章

原帖由 successbaby 於 09-5-15 21:21 發表
我數過嘞, 真係啱啱好塞到5/17晚, 剛剛用綠d再驗都係白雪雪, 我都打定書數, 所以決定今晚開始停塞, 睇下d m會唔會嚟番, 如果m come, 5/18係咪都去覆診, 順便再plan下個cycle點, 問下醫生接住再試iui, 定抖一個月先, ...

successbaby:
唔好灰心啦!M小姐一日未嚟,一日都有機會。 努力啊!唔好放棄。

你睇邊個醫生幫你做IUI GA?

男爵府

我數過嘞, 真係啱啱好塞到5/17晚, 剛剛用綠d再驗都係白雪雪, 我都打定書數, 所以決定今晚開始停塞, 睇下d m會唔會嚟番, 如果m come, 5/18係咪都去覆診, 順便再plan下個cycle點, 問下醫生接住再試iui, 定抖一個月先, 因老公話不如食下中藥先喎, 但西醫就話最好接住再做, 但自己都想調理一下先.........見到醫生睇下佢點講先再算啦!!!

原帖由 lalamike 於 09-5-15 18:42 發表
如果你18/5先返去覆診,我估你d藥係夠你塞至17/5的。你可以數下confirm一下。
我問過醫生,佢說非常少的case會在塞藥未完前來m,但如果真係,就要打比醫生,等佢可以盡快再同我開始新療程。

...

大宅

爸B勳章

原帖由 lalamike 於 09-5-15 18:45 發表
我估我都會忍唔住在check bingo日前check,不過我唔會太早,最多早2天囉……
而家check太大挫敗感了。mouth:mouth:" />

真系好想打自己幾巴,成日叫自己忍住、忍住,但偏偏忍唔到手。

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

我估我都會忍唔住在check bingo日前check,不過我唔會太早,最多早2天囉……
而家check太大挫敗感了。mouth:

原帖由 yuki0718 於 09-5-15 18:08 發表

lalamike:醫生只系叫我返去驗孕,唔係驗血喔!我D藥5月21號就塞完,5月22就可以驗孕啦!

好心急啊!好想而家自己驗下,但又驚失敗,因為前兩日連續驗,都冇BINGO。 ...

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

如果你18/5先返去覆診,我估你d藥係夠你塞至17/5的。你可以數下confirm一下。
我問過醫生,佢說非常少的case會在塞藥未完前來m,但如果真係,就要打比醫生,等佢可以盡快再同我開始新療程。

原帖由 successbaby 於 09-5-15 18:02 發表
我就係唔記得佢叫我塞幾多日囉, 又唔敢唔塞, 要5/18先番去覆診..........係咪因為我塞住藥d m就唔來?? 但有d sisters又話塞塞下都會來M???

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

嘩……你塞咁多日嘅﹖
我塞15日咋,塞完之後果日自己check bingo囉。
醫生說一般如果check唔到bingo,m就會在之後果日來。極少數例子係,未塞完藥就來m。
不過,想問你本身醫生比左幾多藥你塞呢﹖預你幾多號check bingo嫁﹖

原帖由 successbaby 於 09-5-15 17:45 發表
想問下各位,
塞藥由iui放完精第二日(day 15)開始塞, 一般要塞幾多日架?? 我早晚一粒, 已塞到day 32, 即18日, 仲未來M, 我cycle係28 day, 但用綠d check "negative"!!! ...

大宅

爸B勳章

原帖由 lalamike 於 09-5-15 17:32 發表
無啊!
塞完藥自己check有無bingo咋……
我都好羨慕有sis可以返去診所驗血,之後再adjust藥量……

lalamike:醫生只系叫我返去驗孕,唔係驗血喔!我D藥5月21號就塞完,5月22就可以驗孕啦!

好心急啊!好想而家自己驗下,但又驚失敗,因為前兩日連續驗,都冇BINGO。

男爵府

我就係唔記得佢叫我塞幾多日囉, 又唔敢唔塞, 要5/18先番去覆診..........係咪因為我塞住藥d m就唔來?? 但有d sisters又話塞塞下都會來M???

男爵府

你醫生叫你幾時驗孕?

如無bingo停藥後1-3天m來, 塞藥會令m唔來住
原帖由 successbaby 於 15-5-2009 17:45 發表
想問下各位,
塞藥由iui放完精第二日(day 15)開始塞, 一般要塞幾多日架?? 我早晚一粒, 已塞到day 32, 即18日, 仲未來M, 我cycle係28 day, 但用綠d check "negative"!!! ...

大宅

畀面勳章

我就要塞15日, e生有無叫你幾時見佢?

原帖由 successbaby 於 09-5-15 17:45 發表
想問下各位,

大宅

畀面勳章

lalamike,
你有無打電話問吓e生?
不過每個e生做法都唔同就真

原帖由 lalamike 於 09-5-15 17:32 發表
無啊!
塞完藥自己check有無bingo咋……
我都好羨慕有sis可以返去診所驗血,之後再adjust藥量……

男爵府

想問下各位,
塞藥由iui放完精第二日(day 15)開始塞, 一般要塞幾多日架?? 我早晚一粒, 已塞到day 32, 即18日, 仲未來M, 我cycle係28 day, 但用綠d check "negative"!!!

首頁

尾頁

跳至