親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

(留意:skyscanner/trip.com/永安旅遊 全部都係同一間中資公司,驚就唔好用)

兩大一小 22/7-3/8 維珍 hkg-London direct flight 包行李 $11903 (已扣渣打卡 trip.com -$300 promo ) 機位3-3-3位

昨晚Skyscanner 見到以為trip.com bug fare 費事麻煩,今早仲見到(附圖),訂左45分鐘內出票,去Va官網查到status confirmed

我買完再查skyscanner/trip.com 都仲有,主要係 22/7 23/7 28/7 出發,3/8 4/8 5/8 回程

子爵府

idaidang 發表於 19-10-13 17:44
有join呀!點玩法?

Login 後, my booking 會見到 miles booster -> boost your miles

亮點係Standard season (包括農曆新年)香港來回倫敦只需要25000miles plus tax

男爵府

maggie92 發表於 19-10-13 17:40
你有無做virgin flying club member? 有 40% bonus miles promotion for miles booster

來回Heathrow = 6 ...

有join呀!點玩法?

子爵府

idaidang 發表於 19-10-5 09:23
我係見你個post先買到平機票,謝謝你開心share

你有無做virgin flying club member? 有 40% bonus miles promotion for miles booster

來回Heathrow = 6006+6006 miles (12012), 最多可以買 3倍 (36036)送 40% (14414),價錢係 360.36gbp (約0.071hkd /mile)

total 12012+36036+14414= 62462 miles

男爵府

maggie92 發表於 19-10-9 11:51
Cheap tickets 揾下:https://www.travelzoo.com/hk/europe/-3-280-限時減價-維珍直航飛倫敦機票-連稅四千 ...

謝謝你,睇過沒有了

子爵府

Collintse 發表於 19-10-9 07:24
請問維珍優惠係唔係做完?

Cheap tickets 揾下:https://www.travelzoo.com/hk/europe/-3-280-限時減價-維珍直航飛倫敦機票-連稅四千八-2812037/

無fc過

男爵府

請問維珍優惠係唔係做完?

大宅

Charlotte_mom 發表於 19-10-6 17:06
Agent好處,一條龍,教晒安排晒
唔好處,佢會推介「佣金多」嘅學校,所以要小心做research
祝你小朋友入 ...

我依家心大心細,又想比小朋友中二三過去,但噤細個又好似唔捨得。

大宅

idaidang 發表於 19-10-6 16:21
搵agent,睇香港成績表後會介紹一d合程度、budget學校。Agent會幫你申請、安排考試(學校send卷比agent, ...

明白,謝謝!

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

meimei小朋友 發表於 19-10-6 18:36
回覆 Lqueenie 的帖子

請問你在哪裡買?有link 嗎?好平喎

在官網買,已經冇喇

禁止訪問

男爵府

Charlotte_mom 發表於 19-10-6 17:06
唔好處,佢會推介「佣金多」嘅學校,所以要小心做research
祝你小朋友入 ...

係呀,所以4間有3間係我自己一早揀定,佢推介多一間比我

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

idaidang 發表於 19-10-6 16:21
搵agent,睇香港成績表後會介紹一d合程度、budget學校。Agent會幫你申請、安排考試(學校send卷比agent, ...

祝你小朋友入到心儀學校呀

男爵府

babynicnic 發表於 19-10-6 16:10
想請教下,考學校係點考架?睇香港成績表定係真係要考入學試?同埋幾耐之前要揾學校架?謝謝
...

搵agent,睇香港成績表後會介紹一d合程度、budget學校。Agent會幫你申請、安排考試(學校send卷比agent,係agent度考)。Agent係唔收我地錢,收學校錢。

大宅

idaidang 發表於 19-10-4 08:58
未定呀!考緊4間,係東南西北,所以我hold左頭7日倫敦酒店先,等知道邊間學校收佢,再決定後7日行程
最慘 ...

想請教下,考學校係點考架?睇香港成績表定係真係要考入學試?同埋幾耐之前要揾學校架?謝謝

男爵府

回覆 Charlotte_mom 的帖子

即是要meet hk同we fly 都要時時𥄫住?

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

maggie92 發表於 19-10-6 13:29
真係唔緊要,我覺得fb page 都係抄黎抄去,所以follow flyday 就算,都唔知邊個早邊個遲,但次次fb 出左po ...

咪就係明知抄黎抄去,我以為是但睇一個啦,原來係無得懶嘅

子爵府

Charlotte_mom 發表於 19-10-6 12:53
唔好意思令你誤會,我係睇你分享至知
我一向睇flyagain,點知佢今次無提過;我睇完你個帖再去meethk至見到 ...

真係唔緊要,我覺得fb page 都係抄黎抄去,所以follow flyday 就算,都唔知邊個早邊個遲,但次次fb 出左post 再揾機票就一定輪唔到我買,所以confirm 買到先同jm share

男爵府

慢人一步!

王國長老

dssb 發表於 19-10-5 13:46

請問在哪可看到?我在sky scanner 找不到。😩

Trip.com

首頁

尾頁

跳至