在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

我bb係比工人take care架, 無老人家睇
你地呢?

大宅

我都報到,我係74mami,小b2歲啦!不過我個仔係濕疹b,

你哋小朋友有無這種情況?我住調景嶺。

男爵府

原帖由 Zhuangshinai 於 09-7-9 15:46 發表
想問下大家到左呢個年紀, 仲會唔會諗住生多個呢?

我其實有d想, 但驚高齡又驚體力唔夠, 仲有經濟負担, 大家又點諗呢?

我好想生多一個..我都怕年紀大會危險..

男爵府

i am 74 MAMA and hv 1.5 yrs old daughter..

大宅

大家預約咗打肺炎鏈球菌針未呀!!我約咗都要到9月先有得打

別墅

Hello! I'm 75 mama with a 2 yrs old daughter.

子爵府

Hello! 大家好, 我是74媽媽,
我的大女9803, 二女是0711, B仔0905, 住何文田區.

大女今年升小六, 又無mama 已準備係何文田區選中學
另亦有無mama要選幼稚園呀?

大宅

hello, 大家好, 我是74媽媽, 我的仔仔0610. 住元朗區

複式洋房

hi, 各位好, 我是74媽媽, 我的仔仔20個月大了. 由出世至現在都是公公婆婆湊, 不過現在請了姐姐, 打算接回家湊, 因為仔仔12月返n1. 其實都好擔心!

男爵府

我都係73年mama, 有一仔, 今年都係12歲, 你個大仔係咪都係升中一啦?

原帖由 1013angel 於 09-5-19 01:47 發表
我係73年mama,可以入0黎傾0麻? 有一仔一女,大仔12歲Lu,細女快6歲0剌....準備搵小學.... 0吾請人湊,自己湊大0既

民房

hi everyone,
I am 75 mama, my son is 4yrs7mths, and my daughter is 19mths.

別墅

最近冇去 playgroup 喇, 之前有去Gym, 依家想睇下有冇d音樂班或者其他的

我想生多個咁佢地可以一齊玩, 但我真係担心自己照顧唔黎, 又唔係咁想d仔女太痴工人, 但等個女大d, 自己又高齡

民房

hello, 我係74ma ma , 仔仔0806, 住葵涌

大宅

me 2, 我都想生多個, 不過經濟唔許可...
大家有冇俾小朋友上playgroup 呀? 我bb而家只係上緊幼潛, 要9月先返另一間playgroup...

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 親子達人勳章

我是73 ma ma, my son 12 months now,
如經済許可我會生多個,可惜不許可。
bb比工人take care, live in hk island
上星期去了swimming, bb so happy

大宅

my daughter is 18 months years old & didn't want to say any wording like pa pa ma ma. I am so worry about this.

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章

74 mama

Hello! 你地好,

我係74年ma ma, bb 19個月大, 住沙田, 婆婆揍,
都好想生第二個, 不過, 婆婆講明只揍一個, 如果意
外有左, 我諗要去托兒所啦!

bb依家星期日返playgroup, 新田圍成長軒, 上左
一堂, 成堂係度喊, 可能陌生環境啦!

只識得講10個詞語!

別墅

想問下大家到左呢個年紀, 仲會唔會諗住生多個呢?

我其實有d想, 但驚高齡又驚體力唔夠, 仲有經濟負担, 大家又點諗呢?

大宅

大家放假會帶小朋友去邊度玩呀? 最近天氣熱, 我通常都帶阿仔去商場行下!

別墅

Hello, 我係73mama, 小朋友0801, LCK區

首頁

尾頁

跳至