跳至

首頁

尾頁

別墅

亞仔於今年11月返N1,請問你小朋友歡此學校嗎? 校長話功課不多,能涵接P1課程嗎? P1通常去那間小學? Thank you

複式洋房

我係曉暘媽媽呀, marjoe, 你係敬翹媽媽? right? 一睇你個囝囝張相就知係你!

男爵府

大廚勳章

多謝你既見意, 我會打去問下.

開beach birthday party, 諗起都覺得好玩. 多謝你既邀請. 只係weekdays小朋友要返學, 加上我要做野, 所以無得玩囉. 預祝你仔仔James 生日快樂! 快高長大.

到返學時見!

原帖由 marjoe 於 09-10-5 23:04 發表
yes, we know yennie! willow and james are same year baby.

nice to meet you! James is 1st time N1 without parent learning. very exciting.

about time and books, teacher mention for me b4, but i forget ...

別墅

yes, we know yennie! willow and james are same year baby.

nice to meet you! James is 1st time N1 without parent learning. very exciting.

about time and books, teacher mention for me b4, but i forget. You can call the teacher anytime, working time 830-8pm. they are very kind and patient to answer ppl. very nice.

you studied in tung yan b4, be honest, your sons may not very happy for TCNS envirnment. big difference but the teacher and mission are very good.

looking forward to see you and kids. James will have beach birthday party in DB on 11/7 Friday 230-5pm, yennie will make cake =) welcome to join us!

原帖由 SEricsson 於 09-10-5 13:58 發表
我唔係曉揚mama.

你係咪識yennie 架? 今日見到佢, 佢同我講過有個小朋友叫James會11月返學. 我細仔會返N1, 大仔返K2. 到時細仔會同你仔仔做同學.

因我2個仔係轉校, 所以依家間學校買左既書, 唔知用唔用得著, 所 ...

男爵府

大廚勳章

我唔係曉揚mama.

你係咪識yennie 架? 今日見到佢, 佢同我講過有個小朋友叫James會11月返學. 我細仔會返N1, 大仔返K2. 到時細仔會同你仔仔做同學.

因我2個仔係轉校, 所以依家間學校買左既書, 唔知用唔用得著, 所以問下囉.

我細仔11月2號返呀... 我都怕佢轉左新環境唔習慣.

咁你仔仔係咪會11月9日返2個鐘? 之後一路加上去? 老師未同我講我2個返學時間係點... 我會呢個星期去問下.

原帖由 marjoe 於 09-10-5 13:38 發表
你係吾係曉揚mama? 我亞James 都係11月9日開學,好緊張! 已經買書!你打去問彭有老師,她會講. 或者問下已返學同學仔!

別墅

你係吾係曉揚mama? 我亞James 都係11月9日開學,好緊張! 已經買書!你打去問彭有老師,她會講. 或者問下已返學同學仔!

原帖由 SEricsson 於 09-9-25 13:19 發表
各位媽咪, 你地好, 我仔會11月上學. 讀N1班. 請問N1班使唔使買書? 有沒有書名? 因為之前買左D書, 想睇下仲啱唔啱用. 若果啱用, 就唔使再買過. 唔係就要盡快同學校定書, 等11月返學有書用. 謝謝. ...

男爵府

大廚勳章

各位媽咪, 你地好, 我仔會11月上學. 讀N1班. 請問N1班使唔使買書? 有沒有書名? 因為之前買左D書, 想睇下仲啱唔啱用. 若果啱用, 就唔使再買過. 唔係就要盡快同學校定書, 等11月返學有書用. 謝謝.

別墅

9/12 見唔到你!JAMES 係度1個鐘,無事!彭老師話佢應該唔怕陌生!thanks for god!

原帖由 kaliboker 於 09-9-7 15:56 發表
MAOZ 同菲菲同group , Maoz 同我講話菲菲喊喊 . 但頭兩日見佢玩得好開心 , 女仔係易喊D , 見D 老師好細心, 唔洗太擔心. 其實喊都好正常。

別墅

MAOZ 同菲菲同group , Maoz 同我講話菲菲喊喊 . 但頭兩日見佢玩得好開心 , 女仔係易喊D , 見D 老師好細心, 唔洗太擔心. 其實喊都好正常。

別墅

菲菲返n1返成點?James 11/9 返,我擔心他會喊!老師ok?有無野要注意?現在一班幾人?

原帖由 曼貴菲 於 09-9-4 18:15 發表
菲菲琴日第一日自己返n1喊呀, 希望佢會中意學校la!!!

別墅

菲菲琴日第一日自己返n1喊呀, 希望佢會中意學校la!!!

別墅

好呀!完了家長會兩家一齊食lunch?

原帖由 kaliboker 於 09-7-9 12:57 發表
係呀 Joe , 我近排好忙, 有時間都想約出黎玩下。 8/8 家長會見啦 !

別墅

係呀 Joe , 我近排好忙, 有時間都想約出黎玩下。 8/8 家長會見啦 !

別墅

kaii 你係吾係做番野?

我好感恩James有機會,入到間好學校,我都好鍾意卓校長的態度,好實在同小朋友好有heart!

如果可以,James希望多D同Maoz 玩下,等他們返學時無甘驚,不過,James係11月至返學架!

其他全職家長可以加入!去pacific coffee玩!
原帖由 kaliboker 於 09-7-8 11:05 發表
聖公會有N1 , 佢地全部都係FULL DAY .
N1 $2243 - 9am - 4:30pm , 包早餐, lunch and tea .
如果你要返工, 仲可以6pm 後接放學 .
K1-K3 仲有學卷, 千几銀咋, 好底 !
不過都好多waiting , 打電話check 下啦 ! ...

別墅

聖公會有N1 , 佢地全部都係FULL DAY .
N1 $2243 - 9am - 4:30pm , 包早餐, lunch and tea .
如果你要返工, 仲可以6pm 後接放學 .
K1-K3 仲有學卷, 千几銀咋, 好底 !
不過都好多waiting , 打電話check 下啦 !

複式洋房

may i know SKH has nursery class? how much of the school fee? is there still has vacancy?

別墅

4/7 個日返學校, 見到校長, 佢主動走黎, 佢知到我C6 好concern 校舍太細, 同我講佢地都想試下擴充, 但係校長話東涌好難請老師, 如擴充就難請到禁多好老師。

我覺得校長好注重學校教學質素。

複式洋房

回覆 1# aptcan 的文章

評語非常好喎!聽講唔喺有咁多學校有咁正面的評價,我作為學校的家長都好榮幸呀!

男爵府

畀面勳章

原帖由 marjoe 於 09-5-19 02:32 發表
亞仔於今年11月返N1,請問你小朋友歡此學校嗎? 校長話功課不多,能涵接P1課程嗎? P1通常去那間小學? Thank you

以下是2009件此校的視學報告:

http://www.edb.gov.hk/FileManager/TC/Content_6605/SKH_TungChung.pdf

可能可以幫你了解多啲間學校

別墅

not sure when tail for uniform.

i will go 10am on 7/4, James needs to visit Chinese doctor at 11am

原帖由 kaliboker 於 09-6-29 17:38 發表
幾時做枚服呀? 4/7 只話買書和交尾數。冢長會 8/8 先做 ?

首頁

尾頁

跳至