時政擂台

跳至

首頁
12345...6

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

香港一個小城市選個立法會, 原來要全世界批准, 世界中心在香港

指延後選舉或成「國際炸彈」 羅冠聰:新一波制裁將至本港疫情反彈,有傳特首林鄭月娥考慮公共衞生安全及選舉公平公正性等因素,決定引用《緊急法》,押後立法會選舉一年。身處英國的前香港眾志常委羅冠聰指,英國正密切關注本港九月的立法會選舉,倘延期或成為「國際炸彈」局勢一觸即發的炸彈」,預料會引起新一波制裁。

羅冠聰今早在社交媒體發文形容延遲指,是次立法會選舉甚為關鍵,亦可影響國際局勢。他認為,特區政府就此事提呈人大常委決定,是因為是次選舉並非單是內部事務,「而是國際局勢一觸即發的炸彈」。

他又指,自己近期花大量時間向英美官員講選是次選舉,而在過去一個星期,他亦已與英美兩國處理香港、外交議題最高層級會面。他預料,若延後選舉,新一波制裁將會出現。

https://std.stheadline.com/politics/article/1332125/%E6%94%BF%E6%B2%BB-%E6%96%B0%E8%81%9E-%E6%8C%87%E5%BB%B6%E5%BE%8C%E9%81%B8%E8%88%89%E6%88%96%E6%88%90-%E5%9C%8B%E9%9A%9B%E7%82%B8%E5%BD%88-%E7%BE%85%E5%86%A0%E8%81%B0-%E6%96%B0%E4%B8%80%E6%B3%A2%E5%88%B6%E8%A3%81%E5%B0%87%E8%87%B3?fbclid=IwAR0tUrf0_bzCcH1NsJb0k95uIhft0Y0LrabI3Q2m6qO1WjLSNLdSRVMFtKs

特派員  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 20-7-30 10:15

伯爵府

好火滾,香港本身事務唔可以自己或中國話事,反而要得全世界國家批准先可以去馬,尤其要經5隻C眼同意,班死鬼佬去食屎啦!

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Happy_hk 發表於 20-7-29 18:45
全世界都推遲啦~~奧運會都推遲添。

英國都押後喎!
咁佢不如叫英國如期進行先啦!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

翡翠宮

TingTing 發表於 20-7-29 18:11
呢條廢柴第一個鬆左啦,洗鬼理佢咩。夠胆返嚟香港咩?狗一條。

狗仲要是cheap狗

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

伯爵府

greetings 發表於 20-7-30 08:22
新疆就肯定屬於中國啦

全部集中營啱晒你

珍珠宮

而家不再係清朝的中國

子爵府

露比EE 發表於 20-7-29 20:21
香港係中國既一部份,香港對外國黎講,只係一個賺錢既地方,但佢地偏偏好在意香港立國安法,我個人覺得佢 ...

香港係各國間諜集中地和情報中心, 夠晒自由, 來去又自如, 有港區國安法咪影響晒佢哋既活動, 梗係反對

珍珠宮

回覆樓主:

好諷刺嘅民主!

水晶宮

SaSally 發表於 20-7-29 18:07
香港一個小城市選個立法會, 原來要全世界批准, 世界中心在香港

指延後選舉或成「國際炸彈」 羅冠 ...

呢D賤人講乜都唔使理
自由太多會令世人失去平衡

水晶宮

其實d人醒未?
點解真係仲有咁多蠢人撐?
蠢係咪真係冇藥可醫?

子爵府

SaSally 發表於 20-7-29 18:07

指延後選舉或成「國際炸彈」 羅冠 ...

新疆就肯定屬於中國啦

全部集中營啱晒你

水晶宮

不嬲都屬於全世界,香港有咩風吹草動就可以跳出來攞光環順便攪中國。

你睇上年黑暴事件同現在美國示威活動便知。香港只係用警察處理就打壓,美國出到聯邦警察都無一個國家出過聲。

不過人地國民唔會叫其他國家攪自己地方,係香港咁有趣會叫其他國家攪自己地方就真嘅。

琥珀宮

老翻太太 發表於 20-7-29 23:35
選個地區立法會要向國際取暖,笑大人個口,唔知以為選宇宙大王

笑咗

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

twobirds 發表於 20-7-29 18:18
個個都可以管香港,就係香港人唔得

唔係,只係中國唔管得

水晶宮

loved 發表於 20-7-29 18:11
呢個姓羅嘅佢有乜身份可代表香港?曱甴一隻係英美先至咁鐘意曱甴入宅 ...

佢身份咪就係內地出世嘅新移民囉

內地出世中國人 反中國
仲有咁多無知廢柴當神咁拜

當年香港係咪有班人受輻射感染
集體生白痴仔?

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

Happy_hk 發表於 20-7-29 18:45
全世界都推遲啦~~奧運會都推遲添。

係囉!全世界都推遲,點解香港唔可以推遲?

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章

睇佢幾時比天修

侯爵府

哈哈哈哈,香港好吸引世界!全部都....顧掂自己國家先啦

伯爵府

回覆樓主:

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

首頁
12345...6

尾頁

跳至