自由講場

跳至

首頁
12345...29

尾頁

大宅

我今年35歲,26歲時離過一次婚,宜家老公細我四年,好貪玩......

我同佢由2015年8月底認識,
當時我完全唔知道佢係有一個拍拖四年嘅女朋友,9月中我地喺埋一齊,11月頭佢先同我講佢同女朋友分左手,原因係因為有個女人有左佢bb,嘈到翻屋企,佢女朋友接受唔到提出分手,我嗰時先知道原來我做左第三者,佢10月9號同個女仔求婚,喺尖沙咀海旁,但佢求婚之前仲可以嚟我鋪頭搵我,搞完我轉頭去求婚,佢同我講冇呃我,同女朋友感情有問題想認真搵過個,但我之後發現,到十二月聖誕時候,佢一直求前女友復合,佢話要留喺屋企整個爆炸盒比我 ,原來佢仲整左一個比前女友

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

加油呀

大宅

2023年兔年勳章 BB防敏心得分享勳章

hearingwhite 發表於 20-10-14 18:29
我今年35歲,26歲時離過一次婚,宜家老公細我四年,好貪玩......

一切過去左唔好再諗,想好日後條路點行,同個仔一齊行落去

大宅

謝謝

男爵府

畀面勳章 大廚勳章

加油,希望你活出自己既人生

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

hearingwhite 發表於 21-8-26 22:33
我好開心
終於唔洗再管你去邊去滾
唔洗再聽你啲大話

加油

子爵府

hearingwhite 發表於 20-10-14 18:31
我唔介意佢以前啲嘢,但係我係佢老婆,佢係咪應該同我講佢有個仔就出世?我問佢,佢話覺得同我講冇用,我幫 ...

妳根本和其他幾個被玩的女人沒有不同。另外幾個女人,一樣覺得自己才是正室,妳只是其中一個SP。

珍珠宮

Lopopo 發表於 21-8-24 13:39
樓主同爸爸關係點?
我咁問係因為我覺得你係一啲內心深層問題而唔離開個男人
並唔係因為愛、唔係因為個仔 ...

珍珠宮

內容太誇張,太失實⋯⋯

大宅

希望以後我可以上嚟話自己過得好好,嚟鼓勵各位猶豫應不應該離開的妻子
離開他,人生更精彩

別墅

hearingwhite 發表於 21-8-26 20:45
未見過啲人咁極品,突登同我嗌交其實想去滾,其實咁中意滾,我真係唔介意你消失喺我世界,但係你唔好出去害 ...

重新出發!加油!

大宅

我好開心
終於唔洗再管你去邊去滾
唔洗再聽你啲大話
你成日話正常夫妻應該係點
我哋正常唔到因為你過份得太唔正常
我唔會再做聖母
我同你一齊咗六年
已經乜都夠唒
我希望將來我同父母仲有個仔
都會過得好
我希望以後嘅付出可以留番比值得嘅人

六年了 我唔會再番轉頭

水晶宮

虎到金來勳章 2018復活節勳章

似膠

子爵府

回覆樓主:

希望係膠嘅……

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

麟媽媽 發表於 20-10-14 18:54
記得以前試過有個人又好似寫啲咁嘅嘢,原來係佢自己寫嘅短篇小說,呢個有可能都係咁..... 正常人知道個男人 ...

如果真係小說,劇情咁老土應該冇銷情(我睇左3段投降)
如果係真實,咁on居既女人實在令人無言

我仔幼稚園時有個同班家長好後生生左兩個小朋友,有次話要去銀行辦事叫我幫佢睇住啲細路,之後就開始講佢既故事。。。情節來來去去大同小異,禮貌上回應勸兩句,之後我都專登同佢保持距離,同佢哋講多都嘥氣,根本佢哋會沉浸喺佢哋既悲傷、報復、怨恨裏頭,況且我唔係佢朋友,佢唔會聽我講啦,只係想搵人呻。幸好佢仔小一時佢哋搬去別區,佢打過比我我cut線兼block埋佢

水晶宮

kcpak 發表於 21-8-25 00:01
我有個親戚係,同一日收到2條女打電話比佢話有左⋯我心諗真折墮
...

我突然間想起有個外國明星,曉格蘭特。

大宅

未見過啲人咁極品,突登同我嗌交其實想去滾,其實咁中意滾,我真係唔介意你消失喺我世界,但係你唔好出去害人周身病,我同個仔一定會過得好,以後唔想見到你
次次你傷害完我都會得報應
我同自己講
就算你發生咩事
我都唔會再理你
你已經唔係我老公
你想我「依法」做
我會去申請訴訟期間贍養費
你唔好再藉口唔比
跟翻離婚協議上面
如果唔係,我都會揸正做

大宅

已經通知律師希望可以提早上法庭,我決定真正離開,對呢個人完全死心,我同佢捱左咁耐,就算我大住肚都係自己番pt養自己屋企,佢話自己冇錢冇比過錢我,個個月找曬卡數就話冇晒錢,宜家居然話我貪佢錢?我唔係問佢拎錢嘅時候先尊重佢,我係由心而發睇佢唔起,每個月佢比嘅錢我都用黎比仔學野,佢覺得係我用晒,我為個仔處理好晒日常生活,學習升學,如果佢同我計我都未問佢拎番人工

大宅

回覆樓主:

當時我完全唔知道佢係有一個拍拖四年嘅女朋友,9月中我地喺埋一齊,11月頭佢先同我講佢同女朋友分左手,原因係因為有個女人有左佢bb,嘈到翻屋企,佢女朋友接受唔到提出分手,我嗰時先知道原來我做左第三者,佢10月9號同個女仔求婚,喺尖沙咀海旁,但佢求婚之前仲可以嚟我鋪頭搵我,搞完我轉頭去求婚,佢同我講冇呃我....

正常人去到哩度 就已經分手唔會再搵佢。件事就完咗。
直接啲講仲會有之後嘅事, 就係你自己攞黎。

男爵府

hearingwhite 發表於 20-10-14 18:29

全部睇晒

你嘅經歷我冇評論,因為,好難用一把尺去量度
正如有人覺得單身好,有自由
有人覺得結婚先好,有家庭
有人覺得有小朋友先好,夠完整
冇話點先係啱

我有朋友就算兩公婆成日嘈交,已經相處唔到,但都唔想離婚,因為小朋友好細唔想佢哋冇咗爸爸,想比小朋友有個完整家庭…所以…我明白

我唔係叫你忍,只係明白你心情
你要好好愛自己
你自己都唔愛自己,冇人會愛你

記住,一啲唔珍惜你嘅人,係唔值得浪費時間感情
愛你嘅人,你要好好珍惜,例如你媽媽,仔仔

以前嘅事,誰對誰錯都好,就當過去,一筆勾銷
之後好好諗清楚自己條路應該點行

首頁
12345...29

尾頁

跳至