自由講場

跳至

首頁
12345...13

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 笑得好勳章

日前,袁偉豪在《萬千星輝頒獎禮2020》,與好友兼拍檔周柏豪憑《兩個小生去Camping》獲「最佳節目主持獎」,事後在社交網站貼出與太太在頒獎禮上的合照,並標記張寶兒透露他一身的裝扮由太太負責設計。

照片中的袁偉豪一臉浮腫、眼皮下垂,感覺似笑非笑,當相憔悴。

由此有網民就此在討論區展開話題,發問「袁偉豪個樣發生咩事」,發帖網民直指現時的袁偉豪能以「醜男」二字作形容,又有人問他是否整容失敗、感覺像長期病患者,亦有網友指他的兩張照片分別跟王祖藍與阮兆祥相像,更有人問:「條友好似啲運行完晒,宜家覺得佢好似烏雲蓋頂咁。」

網民的討論竟引起袁偉豪本人的注意,他並在昨天深夜於社交網解釋自己的「外貌衰老」原因,以及反駁網友的批評:

身體的狀況有好時也有差時,每天趕著數十小時的拍攝進度,也不能吃飽,因為會肥導致上鏡不好看,其實很不容易,半天的假期也要趕著準備頒獎禮,起床做運動後隨即便要參加頒獎禮,我承認係有啲攰,因為我不想浪費這半天的數小時所以用去做運動,出來的效果並不是理想,冇辦法,是因為我不會浪費我人生上的每一個時刻,儘管你們覺得我是結婚後走樣,甚至乎醜男也好!感謝大家在(連登)特意地為我開一個話題,來為大家抒發一下你們的壓力。 其實每一個人也會變老,能力越大責任越大,我努力去拼搏,努力工作賺錢來照顧家人,努力工作賺錢去照顧我老婆,努力工作去賺錢去供樓,那麼我面容略為攰一點也是正常的,好多謝你們的批評!請你地繼續去批評我,繼續話我食軟飯,繼續話我去做鴨,繼續話我一味靠黐,繼續話我做戲好屎,你們的負面批評只會讓我繼續努力去做好自己! 我會繼續去 好好建立自己生活

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

doryi 發表於 21-1-16 08:36
佢同岑杏賢拍拖嘅時候,啲笑容啊反應啊好開心㗎!不過須在佢花心!所以岑少姐先飛佢(佢本來話要娶人)之 ...

yes!that’s the point!
D 人成日話酸佢,勁攪笑!對住呢個人,有咩好酸?不過蒲得出來,有人開post, 咪吹兩句囉。

水晶宮

咁辛苦不如退出娛樂圈啦,反正佢嘅娛樂事業都無咩大改進,佢老婆就賺錢買花帶,一齊離開個是非圈啦!

別墅

子若 發表於 21-1-15 17:43
係呀,根本網上大把呢d 酸民,其實無必要理佢地。 袁生eq 唔夠高

d酸民就係想揾d eq唔夠高既黎打擊,所以無需要理會佢地,自社會運動已發現依家個世界基本上已被魔鬼掌控晒

男爵府

kaka80 發表於 21-1-15 11:46
佢真係好在意人地點睇佢, 佢吾回應好過啦

愈講愈多人留意佢
而佢個樣真係好無精神

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

EEQQ68_CACA 發表於 21-1-16 06:43
在娛樂圈生存,首要觀眾緣,EQ要夠高,聽到負評就當激勵,接受唔到批評,就不要去看,即聽到當聽唔到,睇到 ...

套衫好似佢老婆幫佢揀,佢老婆仲突登襯返隻色化妝。

其實鄭生咪又係搵左個有米何小姐做老婆,你估無人鬧鄭生咩,由拍拖話到結婚,宜家都大把人唔鐘意聽佢唱歌,不過人地EQ高,唔理,起碼結婚後個樣都精精神神,夫婦同台,feel到係開心。

有幾多個做娛樂圈,無俾人批評過,真係認真便輸了

別墅

yaumuimui 發表於 21-1-15 13:26
學吓張繼聰,默默努力工作讓觀眾睇到他進步有實力,從而改變觀眾睇法。宜家他一唔高興就放上網放負,EQ低, ...

唔係講笑,佢eq真係幾勁,分手o個下佢壓力應該真係大到一個點

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

佢不如選擇退出啦,好慘啊,之前我都唔鍾意哩pair,但如果對哩啲酸言酸語咁在意,食唔到哩行飯,反正已娶到有米老婆,可以減產啲... 雖然篇野就話會因為佢地啲批評繼續努力,但唔知點解覺得佢情緒好壓抑,做藝人想爆都冇得爆,真慘。前度都成為幸福人妻啦,其他人都應該放過佢

子爵府

199707100304 發表於 21-1-16 09:55
其實覺得有點可惜..... 曾經好喜歡睇佢。其實佢默默做戲,唔好咁多回應,可能咁會好好多。佢自己真係要che ...

係喎唔知點解佢個樣好抑鬱呀而家!好唔開心咁樣

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

對自己有信心...其實唔洗解釋咁多...總有人喜歡同唔喜歡自己, 好難要求唔喜歡你嘅人認同你... 慳番啖氣繼續努力工作好過...

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

doryi 發表於 21-1-16 08:36
佢同岑杏賢拍拖嘅時候,啲笑容啊反應啊好開心㗎!不過須在佢花心!所以岑少姐先飛佢(佢本來話要娶人)之 ...

其實覺得有點可惜..... 曾經好喜歡睇佢。其實佢默默做戲,唔好咁多回應,可能咁會好好多。佢自己真係要cheer up 返,佢個樣真係好謝好憂鬱咁。
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

大宅

BKsquare 發表於 21-1-15 21:09
咁奇怪嘅
依家出黎做藝人
賣門面

冇錯,江嘉敏肥咗都比人話啦

保持外表係佢哋嘅責任

男爵府

回覆樓主:

小氣

男爵府

其實佢唔回應就係最好嘅反擊

子爵府

199707100304 發表於 21-1-15 20:05
同意,之前佢做司馬同埋牙佬,好鐘意睇佢。但自從佢同張小姐一齊後,開始唔討好,其實我都唔明,我對張小 ...

佢同岑杏賢拍拖嘅時候,啲笑容啊反應啊好開心㗎!不過須在佢花心!所以岑少姐先飛佢(佢本來話要娶人)之後好快佢就同佢宜家呢個老婆拍拖(但係又唔覺得佢開心個喎)到結婚嘅時候就話靠自己努力買咗層樓(但明明層樓7000幾萬又冇可能有資格買到喎)所以好多人唔鍾意佢囉!

男爵府

兩個垃圾走埋一齊

子爵府

donut012 發表於 21-1-15 11:48
只係覺得呢一pair由拍拖到結婚到而家,個女嘅就離奇興奮開心得過份,好似未見過佢個口合埋,而男嘅就雙目呆 ...

你講到好似個女係吸血鬼

珍珠宮

回覆樓主:

以前真係好型, 現在真係唔得了

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

在娛樂圈生存,首要觀眾緣,EQ要夠高,聽到負評就當激勵,接受唔到批評,就不要去看,即聽到當聽唔到,睇到當睇唔到,網上欺凌又何需認真發文解釋

自己努力自己知,認真便輸了!

再講樣子就的確比之前殘左,注意身體狀況,多休息更好,裝扮還是請專業人員幫手,台慶套衫的確麻麻,成個人太老氣

伯爵府

回覆樓主:

好正面啊
真心like

首頁
12345...13

尾頁

跳至