自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

上網快左,食電左,mylink app,見有得連步速,同玩種值,係咪有得賺分?

大宅

doun.y 發表於 23-11-12 09:08
上網快左,食電左,mylink app,見有得連步速,同玩種值,係咪有得賺分?

每日去儲分,每100分等於1蚊,可以付手機費時扣。而家啲分少左,以前抽盲盒每次有5分。

子爵府

我用咗數碼通好多年,但係最近呢兩年喺屋企同出面都收得好差,就轉左中移動。啱啱轉嗰兩個月非常暢順就好開心,唔知點解最近呢兩個月間唔中都收唔到搬咗辦公室直程得一格都唔知點算

別墅

Sa-die 發表於 23-11-14 21:06
我都係聽屋企人講數碼通個網收得幾好,所以之前完約轉左佢個5G用落又真係幾得幾好,又每月送2GB中澳漫遊數 ...

請問個5g plan幾錢?謝謝!

侯爵府

normam 發表於 23-11-23 16:57
我依家去外國都冇理,因為用數碼通漫遊係計日數一日GB唔使驚好似之前咁用爆數據收貴漫遊費帳單
...

我很多年前試過誤會了,結果交過HK$5xxx roaming data. 從此好有陰影,好小心。
依家有day plan, 會買定先

大宅

doun.y 發表於 23-11-12 09:08

請問是否真無限 無限速 ?是否有跟數據

別墅

sunshine0613 發表於 23-11-21 19:21
長開漫遊數據,如果去了外國又唔記得關可以好大鑊。

我依家去外國都冇理,因為用數碼通漫遊係計日數一日GB

唔使驚好似之前咁用爆數據收貴漫遊費帳單

侯爵府

Chanloklok 發表於 23-11-14 10:38
每個台都總有死位, 人人出入地方唔同又真係唔同
自己返工, 行街同屋企, 用csl一直都收到
...

用緊中移動,去上海時係前所未有咁順同快,但深圳就差啲,有啲偏少少嘅區或者商場某啲舖頭行入啲都收唔到。同行人用中聯通,深圳收得好好。

侯爵府

大力大力 發表於 23-11-19 20:23
要、所以我長開漫遊、入到中國大陸自然用到數據、而且可以上到WHATAPPS 、YOUTUDE .....任何網都可以上到 ...

長開漫遊數據,如果去了外國又唔記得關可以好大鑊。

大宅

回覆樓主:

剛剛簽咗約中移動5G, $108, 30gb, 送3gb大灣區, 社交網data任用, 大灣區聽電話免費...

別墅

sherrron 發表於 23-11-19 17:25
咁怪不得了,因為呢個月費真係平,
如果要內地data估計月費都會過百,
如果你個個月上,
新客我見官網做緊168/月有1GB大陸數據送,本地有60GB

子爵府

白毛毛 發表於 23-11-19 18:52
我張CSL SIM公司專登出俾我哋任何時間任何地方用手機check emails回WhatsApp,個個月用爆50G data。你居然 ...

你係咪坐荃灣線先?

我每次去到荔景站CSL直頭上唔到網

中移動起碼用到先

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

sunshine0613 發表於 23-11-18 23:03
請問中移動有包大陸數據,返到大陸重要唔要開roaming data先用到?

要、所以我長開漫遊、入到中國大陸自然用到數據、而且可以上到WHATAPPS 、YOUTUDE .....任何網都可以上到。
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

baby668 發表於 23-11-19 18:41
證明你真係少用csl,我用咗csl十幾年,同時有兩張卡,一個CSL 5g一個中移動5g,喺地鐵上網簡單嚟講csl,荃灣線 ...

我張CSL SIM公司專登出俾我哋任何時間任何地方用手機check emails回WhatsApp,個個月用爆50G data。你居然就咁睇我之前話中移某啲位收唔到果2句就話證明我用得少CSL。真係唔知點回你好

子爵府

白毛毛 發表於 23-11-12 16:48
係上網。地鐵內,慢都算,去到一啲位(其實都幾多)就上唔網,話網絡中斷,
...

證明你真係少用csl,我用咗csl十幾年,同時有兩張卡,一個CSL 5g一個中移動5g,喺地鐵上網簡單嚟講csl,荃灣線都係load,空氣,基本上都係上唔到網,反而中移動速度穩定同快

所以每次坐地鐵我都要將佢轉去中移動上網

仲有新蒲崗地區csl 5g網速只有二十幾mb但係我用中移動可以去到五百幾mb

伯爵府

sherrron 發表於 23-11-19 17:25
如果你個個月上,

別墅

lky3107 發表於 23-11-18 23:10
幫襯n年
5g $86/m
20激
如果你個個月上,
係可以問下有冇得UPGRADE

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

sunshine0613 發表於 23-11-18 23:03
請問中移動有包大陸數據,返到大陸重要唔要開roaming data先用到?

放下自在

伯爵府

sherrron 發表於 23-11-18 21:08
咩plan?
因為我見3台部分plan個個月有1G 內地data送~

幫襯n年
5g $86/m
20激
但無漫遊
唔知可否需要時問3台
加2激另外收費
咁就方便啲

侯爵府

edwardk0218 發表於 23-11-12 21:53
如果個plan 有國內數據,當接到國內網絡上網就會扣國內數據量

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊