自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

咁樣著好睇咩?定係潮流興

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

可能我保守D, 我會著番件打底背心OR換左個BRA

珍珠宮

我地以前露bra帶已經超尷尬, 而家露bra帶係閒事, 露bra直頭係潮!!! 我諗我地(大部份)真係要入博物館(同恐龍一樣絕種, 入去陪下d恐龍化石).

珍珠宮

原帖由 MamaQueen 於 09-8-11 12:47 發表
fashion ?
唔怪得依家好多學生妹白色校服內都是深色的bra.
我朋友係訓導主任, 佢話會叫一d常犯女學生的媽咪買定一d白色bra/底衫放在學校, 一見佢犯就要佢換bra/加件底衫. ...

大宅

fashion ?
唔怪得依家好多學生妹白色校服內都是深色的bra.
我朋友係訓導主任, 佢話會叫一d常犯女學生的媽咪買定一d白色bra/底衫放在學校, 一見佢犯就要佢換bra/加件底衫.

珍珠宮

原帖由 ZZdaphne 於 09-8-11 11:44 發表

完全同意。
其實真係大陸人著法,
有次係OP見個大陸女人,
黑色透明外衣加黑bra,
最難頂係........
用舊式揹帶揹仔,
個仔不停喊,
佢就不停係度un...... ...

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老

原帖由 波子 於 09-8-11 11:04 發表

笑 c 人啦! 好押韻.

不過自己接受唔到咁樣配搭, 我係老古董呱!
尤其係返工絕對唔接受, 不過間中有d同事會係咁著 . 假期出街還可接受當fashion. ...

完全同意。
其實真係大陸人著法,
有次係OP見個大陸女人,
黑色透明外衣加黑bra,
最難頂係........
用舊式揹帶揹仔,
個仔不停喊,
佢就不停係度un......

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

唔帶爸爸, 貼hello mimi 貼紙

珍珠宮

大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 roccomami 於 09-8-11 00:09 發表
白裏透bar bar、睇到男人變傻瓜。
理妳係大瓜定細瓜、最緊要見妳個 bar。

笑 c 人啦! 好押韻.

不過自己接受唔到咁樣配搭, 我係老古董呱!
尤其係返工絕對唔接受, 不過間中有d同事會係咁著 . 假期出街還可接受當fashion.

珍珠宮

原帖由 lyhv 於 09-8-11 10:59 發表

各花入各眼, 唔關年紀事, 你睇夏蕙姨著衫打扮幾in就知...

日光日白, 你做乜講佢....(雖然佢後生時真係幾靚)

侯爵府

原帖由 goat 於 09-8-11 10:52 發表

其實一直都冇人嘈...........係我呢d老餅唔明白, 先問下先已

各花入各眼, 唔關年紀事, 你睇夏蕙姨著衫打扮幾in就知...

珍珠宮

原帖由 lyhv 於 09-8-11 10:49 發表

我覺得其實著咩色bar, 只要啱場合又襯得靚, 白色,肉色, 甚至紅橙黃綠真係無所謂, 各花入各眼啫! 大家對唔好為咩色傷和氣啦 mouth:mouth:" />

其實一直都冇人嘈...........係我呢d老餅唔明白, 先問下先已

水晶宮

原帖由 lyhv 於 09-8-11 10:49 發表

我覺得其實著咩色bar, 只要啱場合又襯得靚, 白色,肉色, 甚至紅橙黃綠真係無所謂, 各花入各眼啫! 大家對唔好為咩色傷和氣啦 mouth:mouth:" />

以正視聽, 無傷和氣, 大家和平氣氛下sharing 之嘛

珍珠宮

原帖由 lyhv 於 09-8-11 10:45 發表

會唔會搞亂左其中一些關係呢? 我相信某些人對白衣黑bra(or whatever color)覺得好潮(或靚啦), 唔係因為見到大陸人著而跟風...

我都唔知有冇搞錯, 可能真係要問下佢地先知。

侯爵府

原帖由 上校車 於 09-8-11 10:43 發表

我反而覺得奇, 原來有人認為白衣裡穿白色或肉色係不正常

我覺得其實著咩色bar, 只要啱場合又襯得靚, 白色,肉色, 甚至紅橙黃綠真係無所謂, 各花入各眼啫! 大家對唔好為咩色傷和氣啦 mouth:

侯爵府

原帖由 goat 於 09-8-11 10:39 發表
終於追返晒d post,
有d位唔係好明,
白衣黑bra(or whatever color),
部份人覺得好潮,
但同時大陸人o既打扮一般香港人都會覺得好娘,
但點解又會覺得白衣黑bra係潮? ...

會唔會搞亂左其中一些關係呢? 我相信某些人對白衣黑bra(or whatever color)覺得好潮(或靚啦), 唔係因為見到大陸人著而跟風...

大宅

me too~~~我好怕d bra有厘士.. 俾人睇到d紋我就唔自在.. 就算見衫唔透哂, 有紋我都忍唔到... 要著背心..
大前題, 著到咁老公都唔會俾我出街..
原帖由 依媽 於 09-8-10 17:52 發表
死喇!我諗我真係好老土 ,事關我著白色衫一定會帶肉色bra,連白色bra都唔會帶,因為白色加白色我覺得都好現。

而且我好怕著喱士胸圍,因為如果件衫薄,嗰啲喱士痕就會現咗出黎......所以我多數都買光身bra。

...

水晶宮

原帖由 goat 於 09-8-11 10:39 發表
有d位唔係好明,
部份人覺得好潮,
但點解又會覺得白衣黑bra係潮? ...

我反而覺得奇, 原來有人認為白衣裡穿白色或肉色係不正常

珍珠宮

有d位唔係好明,
部份人覺得好潮,
但點解又會覺得白衣黑bra係潮?

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

其實著咩色bra 係唔緊要, 最緊要著件底衫, 就唔透bra 囉!
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

首頁
12345...8

尾頁

跳至