想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

我係5月尾做吸宮手術,睇緊中醫調理。但中醫話未得!唔知應該繼續等定開始開工?

男爵府

原來6月咁多人小產架?!?! 咁駛唔駛改TOPIC, 哈哈, Just kidding.....

好啦, 我地要比心機, 希望陸續收到大家既好消息!!

btw, 我想問下大家, 而家有咩要食/做黎準備呢? 我而家只係keep住睇中醫, 同埋食葉酸咋, 仲有無其他呀?

大宅

我六月小X左
而家都正式開工喇
希望快D BINGO啦

伯爵府

好媽媽勳章 陪月勳章

恭喜你呀...聽到呢個消息好"鄧"你開心呀....

我同你係同期小産....希望我可以好似你咁好彩, 呢個CYCLE都BINGO啦..:)

不過呢個月有D忟.... DODO個幾日忙住搬屋, 日日搬搬抬抬...搬完第二日即刻去左旅行...TIRED到不得了, 日日食魚生, 仲浸左2次溫泉...... 浸個陣乜都無理...而家有D驚...

ANYWAY, 希望你今次一切順利 :)

原帖由 vv2009 於 09-10-13 23:13 發表
我係6月小產... 今個月check到bingo... 雖然未照到胎囊, 但起碼正明- 小產後係可以bingo ge...

我同意我地e d小產過ge人.. 係真係有左都會好擔心.. 總之係咩都擔心一餐...

加油呀!! 小產後3個月再努力... 祝各位 ...

別墅

原帖由 vv2009 於 09-10-13 23:13 發表
我係6月小產... 今個月check到bingo... 雖然未照到胎囊, 但起碼正明- 小產後係可以bingo ge...

我同意我地e d小產過ge人.. 係真係有左都會好擔心.. 總之係咩都擔心一餐...

加油呀!! 小產後3個月再努力... 祝各位 ...

恭喜你!你要小心保重!

大宅

加油呀!! 小產後3個月再努力... 祝各位早日bingo.. 有個健健康康ge bb降臨... ^^

別墅

原帖由 Mani_Fai 於 09-10-13 16:26 發表
我上年9月宮外孕, 三個月之後即係12月再有左, 宜家我bb已經出左世, 今年8月出世, 雖然係早產, 出世時得4磅, 宜家出左世2個月了, 有9磅...

初時知道自己咁快又有左都好担心, 怕bb會走... 屋企人都唔敢問咁多, 怕bb小 ...

好多謝你嘅分享,希望我哋都可以好快有健康bb。

男爵府

我上年9月宮外孕, 三個月之後即係12月再有左, 宜家我bb已經出左世, 今年8月出世, 雖然係早產, 出世時得4磅, 宜家出左世2個月了, 有9磅...

初時知道自己咁快又有左都好担心, 怕bb會走... 屋企人都唔敢問咁多, 怕bb小器...

別墅

Yeah! 大家一齊做2010年媽媽

大宅

好呀, 好呀
大家一齊做2010年媽媽

男爵府

其實我諗呢, 我地小產過既, 都實會有D陰影, 會有D驚....就算拖遲D, 可能都會驚, 到時年紀又大左, 如果唔係即刻中, 要試幾次, 個心可能仲急.....諗諗下, 算啦, 試就試啦, 一於下個月開工, 哈哈!!

大家都要努力呀, 我希望我地幾個, 下次有機會再做同一個月既預產媽媽啦

原帖由 baby525 於 09-10-13 12:36 發表

一方面又好想快些有, 另一方面又害怕, 所以不斷比借口自己, 話明年先la. 不過我年紀唔細, 剛剛33了, 都唔知點算...
bibifa, 我唔知有無記錯, 我記得你還有一個小朋友的, 起碼你都比我地好, 我生一個都夠呀!

希望 ...

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 baby525 於 09-10-13 12:36 發表

一方面又好想快些有, 另一方面又害怕, 所以不斷比借口自己, 話明年先la. 不過我年紀唔細, 剛剛33了, 都唔知點算...
bibifa, 我唔知有無記錯, 我記得你還有一個小朋友的, 起碼你都比我地好, 我生一個都夠呀!

希望 ...

baby525 我同你同年...你記錯啦!! 我都係第一胎。
唔緊要啦!! 依家最緊要身體好...身體一 ready夠, 一定可以一take KO, 加油呀!! 有唔開心上黎傾下計....個人都會心d。 我地個個jm 2010年都可以擁抱自已既寶寶。
2009年6月3日這天....我失去肚裡的愛女。

マリン媽媽永遠愛妳!!

大宅

原帖由 bibifa1225 於 09-10-12 19:57 發表

hi baby525

怕我都一樣怕, 不過我地此終要刻服, 係呀...可以既話咪比多d時間自已去調理下身體囉。
我地一定可以 bingo 既。 加油呀~~

希望我地2010年一起做媽媽, 還有寶寶龍呀!

大宅

醒目開學勳章

所以你認為ok就開始啦^^

別墅

原帖由 ~*candy*~ 於 09-10-12 22:57 發表

你好呀~~~~
我本黎同另一個媽媽都係0912既媽媽黎
我同佢由0912topic認識
再同佢一齊流產左
當時5月我係12w5d
係小產後2個月
我同佢不約而同咁一齊再出現1005媽媽既topic

中西醫既角度大家都有唔同既睇法
我無問 ...

恭喜你!你要小心保重!
我本應都係around 0912 或 1001。

你都好快又有咗!係令人鼓舞!

別墅

原帖由 elleshirley 於 09-10-12 22:24 發表
Hello Candyyuk, 我記得你好似同我一樣,五月小產,我都今個月啱啱開工喇 !你喺咪忡好担心呀?

我bb照唔到心跳,5月27号做手術。
我間唔中都仲覺得傷心!例如見到人哋大肚或bb。
担心都有啲!
希望神会賜比我哋健康bb!我唔想做高齡產婦。

祝早孕!

大宅

醒目開學勳章

原帖由 candyyuk 於 09-10-12 12:16 發表
我係5月尾做吸宮手術,睇緊中醫調理。但中醫話未得!唔知應該繼續等定開始開工?

你好呀~~~~
我本黎同另一個媽媽都係0912既媽媽黎
我同佢由0912topic認識
再同佢一齊流產左
當時5月我係12w5d
係小產後2個月
我同佢不約而同咁一齊再出現1005媽媽既topic

中西醫既角度大家都有唔同既睇法
我無問過佢地既意見
只係見刮宮後2次既m都正常
身體狀況我都覺得回恢晒
所以就開始努力
結果第3次既m都未黎
就俾我試一個月就成功左

5月到依家都差唔多5個月啦
你如果覺得你身心都ok
就努力啦
早d努力 早d結果
加油^^

等待驗證會員

Hello Candyyuk, 我記得你好似同我一樣,五月小產,我都今個月啱啱開工喇 !你喺咪忡好担心呀?

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 casllsac 於 09-10-12 20:59 發表
我今年年頭小產,由五月開始嘗試再有.但到而家都未bingo呀!
其實我覺得心理因素有關,自己又想中但又害怕.....

我明白呢種不安心情既....但個心理關口點都要過, 過咗...我地又係新開始, 寶寶等緊我地架。
2009年6月3日這天....我失去肚裡的愛女。

マリン媽媽永遠愛妳!!
casllsac 該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至