跳至

首頁
12345...15

尾頁

大宅

因為有媽咪想了解番半歲生日會既財政狀況,所以我post番條數出黎俾各位參考:
Income
Party Fee (202A,113B)30,330.15

Expense
Buffet Chgs (202A) $100 X 20020,000.00
Leaflet (106 pcs w/8pp)530.00
Stationery (label)21.00
Messing (wet tissue, santinize tissue)52.00
Transportation Fee435.00
Cake625.00
Toys
6,908.00
Total:28,571.00

Income - Expense:1,759.15

餘款$1,759.10已於11月1日入大臣子戶口.

王國長老

王國長老

原帖由 大臣子 於 09-12-12 02:34 發表
我今天已尋求法律意見,對於你們所謂的真相如有證據歡迎提出來,唔好話聽我講過或是聽人講過就當事實,還有提醒你們由於文章自負,如再有發言者發出沒有證據的言論及毀壞我個人聲譽的言論,本人必會追究!
此外由於餘下款 ...

原帖由 大臣子 於 09-12-12 21:55 發表
半歲生日會報名和收錢都不是我,參加者亦不只bk會員,真的不明白你們bk為何會介入,為何不一早建議佢地報警求助?

現一併回應.

事情發展到此, 再爭辯亦沒意思, 現在剩下要討論的是退款和退物資的問題, 不必再爭辯下去, 除此以外, 責任問題超版不會再插手, 既然大臣子覺得報警是解決辦法, 現在交由大家自己決定, 版主現把此主題關閉, 以保留作日後或作法律用途.

請大家不要再為退款/物資/查詢支出等要事以外的事再討論下去, 爭辯幾天已經夠了, 我亦不想再就超版是否公平的事一直再解釋, 無論如何, 我們除了必需的查詢事宜, 不會再介入責任問題, 如大臣子所說, 要報警的就報警, 否則不要再糾纏在這個話題上了.

edea
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

男爵府

魅力公主 7周年華麗國民

原帖由 yubaby 於 09-12-12 21:30 發表

大臣子,

我知道你不能24小時ONLINE答問題, 但你可唔可以答以上問題呢?

你不回答是因為私隱問題?

是你已解決了?

還是你覺得我多管閒事, 禮物在你手, 你不要我們幫助都會在短時間內解決? ...

這個我覺得不需向你交待,因為你不是未領取禮物包的mami!

男爵府

原帖由 yubaby 於 09-12-11 10:31 發表
大臣子,

你可否說出誰還未取禮物袋和禮物?

我們代為通知有關媽媽, 看看她們意願吧.

大臣子,

我知道你不能24小時ONLINE答問題, 但你可唔可以答以上問題呢?

你不回答是因為私隱問題?

是你已解決了?

還是你覺得我多管閒事, 禮物在你手, 你不要我們幫助都會在短時間內解決?

複式洋房

7周年華麗國民

原帖由 LaLaLand 於 09-12-12 12:51 發表
你lee句說話很差勁,唯恐天下不亂~

恩~! 我都有同感! 冇計啦, 人太直, 唔識轉彎換角。但我講既都係事實。我的確係當睇戲咁睇, 我擺明話人知,我晌度睇你地講野有咩問題, 乜我哩d小角色出黎講野, 都有人理會架咩??Oh....明白晒喇... 我地咁好傾, 不如約出黎大家飲杯野啦~~

複式洋房

7周年華麗國民

i agree with you!! 我本來同你一樣,唔想出聲,等件事快d平息就算架~! 你睇我個acc就知我晌bk做潛水員啦! 不過見到大家好似圍攻緊某一d人至出黎講野咋..(完全睇唔過眼) 本來都係用眼睇戲既.. 不過你地回應我, 我冇理由唔回應番你地咁麻~~ 我覺得我講野冇咩問題, 只係覺得你地咁樣對d義工, 簡直不知所謂。

原帖由 a9602066 於 09-12-12 12:50 發表

本來都唔想出聲,等件事快d平息就算!因為繼續討論只會抺殺晒義工媽咪所付出嘅一切!參加呢個生日會時,我唔識你哋,我只係透過呢個平台,交流湊仔心得,每人都係君子之交,所以我冇資格去批評任何一個人.我只知當日我同bb ...

男爵府

你lee句說話很差勁,唯恐天下不亂~

原帖由 銀座 於 09-12-12 12:13 發表

快d繼續圍嘔大臣子啦, 我等緊睇緊戲架!! =0=

大宅

環保接龍勳章 畀面勳章

原帖由 銀座 於 09-12-12 12:13 發表

你都幾攪笑架喎...我講幾句架,就係同大臣子有關,咁你諗野都幾複雜架喎~~~ 聽你所言, "文責自負" 真係好鬼死嚇人囉... 真係登臣子好鬼驚啊...你小心你用詞好過啦!! 真係唔睇唔知, 原來0812 都會有隊媽媽咁鬼複雜架 ...

本來都唔想出聲,等件事快d平息就算!因為繼續討論只會抺殺晒義工媽咪所付出嘅一切!參加呢個生日會時,我唔識你哋,我只係透過呢個平台,交流湊仔心得,每人都係君子之交,所以我冇資格去批評任何一個人.我只知當日我同bb都好開心,我尊重/感謝所有義工媽咪.

之但係你想睇戲咪繼續睇囉!亦都好歡迎.但睇係用隻眼,唔駛加把口,加隻手,本來事件已經差唔多解決,為何又要再引起風波呢?

大宅

我都是等緊"當時人"出來繼續做戲,希望"當時人"可在照顧家庭同時仍可抽空出來做埋呢場戲呢

複式洋房

7周年華麗國民

原帖由 stoc15 於 09-12-12 11:34 發表
"鬼唔知你地夾埋攪是非咩"
"你地既主要目的係咩, 心照啦
如大臣子所言,請小心用詞因"文責自負"啊!!!!!!

你都幾攪笑架喎...我講幾句架,就係同大臣子有關,咁你諗野都幾複雜架喎~~~ 聽你所言, "文責自負" 真係好鬼死嚇人囉... 真係登臣子好鬼驚啊...你小心你用詞好過啦!! 真係唔睇唔知, 原來0812 都會有隊媽媽咁鬼複雜架? 哇... 咁我真係好好彩,生早一日都死得=0= 好彩我果邊d 媽媽一d都5複雜, 你地目標唔係我, 快d繼續圍嘔大臣子啦, 我等緊睇緊戲架!! =0=

男爵府

原帖由 大臣子 於 09-12-12 02:34 發表
我今天已尋求法律意見,對於你們所謂的真相如有證據歡迎提出來,唔好話聽我講過或是聽人講過就當事實,還有提醒你們由於文章自負,如再有發言者發出沒有證據的言論及毀壞我個人聲譽的言論,本人必會追究!
此外由於餘下款 ...

1)現階段相關人士已經於日前發表意見,當中
涉及有否毀謗你個人,歡迎你尋求法律意見.
如果當中有人是對你有不公平的指控,
歡迎你拿出事實及有根據的證據,在公開的討論區
發表你個人意見.

2)現在大家在這公開的版面公開討論,
不是針對任何人,只是對事件.

3) 現在"超版" 及"版主" 都會留意這件事.
再重申,"超版" 己留言,希望大家關注
"餘款" 及 餘下"物資" 大家點樣安排,
大家再爭論其他問題,都是沒有意思的.

4) 今次事件引發大家討論,值得我們反思及思考的,
任何人士在"親子王國"這公開平台,
在此參加生日活動,是與親子王國沒有關係的,
但是有沒有人透過這平台,為了舉辦活動為名,
去侵吞金錢及物資,不得而知.

5) 今次事件只是冰山一角 ,還望 "超版" 關注有關事件,
在公開的平台提醒參與生日會的攪手.不希望事件重演.

大宅

"鬼唔知你地夾埋攪是非咩"
"你地既主要目的係咩, 心照啦
如大臣子所言,請小心用詞因"文責自負"啊!!!!!!

大宅

原帖由 大臣子 於 09-12-12 03:39 發表

你講嗰個人同當事人係邊個ar?

gloriawcwong 說的那個"當時人請他/她自己對號入座"吧!

男爵府

原帖由 ××香子* 於 09-12-12 10:12 發表
講幾句就話幫人低莊,助紂為弱..乜原來其他人就咁清高..原來係有人入世咁深既...唔怪得當時會有人扮friend痴埋黎..仲add曬人地d friend tim...死啦...實有人知我係邊我啦..唔知會唔會比人報復tim呀..我又拿屎上身啦.. ...

其他不必要嘅嘢我唔回應喇。但係麻煩你先去表態想餘款點處理,唔該哂。

http://forum.baby-kingdom.com/thread-2796793-1-1.html

複式洋房

講幾句就話幫人低莊,助紂為弱..乜原來其他人就咁清高..原來係有人入世咁深既...唔怪得當時會有人扮friend痴埋黎..仲add曬人地d friend tim...死啦...實有人知我係邊我啦..唔知會唔會比人報復tim呀..我又拿屎上身啦..XD唔知又有冇人會對號入座呢..hehehe??

我個人覺得知道d $ 水落石出就告一段落,,點知仲沒完沒了..

男爵府

原帖由 gloriawcwong 於 09-12-12 03:11 發表
回應銀座的說話:
首先你唔知我地係邊個唔打緊,我地知你係邊個就得!
低莊的係你幫住嗰個人,並唔係我地,起碼我地唔會精人出口苯人出手,我地會自己回應囉!唔該你叫返當事人出黎回應。
仲有你其實有無睇清楚之前的對話? ...

你講嗰個人同當事人係邊個ar?

複式洋房

7周年華麗國民

原帖由 gloriawcwong 於 09-12-12 03:11 發表
回應銀座的說話:
低莊的係你幫住嗰個人,並唔係我地,起碼我地唔會精人出口苯人出手,我地會自己回應囉!唔該你叫返當事人出黎回應。
仲有你其實有無睇清楚之前的對話? ...

哇!! 聽落去...你都幾正義架喎~~ 睇得戲多呀??? 好心你地咪咁無聊啦~ 鬼唔知你地夾埋攪是非咩... 如果冇睇清楚內容就唔出聲啦...睇唔過眼你地成班人晌度攪事傘~! 你地既主要目的係咩, 心照啦~~ 冇話幫邊個, 只係睇唔過眼幫口有咩問題?? 睇你講d口吻,好似地頭蟲黎... 你地咁鬼正氣,自己人打自己人, 真係好睇過畢打自己人啦~! 唉...我8完喇...費事燒埋我果度, 你都知啦,你知我係邊個黎咁麻...我真係驚架!!! 你人多世眾, 博咀要捱眾人駡, 你地慢慢自己人打自己人啦~ 我繼續睇戲。=0=

複式洋房

回應銀座的說話:
仲有你其實有無睇清楚之前的對話?小妹妹,咩叫好人?你入世未深我唔會怪你。做錯事係要認錯,而唔係一而再,再而三咁屈人去搵人陪葬!!你咁樣去幫一個你認為嘅好人,助紂為弱,我覺得你有拿X上身的感覺。
不過我覺得係佢唔應該再搞呢啲咁大型的活動。
呢度係講真話的地方,你唔鐘意可以唔睇。我相信真相係會戰勝一切。
我地咁多媽咪都係想知真相多啲!

複式洋房

7周年華麗國民

其實我真係覺得好攪笑囉~! 半歲生日會事隔左咁耐, 至叫人地拎返盤數出黎交代, d單據隔左咁耐, 冇晒都唔出奇啦~ 大家似玩野多d喎...你地咁唔信任個攪手,咁當初又join 個party?? 真係睇到你地班0812攪成咁,真係唔知好嬲定好笑!仲有呢我想講哩件野好似同一歲生日會冇關,點解又會有人求助呢?
同埋我晌一歲生日會個post只見到人多謝義工~! 為何超版list條link出黎話收到人求助既???

anyway, 做義工真係..... 慘.....

男爵府

此外由於餘下款項一向是由財務負責,本人將會於見證人陪同下前往銀行退回給財務!
另外餘下物資請當初負責拿贊助的mami於下星期內聯絡本人拿回否則我會依贊助商的地址退回!
仲有唔好要求人地24小時都上bk覆你地嘢lor!!!

首頁
12345...15

尾頁

跳至