美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

我想問大家用開邊隻bb cream好用架??分享下..

禁止訪問

水晶宮

我未用過, 見敢煩都ng敢用

原帖由 cheapbombom 於 10-1-12 22:55 發表
我就係用UGB...要等10分鐘至上蜜粉, 好煩喎..用BB cream都係貪佢快, e家反而慢左...

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

所以我通常習慣係分開幾次, 洗完面揸哂日常護膚品, 就走去換衫, 等護膚品吸收, 換得衫嚟都3-5分鐘啦, 跟住就bb cream, 揸完bb cream就整吓頭髮, 攪吓d濕碎嘢 (戴埋錶, 執埋手袋), 咁又攪咗起碼5分鐘, 跟住就上蜜粉.....攪掂出得門口

不過每個人習慣唔同, 睇你自己點安排

伯爵府

我就係用UGB...要等10分鐘至上蜜粉, 好煩喎..用BB cream都係貪佢快, e家反而慢左...

原帖由 ronleung 於 10-1-12 22:12 發表
me 2

大宅

me 2

原帖由 luckybabymama 於 10-1-9 10:41 發表

我近排去完旅行買左一隻bb cream 牌子係UGB,我覺得都幾好,可以一試

珍珠宮

innisfree
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我又冇咁情況喎......
你係咪揸完bb cream之後就即刻上蜜粉??
我通常會揸完bb cream之後最少等5-10分鐘, 等bb cream完全吸收後先再上蜜粉

原帖由 cheapbombom 於 10-1-11 16:47 發表
平時用蜜粉無事, 第一次搭落BB cream用, 出事...

伯爵府

平時用蜜粉無事, 第一次搭落BB cream用, 出事...

原帖由 咕b 於 10-1-11 16:38 發表
用咗bb cream之後再上遮瑕, 一定要落妝, 就算單用bb cream都要落妝, 如果唔係, 長久以後都係會傷皮膚架, 其實你當佢係化妝品咁會比較好

蜜粉買之前你有冇試色? 有d bb cream揸上面之後都會同本身面色有唔同, 所以bb ...

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

用咗bb cream之後再上遮瑕, 一定要落妝, 就算單用bb cream都要落妝, 如果唔係, 長久以後都係會傷皮膚架, 其實你當佢係化妝品咁會比較好

蜜粉買之前你有冇試色? 有d bb cream揸上面之後都會同本身面色有唔同, 所以bb cream買之前最好都係一樣試色先

原帖由 cheapbombom 於 10-1-11 16:27 發表
未用過bb cream, 尋日第一次用...想問..

如果要用遮蝦, 係咪係上BB cream次前揸好...
另, 咁咪即係一定要落妝啦...
我覺得揸完BB cream ok, 但一上蜜粉就好白...似隻鬼多didi...

...

伯爵府

未用過bb cream, 尋日第一次用...想問..

如果要用遮蝦, 係咪係上BB cream次前揸好...
另, 咁咪即係一定要落妝啦...
我覺得揸完BB cream ok, 但一上蜜粉就好白...似隻鬼多didi...

原帖由 咕b 於 10-1-11 15:45 發表
上個月買咗skin79試, 幾好, 好易推

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

上個月買咗skin79試, 幾好, 好易推

大宅

hanskin~

民房

missha 紅色BB

禁止發言

大宅

原帖由 meko626 於 09-12-20 12:11 發表
我想問大家用開邊隻bb cream好用架??分享下..

我近排去完旅行買左一隻bb cream 牌子係UGB,我覺得都幾好,可以一試

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 大眼仔mama 於 10-1-3 19:41 發表
用開Dr Jart silver, 幾好用又遮瑕, 但隻色少怪, 一定要加loose power. 近排用雪花秀bb cream, 隻色好自然但比較簿, 遮唔到斑斑, 但有50度防曬Pa+++, 平日去街齋佢已經好正好自然. ...

May I know how much for 雪花秀bb cream? Thanks!

大宅

用開Dr Jart silver, 幾好用又遮瑕, 但隻色少怪, 一定要加loose power. 近排用雪花秀bb cream, 隻色好自然但比較簿, 遮唔到斑斑, 但有50度防曬Pa+++, 平日去街齋佢已經好正好自然.

伯爵府

心思思想試下BB cream,但係睇完今日生果日報果篇報導後令我有D猶疑,有冇人可以俾下意見?

http://hk.apple.nextmedia.com/template/apple/art_main.php?iss_id=20100103&sec_id=4104&subsec_id=11869&art_id=13588008
正義或會遲來但不會缺席

大宅

I like Missha Vita, very good for me,
I have finished two already and has bought a few in Korea during last trip.
In korea much cheaper than in HK,

首頁

尾頁

跳至