跳至

首頁

尾頁

伯爵府

請問有冇bb已經成功戒片呢? 可否分享過程呢??

大宅

My boy same same. 忍. when he really needs to vee vee or poo poo, he tries to 忍. And cry for diaper. He can really 忍尿 for few hours.

別墅

我個女去完加拿大返黎就戒左,之前就教極都唔得,點知返黎教左兩日就得左,而家連瞓晏覺都冇著片,剩係晚上同去街先著,慳番好多買片錢!

大宅

好開心, 噚日終於肯叫屙臭臭, 同埋佢開始識忍尿尿, 去vv既次數少左, 但係一唔睇實佢, 佢又會瀨vv, 仲會係到大叫, 激死人 !

別墅

原帖由 竹兒 於 10-3-6 18:18 發表
阿仔見potty如見鬼, train左一排唔ok, 最近凍時又冇咩train, 呢幾日暖返又再試過, 但佢次次都開左大先講囉~ 小便就直頭唔出聲!

我個case同你一樣, 有咩方法可以克服到呢?
我見佢宜家1日都去2-3次vv, 我驚佢忍尿呀

複式洋房

亞囡基本上已經成功,因為無論大、小佢都會叫我同佢去廁所,只係有一、兩晚唔願起床,結果喺條片度攪掂。

大宅

I'm still working on this, but it's very hard, bcoz my son does not like to pepe at the bathroom, when i call him to go, he always say "NO"!!!how can do about this? pls give me any idea。

別墅

我囡囡半年前已懂得話比大人知開大,但尿尿就只得朝早起身嗰次會响厠所屙,其餘都係屙响條片。

其實,上年年尾她已開始懂得同我哋講,不過天氣轉冷又不敢唔著片,始終都戒唔成,希望天氣回暖時再努力!

大宅

月餅勳章 好媽媽勳章

我都同個女介緊片la,我每朝早要個女响"譚罐"度痾第一篤尿,之後就每4個字同佢去尿尿(因為我個女小便比較頻密),同埋佢幾時飲水,跟住再睇時間同佢去尿尿!總之就係睇時間同佢介片啦!如果佢賴尿咪同佢講下次"痾尿尿要叫媽媽"呀咁囉!

大宅

細Bd尿尿都係好密, 佢又係大便時唔出聲, 望到佢定左就知道佢係開大, 唔係米又賴左落條片到, 激死人 !

複式洋房

我都未開始幫阿囡戒片呀~

子爵府

醒目開學勳章

haha! 我亞囡都係咁呀! 比佢激死呀!

原帖由 stormlemon 於 10-3-19 16:40 發表
我阿仔仲激氣, 叫佢PEE PEE / POO POO之前同我講,就次次痾完先講.

唔急個陣就要去廁所 (坐 / 玩), 急個陣就死都唔坐~~!! 吼~~~

呢掛暖D諗住定時定侯同佢去廁所, 佢就唔痾, 一著返條片即痾~~噴血~~ ...

複式洋房

我阿仔仲激氣, 叫佢PEE PEE / POO POO之前同我講,就次次痾完先講.

唔急個陣就要去廁所 (坐 / 玩), 急個陣就死都唔坐~~!! 吼~~~

呢掛暖D諗住定時定侯同佢去廁所, 佢就唔痾, 一著返條片即痾~~噴血~~

子爵府

好媽媽勳章

我仲未幫阿女戒片呀...而家D天氣時凍時熱...等真係熱天既時候開始幫佢戒...

[url=http://lilypie.com][img]

複式洋房

回覆 5# 竹兒 的文章

我個仔都係... 見到個potty 就走都走唔切.. 都唔知幾時先可以幫佢介到片片... 真煩..

伯爵府

戒佐個幾星期, 都好順利, 但小便次數非常頻密, 一日幾10次要去, 呢幾日好d, 無再要去咁多次!

別墅

My son started this week. The progress is good.

水晶宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

阿仔見potty如見鬼, train左一排唔ok, 最近凍時又冇咩train, 呢幾日暖返又再試過, 但佢次次都開左大先講囉~ 小便就直頭唔出聲!

別墅

My son has not started yet.

伯爵府

原帖由 mankok 於 10-2-4 13:11 發表
我囡囡2歲已經戒左片了...
反而囝囝就戒緊都戒唔到片~~

有一排都肯講的...婆婆揍後就冇講了...

我就未開始幫佢戒片, 但佢開大會出聲好少响尿片都屙, 但真係唔知戒片既步驟, 有冇人可以分享下呢?

首頁

尾頁

跳至