自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

話說昨日中午同兩個仔去了九龍城食LUNCH, 見到有錶位就泊啦...唉, 但自己技不如人, 入位時應該"擦"到後面架車既車頭...咁即刻落車say sorry先啦...

咁個果司機好好, 佢話你唔好急, 慢慢泊好架車, 顧住兩個小朋友先, 咁我再泊好車後, 就即刻再落車猛咁講: 對唔住, 唔好意思...

佢話: 唔緊要, 最緊要顧住D小朋友, 你等陣出車小心D就得架啦...

此時, 我再望真D, 把聲咁熟既...原來係吳家樂...嘩, 佢真人好靚仔, 又型, 最重要係佢好nice, 佢既語氣令我即刻唔驚, 因為我係第一次撞到人地D車...

男爵府

複式洋房

我係社工, 5-6年前因為工作關係, 有幾個青年義工經我安排, 跟tvb 做一些訪問, 之後義工都跟我提過, 話覺得吳家樂好好人, 因為當日幾個青年人坐著呆等幾粒鐘, 期間吳家樂居然主動去跟他們傾計,說笑話, 還讚義工熱心幫忙, 令幾個義工非常開心...。之後我聽返, 相信佢真係一個好人, 因為實在無需要應酬你幾個義工仔.... 所以當時(佢果陣還未結婚)對佢印象已經好好...

翡翠宮

想生BB熱投 hashtag影視迷勳章

水晶宮

環保接龍勳章

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

公爵府

醒目開學勳章

大宅

好媽媽勳章

佢真係好好呀

大宅

He is really wonderful, his wife is very lucky too.

水晶宮

子爵府

好媽媽勳章

呢樣真呀,好多人拿拿聲屈番幾百蚊TIM.
有朝心急趕住送仔番學,入R波快左少少咁,貼到后面車BUMPER,呵...兩公婆即刻落車影相乜乜物物,又話無車用要Claim番租車錢,我話我賠,抄底身份証同聯絡電話,后尾佢搵車房報價900,我照賠....睇在佢地無扯住我唔放,俾我走先送仔番學.心諗你係去整至好,呢900擺明屈,如果唔係第時實有野嘔突唔止900

原帖由 拾拾 於 10-3-12 14:13 發表
比著其他車主, 實破口大駡, 話之你有小朋友在場....你真係好彩, 但以後真係要加倍小心駕駛...
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原帖由 BKLK 於 2010-3-11 17:39 發表
我唔係成日睇八掛新聞,不過我又從來無覺得佢食軟飯。因為我反而見到佢就算結咗婚之後都好努力做嘢,唔覺得佢特別散漫。

反而覺得佢兩夫婦好樸實,咁快又生bb。有時下晏睇到佢做今日vip訪問人都好舒服,好似好易相處。不過 ...

佢太太果家人都好好架!我曾經同佢太太個細佬做同一間公司,真係估唔到d有錢人會咁有品,好人又單純... 所以當聽到吳家樂娶呢位小姐的負面新聞時,我都對d新聞有保留。

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

珍珠宮

但我好怕佢紋左眼線既雙眼.

禁止訪問

好媽媽勳章

男爵府

原帖由 crystalpui 於 10-3-12 16:18 發表

而~~~我亞媽係改衫既
有時去一間SHOP到幫陳X信個太太PIN針
話佢幾有禮貌喎
有唔該我亞媽呀.....

驚得罪妳媽媽,d衫整得唔好麻,hAha~

***家樂仔....好得bk媽歡心,haha~~~

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 cindy234 於 10-3-12 15:48 發表
我都要贊家樂有修養,有風度..事原有一次,我朋友入跑馬地食飯,車尹位泊,駛得慢啲,被後面車個女人產到飛起,話阻住晒佢,重問候朋友呀媽,認真無品..(呢個女人就是陳x信個老婆)..唉!!你老公是歌星唔係皇帝呀,駛唔駛噤 ...

而~~~我亞媽係改衫既
有時去一間SHOP到幫陳X信個太太PIN針
話佢幾有禮貌喎
有唔該我亞媽呀.....

大宅

原帖由 tokwawan 於 10-3-12 14:53 發表
唔係好明你想講咩喎, 我又唔覺得撞到明星會有幾巴閉, 我只係將當日件事講下啫, 同埋, 我其實係唔知有冇撞到佢架車, 因為我唔係好識睇, 可能有擦親少少架...同埋, 當時情況, 我覺得我係需要say sorry, 咁又有咩問題呢 ...
我都要贊家樂有修養,有風度..事原有一次,我朋友入跑馬地食飯,車尹位泊,駛得慢啲,被後面車個女人產到飛起,話阻住晒佢,重問候朋友呀媽,認真無品..(呢個女人就是陳x信個老婆)..唉!!你老公是歌星唔係皇帝呀,駛唔駛噤hill呀!!!!

珍珠宮

畀面勳章

大宅

唔係好明你想講咩喎, 我又唔覺得撞到明星會有幾巴閉, 我只係將當日件事講下啫, 同埋, 我其實係唔知有冇撞到佢架車, 因為我唔係好識睇, 可能有擦親少少架...同埋, 當時情況, 我覺得我係需要say sorry, 咁又有咩問題呢...???

完全唔知你想表達D咩...

原帖由 TAROPIG 於 10-3-12 14:01 發表

咁你個post個題唔應該叫做『撞倒吳家樂架車』, 只不過『撞倒吳家樂』咋wor...

你又無撞倒佢架車, 猛同人say sorry, 又話人地nice, 無撞梗係唔會要你賠, 亦無理由鬧你, 全部著眼點都係你見倒『明星』啫! ...

首頁
12345...6

尾頁

跳至