婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

先黎一段小插曲:
話說我老公有個男仔FD叫A君啦,甘A就有個女朋友B。前幾日A同我地呻話A個亞媽唔中意B。A系個孝順仔,為佐B同佢亞好嗌大交。講講下,A忽然間同我講:你99以前同我亞媽講得你好衰架,話你貪佢個仔D錢又剩~點解而家你99講得你甘好既?你有咩辦法令到距改架,教下B啦不如~

哇!!!我聽到火都黎埋呀!!!真系XXX佢老“無”~

既然講到我貪佢個仔D錢,就先講下我老公的“身家”!——就系無身家!!!
初識我老公果陣,熱戀中,甘就搬出黎兩個人住啦~甘我響大陸做野,甘就系大陸租屋啦。我都系叫我老公俾租金,其他水電煤氣食住乜X都系我出~

好啦,拍住拖果時第一次見佢亞媽,買佐條金鏈俾佢(我自己D錢呀),佢照收~平時我同老公去街,我自己買D野返黎,佢就話“哇,幾靚渦,你做咩唔買多件俾家姐呀(我姑9)”我頂!!!我之後都買佐幾次,但發覺原來每一次佢都系果種貪婪心理,我咪同C6講嘍“喂,我次次出街買少少野返黎,你亞媽都叫我買多份俾佢個女呀,佢系咪有問題呀”~甘我C6又系一個好緊張錢既人,有一次我地又返黎,佢又響我地面前講同一句說話,我C6就同佢老“無”大大聲甘話"買咩買,自己有手有腳唔識去買呀,又唔系俾返錢我"~甘自此之後,我就無買過野俾我姑9喇~哈

08年同我老公結佐婚,甘99一直都唔中意我,唔想我地兩個結婚,不過佢又無我C6辦法,咪由我地兩個結婚嘍。甘我C6又無錢同我搬出去住,咪唯有焗住同99住嘍。從此惡夢就開始喇!!

99一得閒就響我耳邊同我講,你地結婚還結婚呀,唔好生B呀,生出黎我唔同你地湊架!點知結婚3個月之後我就有佐,唔生唔得(因為之前C6累我宮外孕,切個一邊輸卵管,得一半生育機會,我已經好HURT)。甘我結婚果陣無擺酒,但系大佐肚渦,就要返我62大陸鄉下擺酒,因為62有老豆亞媽響上面。甘果晚擺完酒,我C6同FD去佐SZ飲酒,我自己跟6299返屋企。返到屋企,99問我“點解得甘少人情既,XX你系咪有D未拎出黎?”我果陣佗住個仔4個月到,我就無,之後偷偷地系房喊,喊佐一陣打俾C6同佢講,我話你亞佢系咩意思呀,佢甘講即系我自己袋起D錢啦。佢又無數過D人情,又唔知人地封幾多,佢做咩話少佐呀
我C6就即刻打電話俾佢媽,我知佢一定系諸多解釋甘啦,因為我C6轉頭打埋我果陣話我諗多佐。喂,系人聽到呢D說話都知好明顯系話你自己落袋架啦,我C6偏偏系一個好愚孝的人,佢死都話我諗多佐。我一嬲,半夜1幾熄鬼佐個電話就佐返大陸(我第二日要返大陸返工嘛)。跟住過佐幾日先開電話,我C6打黎,居然唔系問我有無事,而系鬧我,話我好甘樣對佢亞媽,好半夜走佐去,總之乜都話我唔岩。我就同佢嘈,嘈到最後C6竟然話“我亞媽無錯,就算佢有錯,你都無資格話佢錯,一定系你錯”
我當時真系想佗住個仔去死,甘我產前抑鬱症就甘開始

大宅

樓主請你記住做人係要靠自己, 無人欠咗你, 自己生仔自己比錢係正常事, 人哋借比你多謝都無句, 仲唔還錢, 仲閙人, 成日諗人點衰, 點對付人, 你有諗下自己呀, 你99好好肯比你恰, 你都唔珍惜, 其他99彩你都儍, 你已比好多人幸福仲唔心足, 做人唔係甘, 你成日甘諗野, 你衣世人都會痛苦, 做人係要識感恩先會幸福快樂, 請人善待你身邊忍緊你既人!

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 AnnaFlower 於 10-4-26 09:49 發表
C6累佢宫外孕?
佢唔係以為宫外孕成因,係佢C6泊碼頭泊得唔正,會累到佢宫外孕下化?:;pppp:

咁未即係好似有d人仲應為生仔生女都係個女人問題咁囉!!!

男爵府

原帖由 牛精仔 於 10-4-25 18:35 發表
唔入黎, 都見識唔到咩叫人間極品

阿樓主, 雖則睇你個衰樣都唔會po頭架嘞, 不過, 都忍唔住要留返條腳毛

你真係衰無過犯面目可憎, 你99有係呢件不知所謂嘅新抱, 真係前世唔修 ! 無錢就唔好充大頭, 唔好以為 ...

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

C6累佢宫外孕?
佢唔係以為宫外孕成因,係佢C6泊碼頭泊得唔正,會累到佢宫外孕下化?:;pppp:

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

唔入黎, 都見識唔到咩叫人間極品

阿樓主, 雖則睇你個衰樣都唔會po頭架嘞, 不過, 都忍唔住要留返條腳毛

你真係衰無過犯面目可憎, 你99有係呢件不知所謂嘅新抱, 真係前世唔修 ! 無錢就唔好充大頭, 唔好以為香港有金執, 係你老公無腦先會娶著你, 希望你個仔早日成家, 娶一件同你有得揮嘅極品黎服待你

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

樓主潛左水lu...

大宅

身在福中不知福, 樓主要珍惜呀。

複式洋房

我好少去駡人..
但睇完樓主既文章..我好 想問...
你生小朋友..係預要人幫你既咩..
我相信好多人既父母..係佢地當年係無人幫..
我媽連煲薑醋都係自己做...
另外..生仔無錢又要去c+生..喂..你生仔特別d架...無錢生仔. 又要怕痛..咁不如唔好生啦...

你99都比你錢交給娘家..thank you都無句..仲要話少...欠你架...(好多人想有都無ar. 包括我)
你宮外孕..又要話你老公...咩都係人唔啱...

大宅

禁止發言

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 littlecarey 於 10-4-22 09:29 發表

樓主好明顯唔係香港居民啦(去私家BOOK期要比4萬),香港媽媽留位比6千之嘛,所以大家不能怪佢點解唔去政府生
係喎, 呢個極品應該係大陸婆, 以為搵咗條港男就可以嘆世界, 點知...自己攞嚟衰.
網上世界咩人都有 ,謝絕介紹買賣 ,謝絕代購!

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

原帖由 diego 於 10-4-16 15:20 發表
佗住亞B果陣去佐私+BOOK期,甘99陪我去既。我地無錢俾,99借住俾我地先。俾佐4萬啦,C6每個月還返俾8千佢(包埋家用5千)。
果一年既母親節,果日我同C6出街食飯,C6突然發神經話要去買一部按摩椅俾99,因99成日呻話條腰好累XXX。我 ...

樓主好明顯唔係香港居民啦(去私家BOOK期要比4萬),香港媽媽留位比6千之嘛,所以大家不能怪佢點解唔去政府生

子爵府

睛靈勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

真係一面倒嘅回應!我同我99住過架!

.我自問都唔係一個好新抱.但同99點唔啱,都唔會借佢錢去私家生仔.自問老公無錢,但都無理由要個99比錢我去私家生,政府埋單$250!不知幾抵.有錢留返比我個B仲好.

.買金真係唔係奉旨.

.住人屋企無法子,我嗰時都係,幾唔順氣都要做家務,鬼叫自己無能力搬.雖然我諗返都會唔開心,但唔通鬧99咩!

.老公個EX打嚟,咁就要睇你自己點同老公相處.你老公真係唔想你誤會,佢都會識做.叫人唔好打嚟!
但如果你要攞刀斬人,我諗你C6更加覺得:點解自己娶嘅唔係電話裡頭嗰個.
我C6個EX都試過打嚟,我聽咗電話仲好好態度對人哋.因為我要比佢個EX知道,我唔係一個會呷佢(C6 EX)醋嘅人.發哂顛未盞比人笑.

.其實如果樓主真係同99真係咁唔啱,就有骨氣D,唔好要人D錢,亦自己諗法子搬.(但 你生仔都要去私家生,咁我諗你都未必會排公屋)!
爆愛車縫作

大宅

一句講晒,邊個叫你未婚大肚局住嫁,未有能力組織家庭就唔好攪咁多嘢啦

男爵府

大6人唔響c+生,唔通去政府咩??唔怪得人地阿媽第一時間就覺得個女人貪自己個仔d錢,
仲話人地冇錢,人地阿媽咪有層樓比你白住,,又有幾萬比你呃囉,
你返外家,人地阿媽比1k你仲嫌少???大6一個月搵得幾多錢呀????比10萬你拎返去好唔好???

大宅

畀面勳章

我個仔第時娶到呢d"極品"我真係當生少個

大宅

好媽媽勳章

睇黎樓主唔會再上黎啦

大宅

好媽媽勳章

樓主 做人做到你咁真係好極品
人地講2句你就要生要死
咁第時你點算??
無錢就唔好學人去私家人
生BB係你同你老公2個人既事 關99咩事?
正如某位MAMA講 你同你老公開心個時你99有無份?
你都識講你借99錢 有借有還上等人 有借無還下等人
仲有你地結婚其實你99一蚊都可以唔駛比你
結婚就要靠自己 生仔都係要靠自己
E到有好多媽媽既99比你所謂極品99 仲要極品好多

等待驗證會員

原帖由 mimi88 於 10-4-17 22:56 發表
我COPY咗呢個POST俾我阿仔睇, 佢睇咗之後同我講, 叫我放心, 就算佢呢世冇老婆都唔會要呢種女人喎

你就好啦.... 有呢個"ROMISE"都安樂D!!! 我個仔仲細, 未識講野.... 冇得同佢講,叫佢PROMISE我"第時生生性性",咪靠害我搵D咁既老婆!

首頁

尾頁

跳至