自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

http://hk.apple.nextmedia.com/template/apple/art_main.php?iss_id=20100513&sec_id=4104&subsec_id=12731&art_id=14024510

係度"嗌咪", 警察阻止都叫無理???
警察唔阻止就係有法不依, 如果同場仲有左派"嗌咪"但警察隻眼開隻眼閉就話啫

我唔係民建聯支持者, 但亦唔認同所謂泛民o既行為...以事論事, 警方阻止佢地嘈嘈閉好正常

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

樓主, 因為妳睇緊生果報啦, 佢逢中必反的態度真係有點過火。
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

子爵府

好媽媽勳章

所以生果報大陸係無得賣
原帖由 jo2901chan 於 10-5-13 11:17 發表
車~~~有尾冇頭,凈係播尾,佢地講乜都得啦,同d學生,態度都唔好得去邊呀,生果日報,我真係對你好失望,你地真係好不知所謂~~~
都係時候同生果報講 ...

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 alicemic 於 10-5-13 13:51 發表

我覺得佢仲衰過共產黨! 共產黨打正祺號,打倒資本主意,而家佢哋話自己為民主,但行為同共產黨無異!

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 Bman 於 10-5-13 13:59 發表

就好似果個維園阿哥, 成日講官商勾結, 又話要壓抑樓價, 其實自己都有炒樓! 都唔知佢講乜野公義!!!

似以公義為名, 謀私利為實喎!

大宅

原帖由 alicemic 於 10-5-13 13:51 發表

我覺得佢仲衰過共產黨! 共產黨打正祺號,打倒資本主意,而家佢哋話自己為民主,但行為同共產黨無異!

就好似果個維園阿哥, 成日講官商勾結, 又話要壓抑樓價, 其實自己都有炒樓! 都唔知佢講乜野公義!!!
講野唔好笑又唔識講爛gag
上forum只為吹水唔好同我認真

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 DoReMi媽媽 於 10-5-13 12:59 發表

就係咁先矛盾, 話爭取民主自由, 但容不下異見聲音, 肆意批評異見者低層次, 婦孺, 唔識教育下一代, 唔投票就一定係贊成功能組別, 唔俾人有其他思維想法, 又唔鈡意商, 就好似以前紅衛兵話資本主義剥削勞苦大眾, 批鬥大地主, 最終步向共產!

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 jo2901chan 於 10-5-13 11:17 發表
車~~~有尾冇頭,凈係播尾,佢地講乜都得啦,同d學生,態度都唔好得去邊呀,生果日報,我真係對你好失望,你地真係好不知所謂~~~

無睇Apple幾年lor,佢都唔係報紙,只是一份作大的"飯民"宣傳日刊

各位"飯民"打手,我申報 - 我只係一個C9,我都無睇"大公"同"文匯",唔好叩我帽子,話我係左派的人,又唔好找我的下一代來講呀。我的下一代,我會自己想辨法教,唔洗"飯民"教,多謝關心。

伯爵府

唔睇唔得,為咗下一代,點可以唔睇?唔睇點知佢地會出咩歪理?點教下一代?

原帖由 Bman 於 10-5-13 12:44 發表

老實講, 以前到依家都唔睇呢d報紙,
蘋果點解要行呢條路呢?!
報導新聞唔應該中立咩?!
You think the only people who are people
Are the people who look and think like you
But if you walk the footsteps of a stranger
You'll learn things you never knew you never knew
-- Colors Of The Wind

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 alicemic 於 10-5-13 12:44 發表

紅衛兵? 佢哋反共架,最多係紅衫軍,強項係將遊行變成嘉年華,所以先有咁多入世未深既80後撐

就係咁先矛盾, 話爭取民主自由, 但容不下異見聲音, 肆意批評異見者低層次, 婦孺, 唔識教育下一代, 唔投票就一定係贊成功能組別, 唔俾人有其他思維想法, 又唔鈡意商, 就好似以前紅衛兵話資本主義剥削勞苦大眾, 批鬥大地主, 最終步向共產!

象牙宮

原帖由 macylovemama 於 10-5-13 12:32 發表
反對文匯及大公專為左派及中共發聲.....辦報紙應該要"中立"

我反而覺得哩啲打正旗號o既左報就係因為已被社會定咗立場, 喺報導新聞時會有所忌諱, 唔敢傾斜到離晒譜, 報導新聞o既真確性比蘋果強.

大宅

原帖由 macylovemama 於 10-5-13 12:32 發表
反對文匯及大公專為左派及中共發聲.....辦報紙應該要"中立"

老實講, 以前到依家都唔睇呢d報紙,
蘋果點解要行呢條路呢?!
報導新聞唔應該中立咩?!
講野唔好笑又唔識講爛gag
上forum只為吹水唔好同我認真

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 DoReMi媽媽 於 10-5-13 12:34 發表

所以我越發覺得佢哋似紅衛兵

紅衛兵? 佢哋反共架,最多係紅衫軍,強項係將遊行變成嘉年華,所以先有咁多入世未深既80後撐

大宅

佢咁儍,唔識駁你言論自由,公民抗命嘅?

原帖由 siusum 於 10-5-13 12:15 發表

haha...我當時抱開阿仔先, 老公兜口兜面問佢地"律師黨"識唔識法例, 問佢開大聲公有冇申請...可能臨近選舉日, 佢地冇同老公嘈, 但冇say sorry, 話個個拉票都係咁...
我老公再話佢拉票就唔洗守法,佢地冇再駁, 老公都 ...

象牙宮

原帖由 Bman 於 10-5-13 11:40 發表

扮民主派做乜都有理由, 佢地做乜都係公民抗命, 不受香港法律約束!!

所以我越發覺得佢哋似紅衛兵

大宅

支持所有辦報人要學星島日報....香港就更"和諧"

象牙宮

原帖由 worm 於 10-5-13 11:20 發表
最攪野係走去鬧商台替民建聯賣廣告。自己以為自己好高尚,其實係五十步笑百步!

佢哋就好似BK啲打手一樣, 鈡意屈邊個就屈邊個, 鈡意做邊個就做邊個, 好似佢本雜誌咁, 跟手就寫商台台長無恥, 嗰日有線有報段片, 人哋黃永已經大大聲話咗營業部有營業部做法, 節目部亦有編採自由, 但佢本雜誌就大大隻字寫人無恥, 有幾無恥? 係咪所有傳媒要跟apple方式? 最唔識尊重自由民主似乎係哩班口嗌爭取民主o既人囉!

男爵府

好媽媽勳章

老公不談政治, 都已經同佢bye左好耐.

伯爵府

原帖由 edea 於 10-5-13 12:15 發表
生果日報嚴重傾斜, 客觀? 絕對冇佢地份. 佢地講政治=垃圾, 佢地寫五子=英雄

我只係覺得作為一份傳媒/報章...就算唔係中立, 都唔應該斜得咁緊要...
新聞唔應該嘩眾取寵, 反而左報係選擇性報導, 寧願唔提而唔係生果式報導囉

王國長老

王國長老

生果日報嚴重傾斜, 客觀? 絕對冇佢地份. 佢地講政治=垃圾, 佢地寫五子=英雄
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

首頁

尾頁

跳至