美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

之前做過穴位埋線既媽咪去左邊呀?
你地做成點呀??
我上星期六係深圳做完, 昨日開始覺得胃口細左, 你地又覺得點呀??

禁止訪問

大宅

醒目開學勳章

Hi plz_12348
Can you pm the doctor details to me. Many thanks
[email protected]

原帖由 plz_12348 於 10-5-26 22:46 發表
我自己試做左2次..
每一次收1500..每次20-30針...
胃口會比以前細.

大宅

醒目開學勳章

原帖由 plz_12348 於 10-5-26 22:46 發表
我自己試做左2次..
每一次收1500..每次20-30針...
胃口會比以前細.

禁止訪問

大宅

醒目開學勳章

Can you pm the doctor details to me. Many thanks

原帖由 avischau 於 10-5-21 01:28 發表
我都係琴日打完,足足打左三十針呀.....我都覺得勁口渴,飲好多水.....打完之後去左成3次大大啦.....不停咁放庇啦......

男爵府

昨日終於做左第二次喇, 一共瘦左兩磅

雖然2磅係小d, 不過以我呢個年紀既新陣代謝率(我已經40歲), 同偷食雪糕黎計, 已經幾好架喇

禁止訪問

大宅

我等到第3th week 先報告......

係冇變過......之前仲有D上升的趨勢

我日日食菜、麥皮, 先可以keep住唔上升,好辛苦, 今個禮拜有落左1.5磅, 但相信係條線溶晒, 加上我的努力, 先走1.5pds, 如果唔埋線, 今次咁有恒心日日食菜, 可能落得仲勁!

anyway, 可能埋線唔arm我, 又size 左$

男爵府

原帖由 avischau 於 10-5-21 01:28 發表
我都係琴日打完,足足打左三十針呀.....我都覺得勁口渴,飲好多水.....打完之後去左成3次大大啦.....不停咁放庇啦......

你係第幾次做呀?

禁止訪問

男爵府

我今個星期六先會做第二次, 所以唔知會唔會第二次減得快d, 至於食野方面, 其實都無咩特喇, lunch我一向帶飯, 夜晚返呀媽度食, 以前飲水唔多, 埋左線之後, 成日覺得口渴, 飲多左水, 所以去toilet既次數都多左

埋線之後, 覺得唔太肚餓, 於是lunch個飯盒越黎越細, 放晚返去同平時一樣, 只係無食飯, 可能口渴, 於是飲湯多左, 飲多左湯, 變左又食小左送

其實我都唔知自己有無瘦到, 不過就好似無之前咁漲囉

努力keep住呀, 唔好放棄

p.s. 我有偷食 ice-cream添

男爵府

回覆 45# sweety1 的文章

會唔會第二次做會減得快d? 你可唔可以話我知仔你點食叮野? 謝謝.

男爵府

原帖由 可愛媽媽媽 於 10-5-19 18:54 發表
一星期了,一d都冇減到, 唉! 會唔會冇咁快, 我巳經晚間冇食白飯了.

無咁快架, 唔好放棄呀, keep住食清d

男爵府

一星期了,一d都冇減到, 唉! 會唔會冇咁快, 我巳經晚間冇食白飯了.

男爵府

岩岩係我做埋線果間既web site copy出黎既, 可以俾大家參考下

穴位埋线疗法也要注意些事项, 对选择了穴位埋线减肥的朋友们来说,有必要了解下穴位埋线疗法的注意事项,这样会更有利于达到减肥效果。
1 体型偏瘦者或局部脂肪较薄的部位,因其穴位浅,埋线后可能出现小硬节,不影响疗效,但吸收较慢,一般1~3个月左右可吸收完全。
   2 皮肤局部有感染或有溃疡时不宜埋线。肺结核活动期、骨结核、严重心脏病、疤痕体质及有出血倾向者等均不宜使用此法。
   3 此疗法为绿色、无毒副作用的方法,分为埋线治疗期(15天埋线一次,三次为一疗程)和埋线巩固保健期(1~2个月埋线一次,三次为一疗程)。
   4 埋线期间主要忌食:油、糖。禁食:羊肉、猪肉、糖类、面食、核桃、瓜子、花生、咸菜、泡菜、动物内脏、咸鸡蛋、松花蛋等。注意每日禁止进食时间为:16:00~17:00和20:00~21:00。
   5 可食用食物:蔬菜类:以黄瓜、冬瓜、芹菜为最好;肉类:可选用牛肉、鸡肉、兔肉、鸭肉、虾肉、鱼肉等;蛋类:以煮鸡蛋、茶鸡蛋、牛奶、豆浆为主;水果类:可选草莓、酸梨、西红柿、苹果等。
   6 埋线后宜避风寒、调情志,以清淡饮食为主,忌烟酒、海鲜及辛辣刺激性食物。
   7 如果埋线后局部出现红肿热痛者,请与医生联系,以做相应抗感染处理。
8 埋线疗法所采用的针具及线体均为一次性的医疗产品,保证一人一针,用后按规定销毁,避免了医源性交叉感染,保证安全卫生。
   9 埋线后局部出现酸、麻、胀、痛的感觉是正常的,是刺激穴位后针感得气的反应。体质较柔弱或局部经脉不通者更明显,一般持续时间为2~7天左右。
  10 埋线后6~8小时内局部禁沾水,不影响正常的活动。
  11 局部出现微肿、胀痛或青紫现象是个体差异的正常反应,是由于局部血液循环较慢,对线体的吸收过程相对延长所致,一般7~10天左右即能缓解,不影响任何疗效。
  12 女性在月经期、孕娠期等特殊生理期时期尽量不埋线,对于月经量少或处于月经后期患者可由医生视情况是否埋线。

男爵府

原帖由 coco 於 10-5-19 15:38 發表
第一次又唔太覺輕到,因我無介口,但係又唔太想食嘢,食小咗就當然好似好d啦,
*(但個幾月瘦十幾磅當然開心啦!!!)
又可能我太肥,他們見到還話瘦了很多添.
最主要我又有小小飲酒習慣,所以他們話我減得很慢,而我又覺每次$5 ...

好貴呀

複式洋房

回覆 37# kelly.b.b. 的文章

第一次又唔太覺輕到,因我無介口,但係又唔太想食嘢,食小咗就當然好似好d啦,
*(但個幾月瘦十幾磅當然開心啦!!!)
又可能我太肥,他們見到還話瘦了很多添.
最主要我又有小小飲酒習慣,所以他們話我減得很慢,而我又覺每次$5000實在得太貴,
我還記得她們話成功減到,再做便要加到$8000所以才放棄啊!!!
如果當時有你個價錢我想我會計續試試,
你可不可以話我知你在那裡做

男爵府

原帖由 kelly.b.b. 於 10-5-19 14:07 發表
無喎!我太胃食!

咁唔怪得無輕度啦
要介口架

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

無喎!我太胃食!
原帖由 sweety1 於 10-5-19 14:05 發表

你有無介口呀??

首頁

尾頁

跳至