自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章

我聽到我叔仔話我地,好似唔使錢咁
佢以為係我99比錢,可惜到最後係我比錢+再比錢99買野食
佢依家都係同我99住,衣食住行都係我99比,開頭買層樓個時叫99唔好咁大,話第時62,99老左,連層樓交管理費都話交唔起喎,依家又怨我99買得細,話第時娶埋老婆生埋仔邊夠住真係唔q知佢係咩人類

水晶宮

好媽媽勳章

5個人10碟梗係過份啦.....

我地一家四口都1x碟,10碟邊夠食.....

原帖由 kitty0502 於 10-5-31 00:47 發表
佢以為係我99比錢,可惜到最後係我比錢+再比錢99買野食http://maggieland.myftp.biz/download/msn/emotion/emotico ...
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我2個大人食都10碟啦, 下下就住就住不如唔好食.

公爵府

1d 都5過份, 我2個人都食6碟點心

禁止訪問

水晶宮

好媽媽勳章

多數係我62 99打黎叫我地出去飲茶食飯,
因為佢地d股票同馬仔成日贏錢,
所以次次都叫我地出去食飯,又派錢比我地,又買野比我d仔女
原帖由 kay4884 於 10-5-31 17:33 發表
你都係同我一樣同佢地唔好聯擺了:;pppp:

侯爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原帖由 kitty0502 於 10-5-31 17:30 發表
所以唔見最好
你都係同我一樣同佢地唔好聯擺了:;pppp:

水晶宮

好媽媽勳章

係囉,又唔使佢比錢,關佢地鬼事咩
原帖由 77777 於 10-5-31 17:17 發表
我c6個邊都係咁, 個時我媽咪生日我地出去食飯, 咁因為佢做飲食業, 所以響佢度訂, 之后佢竟然響我耳邊話出街食飯好貴, 個餐真係背脊骨落, 以后都費事, 有d人係好小家架....而且都係我地自己人食飯比錢, 關佢鬼事....: ...

水晶宮

好媽媽勳章

所以唔見最好
原帖由 pigpigpat 於 10-5-31 17:06 發表
通常一個pk叔仔背後
都有一個超級慈母撐住
...

我個叔仔 ... 衰過你個個好多倍 ~~

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我c6個邊都係咁, 個時我媽咪生日我地出去食飯, 咁因為佢做飲食業, 所以響佢度訂, 之后佢竟然響我耳邊話出街食飯好貴, 個餐真係背脊骨落, 以后都費事, 有d人係好小家架....而且都係我地自己人食飯比錢, 關佢鬼事....:;pppp:

試過有次同佢地人個邊d人去飲茶, 三個人叫左1x碟, 比人閙敗家tim, 都係我比架, 一見我99就數我大洗, d人好黑人憎....

原帖由 kitty0502 於 10-5-31 00:47 發表
佢以為係我99比錢,可惜到最後係我比錢+再比錢99買野食http://maggieland.myftp.biz/download/msn/emotion/emotico ...

大宅

好媽媽勳章

通常一個pk叔仔背後
都有一個超級慈母撐住
...

我個叔仔 ... 衰過你個個好多倍 ~~
珍惜生命 ~~ 上帝還讓你活著  就肯定有祂的安排

水晶宮

好媽媽勳章

我叔仔same with your 叔仔:;pppp:
原帖由 rolandbb 於 10-5-31 16:24 發表

我99 都係咁架, 我結婚果時叔仔開始冇做嘢, 成日响屋企, 得閒出去釣魚, 後期做過幾個月看更, 跟住無端端唔做, 只係伸手向我99 同姑仔要錢. 近2,3年先搵到份响燈飾舖做幫手, 咁我老公咪問99, 細佬依家有嘢做, 有冇俾 ...

珍珠宮

好媽媽勳章

5個人叫10碟唔多~~~再叫多個炒嘢都得~~因為我地好大食

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 kitty0502 於 10-5-31 12:29 發表
我99真係寵到佢暈,拉仔拉心肝

我99 都係咁架, 我結婚果時叔仔開始冇做嘢, 成日响屋企, 得閒出去釣魚, 後期做過幾個月看更, 跟住無端端唔做, 只係伸手向我99 同姑仔要錢. 近2,3年先搵到份响燈飾舖做幫手, 咁我老公咪問99, 細佬依家有嘢做, 有冇俾錢你飲茶? 我99 話冇, 跟住我老公同99講點解你唔問佢攞, 99話佢有自然會俾.
你地話成40歲人, 之前冇嘢做成日向阿媽攞錢洗, 依家有d收入都唔俾少少請阿媽飲茶, 乜嘢人嚟架 ? 自己又識去 macau, 同人打牌, 買馬仔. 不過我覺得呢d 都係我99 自己造成的, 佢可以同個仔講你响度食同住都要交租架, 等佢俾返d家用, 佢反而唔出聲有得叔仔唔俾, 自己响度激心. 唉.

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

自私嘅男人.
生離死別, 並不可怕, 可怕的是自私的靈魂

水晶宮

好媽媽勳章

所以好怕見到佢
原帖由 cd_cwy 於 10-5-31 15:51 發表
唔係佢請做咩咁多意見先??

水晶宮

好媽媽勳章

咁呢樣佢就自理啦
原帖由 kay4884 於 10-5-31 15:04 發表
佢啲衫一定係佢媽比錢

男爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

唔係佢請做咩咁多意見先??

侯爵府

醒目開學勳章

我地通常about 1個人3碟, 3個人(2 adult 1 child) 都8-9碟.

男爵府

hashtag影視迷勳章

樓主,不用生氣.我聽過朋友話佢亞哥,每月給三幾百亞媽,然後家裡全包宴,佢既衣食住行家裡全包,只是不包拍拖費用.最絕的是,每天早餐,佢要指定亞媽去那一間茶餐廳,那間麵包店,如果隨便貪方正便隨便在另一餐店買.d東西買回來會說不好吃,有時更發脾氣不食.如此比較,你叔仔尚未最絕.

首頁
12345...6

尾頁

跳至